Ingezonden
Advertorial Overige

Tandarts van den Boogaard krijgt opvolger

“Ik begon hier 36 jaar geleden in het ’oude’ Gezondheidscentrum Nieuwveen als de nieuwe tandarts. Tot dan toe was ik tandarts in militaire dienst en in Nieuwveen kon ik mij vestigen als zelfstandige tandarts."

"In die tijd waren er ook ellenlange wachtlijsten voor een standplaats, maar blijkbaar hadden al degenen die vóór mij op de lijst stonden geen zin in zo’n dorp (of…hadden ze er nog nooit van gehoord)?""Ik begon hier alleen, met één assistente, die echt àlles moest doen: de administratie, telefoon, maar ook: helpen ’aan de stoel’, Ik voelde mij, hoewel opgegroeid in Haarlem, direct thuis in dit dorp”, zegt Dries van den Boogaard (64).

“In de loop van jaren is de praktijk verhuisd naar het Teylersplein, gegroeid van 1 naar 2 behandelkamers en hebben we nu in totaal 10 medewerkers. Er is ook veel veranderd: sinds de jaren ’90 is er veel meer aandacht voor hygiënische maatregelen; nu kan je niet eens meer bedenken, dat je zonder handschoenen zou werken! De boor is wèl ongeveer dezelfde gebleven. De grootste verandering zit hem in de vullingen: vroeger was alles amalgaam (een mengsel van vloeibaar kwik en zilver- tin-en koperpoeder). Tegenwoordig is het vulmateriaal composiet, gebaseerd op kunsthars: veel mooier en minder schadelijk voor de gezondheid van patiënten (en milieu).

En er is natuurlijk veel verbeterd op gebied van administratie en verslaglegging; vroeger hadden we kasten vol met mappen en papieren dossiers. En in plaats van afdrukken van röntgenfoto’s bewaren we nu 3D-scans in de computer. Wat voor mij niet veranderd is, is het genoegen om iemand die héél angstig voor de tandarts is, toch te kunnen helpen en hem of haar blij naar huis te sturen zònder kiespijn. Wat ik ook leuk vind, is het gegeven, dat nu kinderen in mijn stoel zitten, terwijl 35 jaar geleden hun ouders op diezelfde plek zaten. En dat sommige patiënten, terwijl ze lang geleden al verhuisd zijn, toch naar Nieuwveen terugkomen voor een bezoek aan ’hun’ tandarts”.

Maar nu ben ik blij dat ik het stokje kan overgeven. Rafi Sadri (35) is sinds 1 januari jl. de nieuwe eigenaar van Tandartspraktijk Nieuwveen. Hij is in 2017 afgestudeerd aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA).

Rafi: “Op de middelbare school moest ik een profiel kiezen, waarbij mijn aandacht vooral gericht was op geneeskunde en handvaardigheid; dat kun je als tandarts mooi combineren. Dries: “Ik kende hem al van Mondzorg Kudelstaart, waar hij werkte als ZZP-er. En ik heb er alle vertrouwen in, dat hij ’mijn’ patiënten goed en prettig blijft behandelen. Dat gaat vast goedkomen!

En: mijn vrouw Jacqueline en ikzelf blijven hier nog een tijdje (parttime, resp 3 en 2 dagen pw.) werken. Sommige mensen denken dat het wel lastig zal zijn om samen thuis te zijn, maar wij zijn niet anders gewend: altijd samen, zowel in het werk als privé. En: wij houden van (zee-) zeilen en dat gaat nu eenmaal niet zo gemakkelijk in je eentje. Bovenden nemen we meer tijd voor de kleinkinderen en krijgen we meer tijd om te knutselen en te doe-het-zelven, ook dat doen we altijd samen. En dan komt ervaring met de boormachine en allerlei reparatiemateriaal best goed van pas!”

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquête flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.