Van Ekris
Advertorial Verkeer en vervoer

Toyota van Ekris: Nederland switcht naar hybride

Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om deels of volledig elektrisch te gaan rijden. “Dit is ook zo bij ons in Alphen en Nieuwkoop”, vertelt Corné van Veen van Toyota van Ekris. “Je ziet het in de stijging van onze verkoop, maar ook aan de registraties in onze gemeente.”

Vanwege de betaalbaarheid en brandstofbesparing geven veel particulieren dan de voorkeur aan een hybride auto met een benzine- en een elektromotor. Vergeleken met volledig elektrisch rijden, zijn hybride auto’s bijna drie keer zo populair bij de Nederlanders. “Voor ons betekent dit dat wij meer hybride occasions inkopen, maar ook extra hybride voorraad nieuw hebben.”

Hybride de beste oplossing

Bij de keuze voor een nieuwe auto besparen Nederlanders graag geld bij de aanschaf en op brandstof. Voor veel particuliere kopers blijkt elektrisch rijden echter een stap te ver, vanwege de beperkte actieradius, de hoge aanschafkosten en het gebrek aan laadmogelijkheden. Daarom is een hybride auto de beste oplossing. Hybride rijden is betaalbaar en combineert het gemak van benzine tanken met ruim € 300 aan brandstofbesparing én 20 procent minder CO2-uitstoot, omdat je tot 50 procent van de tijd elektrisch rijdt.*

Switch dagen bij Van Ekris Alphen aan den Rijn

Toyota maakt de switch naar hybride nu nog aantrekkelijker: autokopers ontvangen tijdens de Hybrid Switch Dagen tijdelijk extra inruilvoordeel.

Hybride blijkt dan ook populairder als eerstvolgende auto dan volledig elektrisch – 11 procent van de Nederlandse consumenten wil naar hybride switchen en 9 procent naar elektrisch. Samen bespaarden hybrides van Toyota in Nederland tussen 2009 en 2019 al ruim 400 miljoen liter brandstof. Met de nieuwe generatie hybrides wordt switchen nog interessanter, want die zijn nog eens 20 procent zuiniger dan de vorige generaties. Minder brandstofverbruik zorgt uiteraard voor minder uitstoot. Samen bespaarden 115.000 Nederlandse Toyota Hybrid-rijders ruim 1,14 miljoen ton CO2-uitstoot tussen 2009 en 2019, blijkt uit het Hybrid Switch-onderzoek van JATO. Die uitstootbesparing is vergelijkbaar met 9 miljoen keer op en neer vliegen van Amsterdam naar Londen.

30 procent van de mensen die nu deels of volledig een elektrische auto hebben, rijden in een Toyota Hybrid. Om de switch naar hybride nog aantrekkelijker te maken, introduceert Toyota de Hybrid Switch Dagen. Met tijdelijk maximaal inruilvoordeel. Ontdekken wat jij kunt besparen door over te stappen in hybride? Bereken het zelf.

Op de foto van links naar rechts Corné van Veen, Jeroen Oudshoorn en Ricardo Beverloo.


Meer nieuws

Sport vandaag 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten gisteren 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog gisteren 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport gisteren 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...