Theater Castellum
Advertorial Cultuur

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

In een regie van Michel Sluysmans en met livemuziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een actuele versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu. Het blijspel uit 1904 is volledig herschreven door Jibbe Willems, maar de humor van Tsjechov houdt hij overeind. De Kersentuin blijft daardoor een lichtvoetig toneelstuk, ondanks de serieuze thematiek. Brabant Cultureel schrijft dat “Toneelgroep Maastricht een volkomen nieuw kijkspel maakt, waarin tragiek, humor en emotionele momenten hun plaats blijven houden.”

Het verhaal

Na een mislukte carrière in Parijs keert actrice Ljoebov terug naar het familielandgoed. Het familiebezit dreigt echter geveild te worden vanwege hoge schulden en ze probeert dit samen met haar dochters te voorkomen. Ondernemer Lopachin komt met de oplossing om de kersentuin om te toveren tot vakantiepark, waardoor de geldproblemen verleden tijd zouden worden. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma: wie hetzelfde wil blijven, moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

Tickets

Kaarten voor De Kersentuin op woensdag 5 april (aanvang 20:15 uur) zijn te koop via www.theatercastellum.nl. Tip: bezoek ook de inleiding om 19:30 uur. Acteur Nick Renzo Garcia vertelt interessante informatie over de inhoud, het gezelschap en/of het artistieke proces. Tijdens het bestelproces komt de mogelijkheid tot bestellen automatisch voorbij.


Meer nieuws

Mijn Club vandaag 12:14

Mijn Club: Stichting Jeugdwerk Noorden de Bun

“Vroeger was het voor kinderen in onze regio simpel: je gaat ’op’ de voetbal of naar scouting, Hier in Noorden was de keuze: NSV of de Bun. Maar vandaag de dag is er zòveel meer te doen, zodat de animo voor de Bun nu toch wel ’n beetje terugloopt, zegt penningmeester Frank Kalshoven van Stichting Jeugdwerk Noorden.

Natuur en recreatie gisteren 20:44

Infoavond Dorpsraad druk bezocht

Dorpsraad ’Rondom de Plassen' organiseerde op dinsdag 23 mei een informatieavond voor alle inwoners van Langeraar en Papenveer. Het draaide met name om alle werkzaamheden op de Langeraarse Plassen en vooral om de aanleg van nieuwe eilanden.

Verkeer en vervoer 29 mei 2023 11:00

Verkeersmaatregelen tijdens Triathlon van Nieuwkoop op zondag 4 juni

Zondag 4 juni organiseert Stichting Triathlon Nieuwkoop de 39e editie van de Triathlon Nieuwkoop. Om 10.30 uur starten de dames, om 11.04 uur de heren. De trio’s en Open Serie start drie minuten later. De eerste finisher verwachten we rond 14.30 uur op het Evenemententerrein. Er zal rond 17:00 uur live muziek zijn.

Gemeente 28 mei 2023 13:20

Een gezellig en toekomstbestendig Dorpshart van Ter Aar

“De afgelopen tijd heeft Gemeente Nieuwkoop met Kavel Vastgoed en diverse betrokkenen en geïnteresseerden intensief samengewerkt aan een plan voor Ter Aar. Wij zijn blij een plan voor te leggen aan de gemeenteraad waarmee het centrum van Ter Aar een gezellig en toekomstbestendig Dorpshart wordt", vertelt wethouder Ingwersen enthousiast.

Sport 27 mei 2023 18:17

SV Zevenhoven is kampioen!

SV Zevenhoven is kampioen geworden. De 4e klasser trad vandaag aan tegen Woubrugge. Met 1 punt voorsprong op de nummer 2 BSC '68 moest Zevenhoven winnen om het in eigen hand te houden. En dat lukte.

Gemeente 27 mei 2023 10:16

Lokale belastingen al betaald?

In februari verstuurde SVHW het aanslagbiljet lokale belastingen. Tot 31 mei 2023 hebben inwoners de tijd om de aanslag te betalen of om automatische incasso aan te vragen. Wanneer er op tijd betaald wordt, voorkomt dat een aanmaning met extra kosten.