Expositie Gerrit Spijker

Unieke expositie fotoboeken van Nieuwkoop en Noorden

Het Historisch Genootschap Nieuwkoop en omstreken brengt het verleden tot leven en organiseert een unieke expositie in de Loopstal op het terrein van De Zevensprong aan de Noordenseweg. 

In deze expositie ligt de hele collectie fotoboeken van het voormalige Poldermuseum en het HGN zelf ter inzage. Daarnaast is er een verzameling originele ansichtkaarten van Nieuwkoop en Noorden (collectie Jan van de Helder) te bewonderen en is er een boekenhoek met geschiedkundige boeken om in te snuffelen.

Ook worden er dubbele en/of overbodige spullen uit de museumcollectie verkocht. Verder is er een koffiehoek om even met een boek of een album ‘bij te praten’. Zeker voor de oudere bezoeker een mooie gelegenheid om, samen met kinderen of kleinkinderen, door de geschiedenis van Nieuwkoop te dwalen. 

De expositie van is open van zaterdag 22 oktober t/m zondag 30 oktober, op zaterdag, zondag en woensdag van 13.00 tot 16.00 uur. Oktober 2022 is de maand van de geschiedenis. Daarom organiseert het Historisch Genootschap deze laagdrempelig expositie in deze maand. 

Na deze exposities zal de Loopstal worden ingericht ten behoeve van het nieuwe Nieuwkoops Museum en verhuist de VVV ook naar die locatie. Het Historisch Genootschap verhuist dan naar de vrijgekomen VVV-ruimte. Een en ander zal in het voorjaar van 2023 gerealiseerd zijn. 

De expositie valt samen met een activiteit in het kader van het 350-jarige jubileum van het Rampjaar 1672, eveneens in de Loopstal te bezichtigen. De expositie Rampjaar: Van zaterdag 1 oktober t/m zondag 30 oktober, geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. 

Locatie: De Loopstal, achter op het terrein van de Zevensprong, Noordenseweg 23A, Nieuwkoop 


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.