Gemeente

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Lintjesregen 2021

Vandaag reiken de burgemeesters in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uit aan de vele Nederlanders die zich langdurig hebben ingezet voor de samenleving. Onze gemeente is vier nieuwe lintjesdragers rijker.

Marijke van Dam-Oudshoorn 

Marijke uit Ter Aar is algemeen bestuurslid van de Stichting ‘Vrienden van Dichtbij’ met als belangrijke onderdelen Stichting Alphen d’Huzes, de inzameling voor KWF Kankerbestrijding, Alphen geeft niet OP en Bordje voor onze Helden. Daarnaast is zij voorzitter geweest van de Jeugdcommissie van Tennisvereniging Nieuwe Sloot. Marijke wordt omschreven als een onmisbaar persoon voor de vele maatschappelijke initiatieven waar zij zich voor inzet en heeft ingezet, met name voor de mensen die het minder hebben dan maatschappelijk verantwoord.

Joop Leliveld

Joop uit Noorden is al 30 jaar secretaris van de Bouw- en Houtbond FNV en heeft hier een enorme inbreng gehad. Ook heeft hij diverse functies binnen Club50plus in Noorden wat zijn enorme betrokkenheid voor de groep ouderen binnen de gemeenschap van Noorden laat zien.

Ton van Rijn 

Ton uit Ter Aar (Langeraar) is mede-oprichter van carnavalsvereniging ‘De Plasduikers’ en heeft jarenlang een sociaal-culturele functie bij toneelvereniging Piccolo gehad. Daarnaast was hij koster bij de rooms-katholieke Heilige Adrianuskerk in Langeraar. Ook is hij al jaren chauffeur van de BOB-bus Ter Aar. Men omschrijft Ton als iemand die het voor elkaar krijgt om verenigingen, die belangrijk zijn voor de gemeenschap van kleine kernen, op te richten en tot op heden actief te houden.

Door van Veen-Hijdra

Door uit Ter Aar (Langeraar) is meer dan 20 jaar kantinemedewerkster en schoonmaakster bij Voetbalvereniging Altior geweest. Ook is zij op vrijwillige basis al jarenlang wijkcontactpersoon en schoonmaakster van de rooms-katholieke Heilige Adrianuskerk in Langeraar en is zij vrijwilliger bij de Aarhoeve actief in de huiskamer en bij de recreatie en uitjes. Bovendien is zij commissielid bij de Stichting Vrienden van de Aarhoeve. Door wordt omschreven als iemand die vele uren vrijmaakt om de medemens bij te staan, een bindende factor. Daarnaast schuwt ze het eenvoudige dienstwerk niet. Zij wordt gezien als een zeer waardevol persoon, onmisbaar voor onze samenleving.

Wij feliciteren deze inwoners met hun onderscheiding! Iemand nomineren voor volgend jaar? Kijk op www.lintjes.nl. Hier kun je de uitreiking terugkijken.


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen gisteren 13:06

Prikkelverwerking bij prematuren/couveusekinderen

Kinderen die te vroeg geboren worden, maken vaak allerlei toeters en bellen mee in het ziekenhuis. Veelal belanden ze in de couveuse om het lichaam op kracht te laten komen. Heel goed voor de lichamelijke gezondheid, maar wat doet het nog meer met een pasgeboren baby?

Wonen en bouwen 12 mei 2021 15:49

Wonen op voormalige Ashram locatie

Het Ashram College Nieuwkoop is verhuisd naar een nieuwe locatie iets verderop en daarmee is een eerste fase van de ontwikkeling van dit gebied afgerond. De tweede fase kan nu van start. Allereerst gaat de gemeente het oude gebouw slopen en daarna maken ze het terrein bouwrijp om maximaal 65 woningen te kunnen realiseren. Er is grote behoefte aan betaalbare (huur)woningen dus is er de wens om op de voormalige schoollocatie appartementen te bouwen.

Advertorial Verkeer en vervoer 12 mei 2021 13:05

Toyota Van Ekris zet de moeders in het zonnetje!

In de week voorafgaand aan Moederdag heeft Toyota Van Ekris de vrouwen die hun Toyota brachten voor een onderhoudsbeurt, extra in het zonnetje gezet. “Het is leuk om in deze zogenaamde mannenwereld eens extra aandacht te geven aan de moeders/vrouwen”, vertelt Corné van Veen, vestigingsmanager Alphen aan den Rijn.