Blog Sport

Theo-Logica: Ravi Pijper

Naast de rubriek “Langs het (Leli)Veld” hebben we ook “Theo-Logica.” Voetbal is immers zijn geloof en het veld is zijn kerk. Hier worden exponenten van ons regionale voetbal kritisch tegen het licht gehouden. En uiteraard met zijn uitgesproken mening en visie. Deze keer over: Ravi Pijper.

Voetbalfamilie

Ravi Pijper | Linksback Nicolaas Boys is snel. Komt uit een echte voetbalfamilie. Is de zoon van Ronald oud speler Nic Boys en ondersteund Rene Ras. Wat zal het zeer doen dat Ravi al op zo jonge leeftijd lager gaat voetballen.

Ga altijd voor de bal

Ga altijd fel een duel in, omdat hij nooit de kaas van het brood wil laten eten, maar hij ga altijd voor de bal. Nooit voor de man. Dat Ravi op die positie altijd het overzicht moest hebben, dat ik de rest van het team moest aansturen, dat kan beter. Wel goed in situaties herkennen en daar op de juiste manier op reageren.

Het juiste moment te kiezen

Wel de neiging om alles snel en gehaast te doen, maar heb inmiddels ook geleerd dat je het soms ook rustig aan kunt doen door een balletje breed te leggen of even terug te spelen en dan ineens wel te versnellen en mee naar voor te gaan. Dat kun je doen door het juiste moment te kiezen, door situaties te herkennen. Dat gaat hem goed af. Komt als linksback dus heel vaak op.

Stevige pijler

Opkomen, versnellen, met een leep pasje de aangever zijn. Doet allemaal consequent met volle overtuiging.

Tegen elke club ook, altijd volle energie geven. Dat is zijn uitdaging. Met zijn enthousiasme en sprints staat hij symbool voor het huidige gemoed bij de club. Heeft veel zelfvertrouwen. Alleskunner in de defensie, stevige pijler onder de hele ploeg.

Overlappen

Moet er voor zorgen dat de linkshalf goed speelt. Moet hem rugdekking geven. Is toch wel creatief. Het aanvallen komt in mijn spel toch wel terug, want Ravi kies er vaak voor om te overlappen en zo verschijn hij toch nog een keer of vijf voor het doel. De linksback of linkvleugelverdediger is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Koppel hieraan dat hij met de bal ook heel goed weet wat hij wel en ook niet moet doen.

Schitterend hoe hij opkomt

Vleugelverdedigervoetbal positie vleugelverdediger

Een vleugelverdediger is een aanvallend ingestelde verdediger, die op de flanken opereert. Of je nu een opkomende, behendige back bent of juist iemand die vanuit het achterveld zijn rol invult, ieder zijn eigen kwaliteiten. Dit naast zijn drive, winnaarsmentaliteit en verdedigende kwaliteiten van belang. Strijder, verdediger die altijd de blik naar voren heeft gericht.

Linksback

In de eerste plaats moet een goede speler beschikken over veel techniek en dat heeft Ravi voldoende. Dat is de basis, want als je de bal niet kunt plaatsen of op vangen, heeft het verder allemaal weinig zin. Om goed te worden komen we automatisch bij discipline, gewoon je werk goed doen, je karakter moet goed zijn. Techniek is niet duizend keer een bal hooghouden. Techniek is in 1 keer bal doorspelen op de juiste medespeler en dat soms moeilijk. Begrijpen dat als je tijd wint, je meer controle hebt en je kan nadenken over wat je daarna gaat doen. Dat de makkelijke weg ook de meest effectieve weg is. Ze moeten zorgen voor een overtalsituatie in de voorste linie als dan de ruimte ligt. Het moeten lijken alsof we met 12 man spelen.

Heeft goed spelinzicht en techniek

Dendert niet meer constant blind naar voren maar kiest slim zijn momenten. Gaat lager voetballen op deze leeftijd daar begrijp deze onbenul hellemaal niks van.


Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:08

Programma Kaleidoskoop

Een nieuw seizoen, met nieuwe sterren en oude bekenden. Vorige week konden we melden dat het programma voor het eerste halfjaar rond is. Daar waren we al trots op. We zijn inmiddels al weer twee stappen verder. Het tweede halfjaar is nu ook bijna helemaal gevuld. Maar het allerleukste nieuws is natuurlijk dat onze website is bijgewerkt en dat je vanaf nu al tickets kunt kopen voor het nieuwe seizoen.

Blog Blog vandaag 15:12

Uit het (Groene) hart gegrepen: SUCCES

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over: Succes.

Sport vandaag 12:00

Kale Kenners ontvangen trainersgilde

Aanstaande vrijdag 24 mei is de laatste Kale Kenners van dit seizoen. Zoals de traditie al jaren geldt zijn de traienrs van "onze" clubs uitgenodigd om met de heren het seizoen af te sluiten.

Natuur en recreatie vandaag 09:28

D66 Groene Hart presenteert fietsroute over Europese Unie

De D66 afdeling in het Groene Hart heeft voor de Europese verkiezingen een fietsroute uitgezet door het Groene Hart. De route gaat langs enkele plekken in het Groene Hart waar de Europese Unie invloed op heeft gehad. Bijvoorbeeld met subsidies. Zo ook een aantal locaties in de gemeente Nieuwkoop.

Sport vandaag 06:00

Terugblikken en Vooruitkijken 25 mei

De laatste ronde is aanstaande en daaraan gekoppeld vallen de beslissingen voor de teams. Zeker voor enkele van hen, op Sportief na want zij zijn klaar, zit de spanning er nog vol op...

Cultuur gisteren 15:47

Ga mee op een rockreis met EigenWijs' nieuwste musicalproductie: "Rock School, de musical"

Musicalgroep EigenWijs, een geliefde naam in de theaterwereld van het Groene Hart, presenteert met trots hun nieuwste en meest dynamische productie tot nu toe: "Rock School, de musical". Deze energieke voorstelling zal op zaterdag 22 en zondag 23 juni te zien zijn in Theater Castellum en belooft een echte rock ervaring te worden voor alle leeftijden.