Ingezonden

Tennisvereniging Nieuwkoop

Oud-voorzitter Huib den Hollander: “Onze tennisclub is opgericht door een paar Nieuwkopers, die met elkaar carpoolden naar hun werk in Amsterdam. Onderweg bespraken zij hun wens om in het dorp, waarin zij wonen, ook te kunnen tennissen; in november 1964 kwam het zover. We bestaan dus binnenkort al 58 jaar”.

“Ons complex heeft 8 (verlichte) tennisbanen: 5 gravel-, 3 smash-court banen en een mini-baantje voor de kinderen", zegt baancommissaris Chris Kranenburg. "Om de jeugd voor tennis te interesseren hebben we alle leerlingen van de basisscholen in Nieuwkoop groeplessen gegeven. Daar maakten zij - in plaats van gymles - graag gebruik van, maar hoeveel ervan later lid zullen worden, weten we natuurlijk niet. Meestal geldt voor kinderen: eerst zwemles, dan een teamsport (voetbal, hockey etc.) en daarna komt pas de keuze voor ’n individuele sport zoals tennis. Dan zie je ook vaak dat zij weer opzeggen als zij naar het voortgezet onderwijs gaan of op zaterdag een baantje krijgen en komen ze weer terug als de opleiding is afgerond. We hebben op dit moment ruim 500 leden; ooit waren het er veel meer, maar mede dankzij corona gaan we weer ’n beetje omhoog. Tennis is een veilige sport gebleken, die je lekker buiten en met voldoende afstand van elkaar kunt doen.

Hij vervolgt: “We hebben een gezellige, actieve club met heel wat oudere leden: dames en heren, die 2 á 3 keer per week, liefst overdag, een balletje slaan. Op de smash-court (all-wheather)-banen kunnen zij altijd terecht: bij regen, maar ook als het gevroren heeft."

"Op donderdagavond hebben we onze ’inloopavond’ waar iedereen welkom is, met of zonder partner, waarbij je geheel willekeurig wordt ingedeeld in een poultje met andere aanwezigen; ook leuk om andere mensen van de club te leren kennen. En natuurlijk onze eigen toernooitjes met Pasen en Pinksteren en competities: de najaarscompetitie, clubkampioenschappen, laddercompetitie. Op vrijdag is de avond voor de externe competitie. Dan huren we er ook paar banen bij in de tennishal aan de Nieuwveenseweg, want dan kan het best druk zijn. En niet te vergeten: Ons open toernooi: het ’Maas Open Dulen Toernooi’, ieder jaar in week 33 (half augustus)."

"Vanuit de KNLTB worden aangesloten tennisclubs wel aangespoord ook een padelbaan aan te leggen; die zijn op dit moment nogal hip en aantrekkelijk voor jonge mensen. Maar ja, we hebben eerst veel geïnvesteerd in verduurzaming van ons clubhuis (zonnepanelen, LED-verlichting), dus we moeten eerst weer even sparen. Bovendien, waar moet-ie komen? We willen ook niet graag onze oefenkooi opofferen… Maar ooit komt-ie er wel, denk ik.”

De volgende

Volleybal is ook een sport waar de bal over het net moet, weliswaar hangt-ie wat hoger dan op een tennisbaan, maar toch. We gaan op bezoek bij Volleybalvereniging de Waterlanders en maken daartoe een afspraak met voorzitter John Kwakkenbos.

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 16:11

Bij Toyota Van Ekris Alphen a/d Rijn zijn ze een beetje gek geworden!

Wordt het een vakantie in eigen land? Of misschien een roadtrip door Europa? Waar u deze zomer ook heen gaat, een goede voorbereiding begint met de zomercheck. De monteurs van Toyota van Ekris Alphen a/d Rijn controleren dan alle cruciale punten, zoals de accu, vloeistoffen en bandenspanning.

Overige gisteren 13:58

Van boer tot bord: Proef het Groene Hart

Steeds meer restaurants in het Groene Hart koken met ingrediënten en producten uit de streek. Om hun ‘van boer tot bord’-werkwijze onder de aandacht te brengen in deze tijd waarin veel te doen is over de boeren, is de campagnewebsite ‘Proef het Groene Hart’ gemaakt. Een platform voor horecaondernemers om zich te presenteren als echte streekproductenlocatie.

Evenementen 3 aug. 2022 11:09

Open Aarlanden 50+: "Gezelligheid is het belangrijkste"

“Het aantal deelnemers voor ons 50+-toernooi loopt wel iets terug. Dat is overal wel zo, horen wij… maar het was weer een geweldige week: mooi weer, geen blessures, leuke mensen en er wordt veel gelachen op de banen en op het terras”, zegt Rianne Ubink, lid van de ’50+- commissie’.