Pixabay

Vaststelling kandidatenlijsten

Op vrijdag 4 februari 2022 heeft het centraal stembureau onder leiding van burgemeester Robbert-Jan van Duijn in een openbare zitting alle door de politieke partijen ingeleverde kandidatenlijsten beoordeeld en vastgesteld. Er zijn geen bezwaren ingediend.

In Nieuwkoop gaan de zes partijen die nu in de gemeenteraad zitten meedoen aan de verkiezingen. Er hebben zich geen nieuwe lokale of landelijke partijen aangemeld. In totaal hebben de zes partijen 200 kandidaten op hun lijsten staan.

De nummers van de lijsten zijn op basis van de uitslag van de verkiezingen van 2018  bepaald. 

  • Samen Beter Nieuwkoop (SBN) - lijst 1
  • CDA - lijst 2
  • VVD - lijst 3
  • Natuurlijk Nieuwkoop - lijst 4
  • D66 - lijst 5
  • SGP-ChristenUnie - lijst 6.

Het is aan de kiezer om te bepalen wie van de 200 kandidaten de 21 raadszetels gaan bezetten! De kandidatenlijsten en de nummering van de deelnemende partijen kunt u vinden in het proces-verbaal. U kunt de openbare zitting terugkijken.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquête flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.