Luuk Braun
Advertorial Muziek

Symphonic Rock Night start nieuwe tour in Castellum

In het nog prille theaterseizoen gaat de gerenommeerde rockband Symphonic Rock Night op zaterdagavond 22 oktober van start in Theater Castellum te Alphen aan den Rijn met de kakelverse derde theatershow ‘The Third Line’. De voorverkoop wijst inmiddels al richting volle zaal.

Muziekliefhebbers van bands als Pink Floyd, Genesis, Supertramp, The Beatles, Marillion, Rush en Camel kunnen in deze voorstelling genieten van negen door de wol geverfde profmuzikanten. De rockshow gaat om 20:15 uur van start en duurt circa 2,5 uur, met een pauze (en gratis drankje) halverwege. “De ticketverkoop loopt erg goed, maar er zijn nog wel kaarten bij het theater te verkrijgen’’, aldus gitarist Anand Mahangoe.

Verpletterend debuut

Al vanaf het verpletterende debuut in 2017 regent het positieve kritieken bij de spectaculaire liveband, die ook qua beeld en geluid een hoog niveau haalt. “Deze show is binnen dit genre het allerbeste wat Nederland te bieden heeft”, aldus één van de vele reacties in de pers, die al jaren unaniem lovend is over Symphonic Rock Night. De voorstelling wordt gedragen door negen ervaren, hoogopgeleide topmuzikanten uit heel Nederland, die de symfonische rockmuziek kunnen dromen. Met twee toetsenisten, twee topgitaristen en twee dames (zang en saxofoon).

Klassiekers

Gitaarvirtuoos Mahangoe: “We spelen inmiddels al heel wat jaartjes samen en brengen in deze nieuwe show ook klassiekers van bands als Yes, Eagles, Solution en The Nits. We worden door kenners steevast de allerbeste tributeband in dit genre genoemd en hebben dus een eer hoog te houden. Dat doen we in deze nieuwe show met legendarische nummers als Heroes van David Bowie, Echoes van David Gilmour en drie songs van Genesis. We blijven daarbij weer heel dicht bij het origineel.”

Doelgroep

Mahangoe vervolgt: “Er is een enorme doelgroep voor deze muziek. De voorbije seizoenen waren de schouwburgen bij ons vaak al maanden vooraf uitverkocht. De waardering, die werd gemeten via een reactieformulier, scoorde over de tour een rapportcijfer van 9,3. De grote groep 50-plussers die van deze muziek houdt, gaat graag naar het theater. Zij zitten graag op het ‘pluche’ in een comfortabele theaterstoel, in plaats urenlang staan in een popzaal.”

Tickets

De Symphonic Rock Night-theatertournee begint op 22 oktober (aanvang 20:15 uur) in Alphen aan den Rijn en gaat daarna het hele land door.

Kaarten kopen.


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...