Ter Aarse IJsclub breidt uit - ’Best bewaarde geheim van Ter Aar’ voorzien van overkapping

“We hebben hier ook een prachtig trainingsveld, maar weinig mensen weten, dat die er ligt…” zegt Hein Jan Bocxe, voorzitter van de Ter Aarse ijsclub en SchaatsTraining Groep (STG). 

‘’Het trainingsveld (140 x 40 meter) ligt naast de landijsbaan en is voorzien van een zandbak, een asfaltbaan en een ’sprongtrap’ voor het nog extra trainen van de beenspieren van de schaatsers. En nu dus ook van een overkapping (20 x 6 meter), zodat we zelf vaker comfortabel (droog en uit de wind) kunnen trainen, maar ook om de gehele accommodatie vaker te kunnen gebruiken: wijzelf in de zomer, maar misschien ook andere sportgroepen in Ter Aar. Wij nemen deel aan het overleg met gemeente Nieuwkoop over het zogenoemde ’vitaliteitsakkoord’, waarmee de gemeente haar inwoners wil stimuleren om gezonder te leven en méér -zeker in deze corona-tijd- in beweging te komen. En daar willen wij wel een bijdrage aan leveren; wij denken dat we - in samenwerking met andere sportverenigingen -, tot een verrassende aanpak kunnen komen, die de gehele Ter Aarse gemeenschap ten goede komt. Een mooi voorbeeld is de samenwerking met sMart Figure (Martine van Zon) uit Zevenhoven, die enkele keren per week gebruik maakt van de accommodatie voor haar groepslessen.”

“Nu zijn we vooral erg trots, dat we deze uitbreiding konden realiseren; het enige wat nog moet gebeuren is de vloer voorzien van rubbermatten en wellicht op termijn nog een nieuwe kleed- en sanitaire ruimte erbij. Een nieuwe kantine is niet nodig, want schaatsers zijn geen sporters die na de training graag aan de bar zitten en blijven plakken; ’n derde helft’ kennen wij niet…!’’

De eerste paal werd geslagen door Melissa Wijfje (25), een getalenteerd lid van de ijsclub, die op haar 7e de eerste schaatsenlessen kreeg in de ijshal in Leiden, van één van onze STG-trainers. De opening wordt half april verricht door Kees Verkerk, gelijk met de aftrap van de zomertraining. Verkerk werd benoemd tot ’STG-ridder van 2007’ voor zijn jarenlange hulp in onderhoud en verzorging van het trainingsveld en zo en in piekfijne staat te houden.”

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 10:52

Jworxout: ''I will, I can, I do!''

''Als je bedenkt wat jij wil bereiken, geloof er dan in dat jij dit kan en doe het dan ook. Maar vaak is er een stemmetje in je hoofd die van alles naar jou schreeuwt.''

Advertorial Sport 10 apr. 2021 13:19

Hockeyclub Nieuwkoop op zoek naar nieuwe talenten

De Nieuwkoopse hockeyvereniging telt momenteel al twee damesteams. Die hockeyelftallen zijn zo vol geraakt dat de club nu een derde team wil oprichten. Hiervoor hebben zij nog wat versterkingen nodig. 

Wonen en bouwen 10 apr. 2021 10:46

Wonen en zorgen tegelijk

De eerste (pre-)mantelzorgwoningen in de gemeente zijn met succes gerealiseerd!

Algemeen 10 apr. 2021 09:10

Fraudegevoelige brief van Nextdoor in omloop in Nieuwkoop

In Nieuwkoop kwam op veel adressen een verdachte brief op de mat. In de brief worden bewoners uitgenodigd om lid te worden van een zogenaamde buurtapp genaamd: Nextdoor. Deze app is in opspraak vanwege identiteitsfraude. Een tip van de redactie: verscheur de brief. 

Advertorial Verkeer en vervoer 9 apr. 2021 16:33

Toyotarijders meest merktrouw

Is uw volgende auto ook weer een Toyota? De kans is groot van wel. EDM onderzocht met het brandswitchmodel de merkloyaliteit van autobezitters in Nederland. Wat blijkt? Nederlanders zijn steeds minder merktrouw, maar Toyotarijders juist steeds meer. Zelfs dure merken zoals BMW en Mercedes-Benz scoren minder goed. Gemiddeld is 50% van de occasionkopers merktrouw, bij nieuwe auto’s is dat 66%. De meest merktrouwe autobezitters? Toyota rijders!