Blog Blog

Uit het (Groene) hart gegrepen: SUCCES

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over: Succes.

SUCCES

Het ultieme succes voor mij is leven in vrijheid om te doen wat ik het allerliefste doe, elke dag weer. Vrijheid om mijn passie te volgen en te leven in liefde. Ik hoef nergens bang voor te zijn, ik hoef nergens onzeker over te zijn en ik ben de man die ik wil zijn.

Dat is succes

Succes met mijn doen en laten betekent dat ik mijn passie kan delen met anderen, zodat jij er ook van groeit en daardoor veel plezier heeft. Ik heb namelijk een overvloed aan passie; voetbal, sport, radio, website NEO Radio, Nieuwkoop.nl. Bij iedereen betekent passie dat je veel te geven heeft. Wanneer je dat voelt, kun je groeien en daardoor kan men groeien. Datgene waar jij voor bestemd bent en waarmee jij op je eigen unieke manier, die jij leuk vindt, de wereld een mooiere en betere plek maakt voor ons allemaal. Dat klinkt misschien alsof jouw passie, jouw unieke bijdrage iets heel groots moet zijn, maar dat is zeker niet zo. Jouw Unieke Bijdrage kan alles zijn, waarmee jij een probleem of uitdaging oplost of waarmee je aan een behoefte voldoet. Hoe groot of klein dat ook is, we hebben het over voldoening.

Dat is succes

Een methode is een manier van werken die je keer op keer kan toepassen bij passie. Je hoeft niet het wiel opnieuw uit te vinden, goed kijken hoe andere dingen aanpakken. Soms vinden we dingen heel leuk, maar zijn we er niet goed in. Dat is ok, want zulke vaardigheden kun je verder ontwikkelen en dat is elke keer weer een uitdaging.

Dit geeft duidelijkheid

En duidelijkheid geeft rust, energie en focus. Het maakt je leven als onbenul makkelijk, het is efficiënt en het bespaart je tijd. Hobbygeluk en het gevoel van passie komt grotendeels voort uit de mensen waar we de hobby mee uitvoeren. Als je chagrijnige mensen om je heen hebt waar je geen verbinding mee voelt is het heel lastig om je hobby goed te uitvoeren. Het is bij ons alleen maar lol maken en plezier hebben in wat we doen en vooral veel lachen. Nu weet ik dat dit niet meer dan het resultaat is van ons succes en dat is maar gewoon wat aanknoeien. Want als jij succes hebt, heb je veel lol en plezier en daar gaat het om. Dat maakt de wereld een stuk mooier en daar zit je potentie. Je hobby en passie staan in dienst van je ideale leven. Je leeft namelijk om te genieten, maar je heeft hobby om je ideale leven te kunnen realiseren. Wat dat ideale leven ook betekent, doen je wat leuk vindt. Het is belangrijk om te doen wat je echt leuk vindt om te doen en om dus voldoening te kunnen halen uit dat wat je doet. Zo behoud je het plezier in je hobby en word je uitgedaagd om steeds weer het beste van jezelf te laten zien.

Passie

Sommige mensen dromen van grootse dingen, terwijl anderen wakker blijven en ze realiseren en ik mag doen wat leuk is om te doen. Alles wat ik doe, doe ik vanuit passie. Ik probeer altijd het positieve uit een situatie te halen en daarmee anderen en mezelf omhoog helpen, ik ben een bevoordeeld persoon .


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.