Groene Hart van Holland

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Veel restaurants in het Groene Hart weten dat er mooie producten en ingrediënten op een steenworp afstand te vinden zijn. Streekproducten vormen een belangrijke inspiratiebron voor hun kaart. Zo haalt De Woerdenaar wijn bij het Woerdens Wijnhuis en vlees van het Rietvelderrund van Boerderij Rietveld in Bodegraven, maakt De Watergeus uit Noorden een uniek gerecht met rivierkreeftjes uit de Nieuwkoopse Plassen, bereidt De Vrijstad uit Vianen met de wortels van boerderij de Lindenhoff uit Baambrugge verschillende gerechten en haalt De Dyck uit Woubrugge groente en fruit uit de eigen moestuin. Verder koken steeds meer restaurants, zoals (H)eerlijk Eten uit Nieuwerbrug aan den Rijn, De Nieuwe Polderkeuken uit Stolwijk en Van Rossum Café uit Woerden met streekproducten.

Ook voor streekgebonden boerenijs hoef je het Groene Hart niet uit. Boerderij de Vriendschap in Zevenhoven en IJsboerderij De Stal in Ter Aar maken boerenijs van melk van hun eigen koeien. En natuurlijk zijn er veel theehuizen waar de bakkers huisgemaakt lekkers serveren, zoals De Sfeerstal in Nieuwveen, TaarTenTuin in Aarlanderveen en Theetuin [H]eerlijk in De Kwakel.

Restaurants en agrariërs, meld je aan

Het Groene Hart van Holland wil een complete lijst samenstellen met horecalocaties die met streekproducten werken en koken. Zodat toeristen en inwoners van het Groene Hart weten waar zij het platteland écht kunnen proeven. Horecaondernemers die koken en bakken met streekproducten of ingrediënten uit eigen tuin (of stal), kunnen mailen naar info@groenehart.nl. Ook agrariërs en ondernemers die hun producten leveren aan lokale horecaondernemers kunnen dit doorgeven op dit mailadres.

Genieten van eerlijk eten úit de streek, voor de boeren ín de streek: www.groenehart.nl/proefhetgroenehart


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog gisteren 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport gisteren 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...

Sport 17 apr. 2024 12:16

Kom mountainbiken bij UWTC!

Bij UTWC in Uithoorn kun je je nu opgeven voor gratis mountainbikelessen op een heel gaaf parcours! De lessen zijn voor de jeugd van 10 tot 14 jaar.