Ter Aarse IJsclub breidt uit - ’Best bewaarde geheim van Ter Aar’ voorzien van overkapping

“We hebben hier ook een prachtig trainingsveld, maar weinig mensen weten, dat die er ligt…” zegt Hein Jan Bocxe, voorzitter van de Ter Aarse ijsclub en SchaatsTraining Groep (STG). 

‘’Het trainingsveld (140 x 40 meter) ligt naast de landijsbaan en is voorzien van een zandbak, een asfaltbaan en een ’sprongtrap’ voor het nog extra trainen van de beenspieren van de schaatsers. En nu dus ook van een overkapping (20 x 6 meter), zodat we zelf vaker comfortabel (droog en uit de wind) kunnen trainen, maar ook om de gehele accommodatie vaker te kunnen gebruiken: wijzelf in de zomer, maar misschien ook andere sportgroepen in Ter Aar. Wij nemen deel aan het overleg met gemeente Nieuwkoop over het zogenoemde ’vitaliteitsakkoord’, waarmee de gemeente haar inwoners wil stimuleren om gezonder te leven en méér -zeker in deze corona-tijd- in beweging te komen. En daar willen wij wel een bijdrage aan leveren; wij denken dat we - in samenwerking met andere sportverenigingen -, tot een verrassende aanpak kunnen komen, die de gehele Ter Aarse gemeenschap ten goede komt. Een mooi voorbeeld is de samenwerking met sMart Figure (Martine van Zon) uit Zevenhoven, die enkele keren per week gebruik maakt van de accommodatie voor haar groepslessen.”

“Nu zijn we vooral erg trots, dat we deze uitbreiding konden realiseren; het enige wat nog moet gebeuren is de vloer voorzien van rubbermatten en wellicht op termijn nog een nieuwe kleed- en sanitaire ruimte erbij. Een nieuwe kantine is niet nodig, want schaatsers zijn geen sporters die na de training graag aan de bar zitten en blijven plakken; ’n derde helft’ kennen wij niet…!’’

De eerste paal werd geslagen door Melissa Wijfje (25), een getalenteerd lid van de ijsclub, die op haar 7e de eerste schaatsenlessen kreeg in de ijshal in Leiden, van één van onze STG-trainers. De opening wordt half april verricht door Kees Verkerk, gelijk met de aftrap van de zomertraining. Verkerk werd benoemd tot ’STG-ridder van 2007’ voor zijn jarenlange hulp in onderhoud en verzorging van het trainingsveld en zo en in piekfijne staat te houden.”

Loek Sassen


Meer nieuws

Evenementen vandaag 16:33

Lampen lichtroute blijven nog een maand aan

Zaterdag 27 november was eigenlijk het einde van de derde lichtroute in de gemeenten Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn. Maar goed nieuws: de deelnemers van de verlichte proeverijenroute zetten nog een maand langer de lampen op hun boerderij, molen, gemaal of ander karakteristiek pand.

Natuur en recreatie 26 nov. 2021 10:17

Eerste Tiny Forest in de gemeente Nieuwkoop geplant!

Donderdag 25 november was een bijzondere dag! De kinderen van IKC De Vaart staken samen met de buitendienst van de gemeente Nieuwkoop en IVN Natuureducatie de handen uit de mouwen om het eerste Tiny Forest in de gemeente Nieuwkoop te planten. In het ‘Natuurbos’ in Ter Aar staan maar liefst 1.000 jonge boompjes en struiken.

Gemeente 25 nov. 2021 11:23

Zeg NEE tegen geweld tegen vrouwen

Nieuwkoop doet mee aan de internationale campagne Orange the World en zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen. 

Advertorial Gezondheid en welzijn 24 nov. 2021 15:32

Fysiotherapie helpt bij lymfoedeem

Nieuwkoop/Ter Aar - Lymfoedeem komt vaak voor bij oncologie patiënten maar soms ook als complicatie bij andere aandoeningen. Oedeemfysiotherapie kan dan helpen.