Toyota Van Ekris
Advertorial Verkeer en vervoer

Toyota Proace Electric is bestverkochte batterij-elektrische bedrijfswagen van Nederland

De Toyota Proace Electric is met afstand de bestverkochte batterij-elektrische bedrijfswagen in Nederland. Met een actieradius tot 330 kilometer (WLTP) en een laadvermogen tot 1.275 kilogram – het hoogste in zijn klasse – is de Proace Electric een serieus alternatief voor de lichte bedrijfswagen op diesel. "En dat is ook lokaal terug te zien bij ons in Alphen aan den Rijn", aldus Corné van Veen van Toyota Van Ekris.

"Vorig jaar verkochten wij er nog enkele en nu is dat in rap omhoog gegaan. Vooral veel bedrijven die lokaal opereren zoals bezorgers in de gemeente of bouwbedrijven die lokaal opereren. Naast de echte werkbussen zijn de eerste elektrische bussen voor personenvervoer verkocht aan een taxibedrijf. Deze ontwikkelingen volgen zich snel op", vertelt Corné van Veen.

  • Toyota Proace Electric is met afstand nummer 1 in segment van lichte bedrijfswagens (MDV)
  • Een van de weinige batterij-elektrische bedrijfswagens met acceptabele en realistische actieradius tot 330 kilometer (WLTP)
  • Snel opladen met 3 fase-lader (11kW) en snelladen tot 100 kW
  • Inclusief slimme en gemakkelijke oplaadoplossing met Toyota Oplaadservice

De Toyota Proace Electric gaat aan kop in het zogeheten MDV-segment (Medium Duty Van). Dit is een lichte bedrijfswagen, zoals die vaak in steden wordt gebruikt voor pakketbezorging. Door een toenemende online verkoop van producten, hebben bezorgdiensten het drukker dan ooit. Door hiervoor een Toyota Proace Electric in te zetten, wordt een positieve bijdrage geleverd aan de luchtkwaliteit in stad en dorp.

400 exemplaren aan DHL Parcel

Toyota heeft dit jaar tot nu toe bijna 700 exemplaren van zijn batterij-elektrische bedrijfswagen verkocht, flink meer dan concurrenten en bijna drie keer zoveel als de nummer twee in de landelijke verkooplijst. Dit aantal is inclusief de aflevering van 400 exemplaren van de Proace Electric aan pakketbezorger DHL Parcel. Met zijn hoge laadvermogen, trekvermogen (1.000 kilogram geremd) en relatief grote bereik is de Proace Electric dan ook ideaal voor ‘zero emission’ stadslogistiek.

Keuze uit drie lengtematen

De succesvolle Proace Electric is leverbaar met de keuze uit drie lengtematen en drie uitvoeringen en optiepakketten. Daarnaast is er de mogelijkheid om voor unieke ombouwvarianten te kiezen, zoals de Proace Truck en Proace Taxi. Vanaf het vierde kwartaal van 2021 is het bovendien mogelijk om de compacte broer van de Proace Electric te bestellen, namelijk de Proace City Electric. Leverbaar met een 50 kWh accupakket en een actieradius tot 280 kilometer (WLTP).

Extra zekerheid

Het onderscheidend vermogen in vergelijking tot de concurrentie zit bij Toyota in een stuk extra zekerheid en duurzaamheid. Toyota biedt standaard 5 jaar (tot 200.000 kilometer) garantie op de Proace Electric. Verder biedt Toyota met de Toyota Oplaadservice een passende oplossing voor laden thuis, onderweg of voor zakelijk laden. Om te voorzien in een uitgebreid netwerk van goede en betaalbare laadoplossingen werkt Toyota Oplaadservice hiervoor samen met Vattenfall InCharge.

Brede aanpak

Toyota investeert in zowel (plug-in) hybride-elektrische als batterij-elektrische en waterstof-elektrische modellen. Op die manier is er altijd een efficiënte mobiliteitsoplossing voorhanden die bij de klant past. Door deze brede aanpak ziet Toyota enorme voordelen bij het bestrijden van zowel CO2 als fijn- en stikstof in en rond de steden.

Van Ekris komt graag bij jou langs

Van Ekris is de Toyota dealer voor Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. Zij weten dat je het al druk genoeg hebt in deze tijd. Daarom komt Toyota Van Ekris graag bij jou langs. Heb je vragen over jouw wagenpark? Wil je advies over aanschaf of lease? Is een elektrische bus wat voor mij of moet het nog diesel zijn? Onderhoudscontract? Een vrijblijvende offerte? De Toyota bedrijfswagen specialisten adviseren waar nodig. Natuurlijk kunnen zij dit ook online of per video met het oog op de huidige maatregelen. Bezoeken kan altijd!

Bel voor vragen naar 0172-571437 en vraag naar één van de specialisten: Corné van Veen, Jeroen Oudshoorn of Ricardo Beverloo.

van ekris stunt met top model chr kerst 2.jpg


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...