Expositie Gerrit Spijker

Unieke expositie fotoboeken van Nieuwkoop en Noorden

Het Historisch Genootschap Nieuwkoop en omstreken brengt het verleden tot leven en organiseert een unieke expositie in de Loopstal op het terrein van De Zevensprong aan de Noordenseweg. 

In deze expositie ligt de hele collectie fotoboeken van het voormalige Poldermuseum en het HGN zelf ter inzage. Daarnaast is er een verzameling originele ansichtkaarten van Nieuwkoop en Noorden (collectie Jan van de Helder) te bewonderen en is er een boekenhoek met geschiedkundige boeken om in te snuffelen.

Ook worden er dubbele en/of overbodige spullen uit de museumcollectie verkocht. Verder is er een koffiehoek om even met een boek of een album ‘bij te praten’. Zeker voor de oudere bezoeker een mooie gelegenheid om, samen met kinderen of kleinkinderen, door de geschiedenis van Nieuwkoop te dwalen. 

De expositie van is open van zaterdag 22 oktober t/m zondag 30 oktober, op zaterdag, zondag en woensdag van 13.00 tot 16.00 uur. Oktober 2022 is de maand van de geschiedenis. Daarom organiseert het Historisch Genootschap deze laagdrempelig expositie in deze maand. 

Na deze exposities zal de Loopstal worden ingericht ten behoeve van het nieuwe Nieuwkoops Museum en verhuist de VVV ook naar die locatie. Het Historisch Genootschap verhuist dan naar de vrijgekomen VVV-ruimte. Een en ander zal in het voorjaar van 2023 gerealiseerd zijn. 

De expositie valt samen met een activiteit in het kader van het 350-jarige jubileum van het Rampjaar 1672, eveneens in de Loopstal te bezichtigen. De expositie Rampjaar: Van zaterdag 1 oktober t/m zondag 30 oktober, geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. 

Locatie: De Loopstal, achter op het terrein van de Zevensprong, Noordenseweg 23A, Nieuwkoop 


Meer nieuws

Sport vandaag 21:56

Terugkijken zaterdag 23 maart

Aangezien er tijdens de paasdagen geen programma is voor "de onzen" kijken we vooral terug met diverse betrokkenen. Ook sprak Theo Leliveld met coach Arnout Okkinga van Hockeyvlub Nieuwkoop en Jop van der Pijl, speler van Novo Stars (basketbal) Vooral dat laatste interview is het horen meer dan waard...

Cultuur vandaag 14:28

Programma Kaleidoskoop

Het programma van Kaleidoskoop met deze keer: De Kindermuziekweek, Film: the Old Oak (ook mogelijk met buffet) en Theater: de Mannen van Naam met “Sterke verhalen en mooie liedjes.”

Sport vandaag 08:55

Geslaagde Waterlanders volleybalclinic voor team van Jumbo Bas Bobeldijk

Op donderdagavond 21 maart was Sporthal de Steupel in Nieuwkoop het toneel voor een energieke volleybalclinic, georganiseerd door de selectietrainers van Volleybalvereniging Waterlanders. De clinic trok de aandacht van acht enthousiaste medewerkers van Jumbo Bas Bobeldijk uit Nieuwkoop, die zich hadden ingeschreven voor dit sportieve uitje.

Sport gisteren 15:02

Eindelijk weer….!

“Jaaah…, want het is wel 7 jaar geleden dat we onze laatste onderlinge turnwedstrijden konden organiseren", zegt trainer Micha Esman (19) van sportvereniging Kwiek. "Sowieso kon dat tijdens de coronajaren niet en ook door de samenvoeging van Kwiek met gymnastiekvereniging de Zevensprong (Zevenhoven) en Advendo (Ter Aar) - resp. 2020 en 2022 - lukte het gewoon niet om dat óók nog te organiseren..! Maar het is voor de kinderen natuurlijk wel leuker om ergens naar toe te trainen en aan (groot-)ouders te laten zien, wat ze geleerd hebben.”

Maatschappij gisteren 09:57

Initiatief ’Langeraar fietst op tegen kanker’ krijgt opvolging

Sportcentrum Nieuwkoop (Nieuwveenseweg 39a) organiseert op vrijdag 5 april een zogenoemde ’Spinning Marathon’. Doel is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het team van Richard Servaas (team 2), één van de drie teams die op 6 juni meedoen aan Alpe d’Huzes, hèt sportieve evenement in Frankrijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek door KWF.

Politie 26 mrt. 2024 21:26

Inbraken in de gemeente Nieuwkoop vaak succesvol

Inbraken in de gemeente Nieuwkoop zijn vaak succesvoller dan in andere Zuid Hollandse gemeenten. Het aantal inbraken valt relatief mee, maar bij maar liefst 84,4% is de inbraak geslaagd. Hiermee staat Nieuwkoop op de 3e plek in de provincie Zuid Holland.