Expositie Gerrit Spijker

Unieke expositie fotoboeken van Nieuwkoop en Noorden

Het Historisch Genootschap Nieuwkoop en omstreken brengt het verleden tot leven en organiseert een unieke expositie in de Loopstal op het terrein van De Zevensprong aan de Noordenseweg. 

In deze expositie ligt de hele collectie fotoboeken van het voormalige Poldermuseum en het HGN zelf ter inzage. Daarnaast is er een verzameling originele ansichtkaarten van Nieuwkoop en Noorden (collectie Jan van de Helder) te bewonderen en is er een boekenhoek met geschiedkundige boeken om in te snuffelen.

Ook worden er dubbele en/of overbodige spullen uit de museumcollectie verkocht. Verder is er een koffiehoek om even met een boek of een album ‘bij te praten’. Zeker voor de oudere bezoeker een mooie gelegenheid om, samen met kinderen of kleinkinderen, door de geschiedenis van Nieuwkoop te dwalen. 

De expositie van is open van zaterdag 22 oktober t/m zondag 30 oktober, op zaterdag, zondag en woensdag van 13.00 tot 16.00 uur. Oktober 2022 is de maand van de geschiedenis. Daarom organiseert het Historisch Genootschap deze laagdrempelig expositie in deze maand. 

Na deze exposities zal de Loopstal worden ingericht ten behoeve van het nieuwe Nieuwkoops Museum en verhuist de VVV ook naar die locatie. Het Historisch Genootschap verhuist dan naar de vrijgekomen VVV-ruimte. Een en ander zal in het voorjaar van 2023 gerealiseerd zijn. 

De expositie valt samen met een activiteit in het kader van het 350-jarige jubileum van het Rampjaar 1672, eveneens in de Loopstal te bezichtigen. De expositie Rampjaar: Van zaterdag 1 oktober t/m zondag 30 oktober, geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur. 

Locatie: De Loopstal, achter op het terrein van de Zevensprong, Noordenseweg 23A, Nieuwkoop 


Meer nieuws

Calamiteiten 25 nov. 2022 15:27

Auto gestolen in Nieuwveen

In Nieuwveen is in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 november een auto gestolen.

Natuur en recreatie 24 nov. 2022 13:05

Smienten massaal terug naar de Nieuwkoopse Plassen

Boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten ziet eindelijk grote groepen smienten terugkeren naar zijn natuurgebied. “Ze zijn echt weken later dan normaal, waarschijnlijk vanwege het warme najaar”, concludeert de boswachter van de Nieuwkoopse Plassen. “Nu het gefluit weer te horen is in het gebied, mag van mij de winter beginnen!”

Advertorial Winkels 23 nov. 2022 15:38

Alleen deze week nog tot 20% korting bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Is je matras aan vervanging toe? Is de levensduur van je boxspring nu echt voorbij? En/of ligt je kussen niet meer lekker? Loop dan eens binnen bij Dutch Dream in Ter Aar. Hier krijg je nu namelijk op alles waar je op slaapt tot wel 20% korting!

Mijn Club 23 nov. 2022 10:13

DN-IJszeilvereniging Nieuwkoop

“Maar we zijn geen échte vereniging zoals de meeste anderen: met bijbehorend clubgevoel en gezelligheid vóór, tijdens en na onze activiteiten", zegt voorzitter Leendert Lekkerkerker (69). "Wij zijn eigenlijk opgericht, omdat je in Nieuwkoop - als enige gemeente in Nederland - een vergunning nodig hebt om te mogen ijszeilen."

Advertorial Gezondheid en welzijn 22 nov. 2022 10:27

Meer energie en rust door het coaching traject van Jworxout

Moeilijk in slaap komen doordat het chaos is in je hoofd? Jworxout leert jou hoe jij een lichaam kan creëren die vóór je werkt en niet tegen. Je neemt de klachten voor lief, omdat je niet weet hoe je hieruit moet komen. Door deel te nemen aan een van de coaching trajecten van Jworxout, breng je alle zes domeinen weer in balans.