Ingezonden

SV Nieuwkoop

SV Nieuwkoop heeft twee voorzitters: “Ja, dat hebben we al jaren en bevalt ons prima: we hebben meerdere keren per week telefonisch contact, kunnen over lastige kwesties altijd even sparren en al het werk ’n beetje verdelen”, zegt Adri Balvert, voorzitter met de portefeuille ’opstallen/velden’. Mark Cornelissen is zijn collega voor ’(voetbal-)technische zaken’.

SV Nieuwkoop werd opgericht in 1944, vlak vóór het einde van WO ll. Het initiatief werd genomen door pater Pouw, kapelaan van de katholieke kerk. Opmerkelijk daarbij is dat Pouw van mening was dat het geen RK-vereniging mocht worden. Leden van alle gezindten zijn vanaf het eerste moment welkom bij de voetbalclub. Toch werden de competitiewedstrijden aanvankelijk alleen op zondag gespeeld. “In 2014 hebben we besloten, om een zaterdagvereniging te worden, waarbij een meerderheid van onze senioren en ons standaard elftal (’t Vlaggenschip) in de zaterdagcompetitie uitkomen. Wèl is er nog de mogelijkheid om op recreatief niveau op zondag te spelen, als daar behoefte aan is."

"Feitelijk hebben we de keuze aan de spelers zelf gelaten, toen bleek dat heel wat jonge spelers moeite hadden met de overstap - toen zij van de junioren naar de senioren kwamen - naar de zondag. Bovendien was de combinatie van prestatief voetbal en de ’stapavond op zaterdag voor veel spelers niet optimaal om op de beste manier hun sport te beleven. Bijkomend voordeel voor ons is, dat we  nu weer - in de zaterdagcompetitie - ( KNVB District West 2, 3e klasse) wat vaker streekgenoten tegenkomen: oa. SV Aarlanderveen, Alphia, TAVV, CVC Reeuwijk en FC Oudewater. Er hangt altijd een gezellige spanning en sfeer rondom die wedstrijden”, zegt Cornelissen. Daarom zorgen we ook meestal voor wat extra’s tijdens ’de derde helft’: een discotheek ofzo."

Hij vervolgt: “We hebben nu zo’n 550 voetballende leden en dat aantal groeit nog steeds. Voor jongens is voetbal meestal nog 1e keuze en ook het aantal vrouwen en meisjes zit in de lift. We hebben nu 1 senioren-dameselftal (VR1) en 5 meisjes-teams: allen op zaterdag. Behalve de voetballers hebben we ook heel wat vrijwilligers op de ledenlijst. Dat is hard nodig voor onderhoud aan de velden en allerlei hand- en spandiensten op ons complex (4,5 velden, 1 kunstgras). We zijn ook blij, dat ons complex naast de basisscholen ligt; onze velden worden door de scholen ook gebruikt voor gymles, toernooien en tijdens de pauzes. En op zondagmorgen hebben we het ’mini-voetbal; kinderen vanaf 5 jaar kunnen dan naar hartelust met elkaar ’n balletje trappen. Bij alles wat we doen hebben we vrijwilligers nodig, dat zijn de mensen die onze club draaiende houden. Je moet er dan ook altijd voor waken, dat je hen niet overvraagt!”

Balvert: “We bestaan dankzij de kantineomzet en contributie van de leden, maar voor een krachtige, actieve en ambitieuze club is méér nodig. Daarom hebben we in 2003 onze Business-Club opgericht: bijna 80 bedrijven, die onze club financieel ondersteunen. En natuurlijk de ’Vrienden van SV Nieuwkoop’: particulieren, die de club steunen. Met die extra inkomsten, kunnen we extra’s aanschaffen of dingen organiseren, die niet binnen de reguliere vereniging-begroting passen. Bijvoorbeeld: het Vijfhuizentoernooi (genoemd naar de familie, die al 5 generaties een belangrijke rol speelt binnen SV Nieuwkoop) op Hemelvaartsdag: daar doen wel 80 teams (1000 spelers) aan mee: uit alle windstreken van Nederland. En op 11 juni het volleybaltoernooi, dat we samen met de Waterlanders organiseren; van oudsher bestaan er al veel sportieve contacten tussen voet- en volleyballers”.

De volgende

Balvert: “Onze buurman hier is hondenclub ’De Polderwakers’. Dat maakt nieuwsgierig, dus ga ik op zoek naar voorzitter Meinard Verlaan en je leest het over 2 weken.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 16:25

“De ervaring in de thuiszorg heeft mij tot een betere arts gemaakt”

Joachim Kikomeko is internist-oncoloog in opleiding in het Amsterdam UMC. Tijdens zijn studententijd in Leiden was hij een aantal jaar thuiszorghulp voor ActiVite. “Ik kan iedere student geneeskunde een bijbaan in de thuiszorg aanraden. Je doet werk dat betekenis heeft en je leert ontzettend veel over je toekomstige patiënten.”

Sport vandaag 11:18

Rotary SUP-Event op Langeraarse plassen

Rotary Ter Aar is de plaatselijke afdeling van de internationale organisatie, waarvan de leden zich inspannen om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen, overal in de wereld, te verbeteren. Een Rotary-club stelt zich ten doel om, met kennis en kunde van de leden, doelen in de plaatselijke of zelfs internationale samenleving te helpen met activiteiten en financiële middelen.

Overige gisteren 16:08

Schrijversdebuut Giel van Rijn

Wat doe je: nét met pensioen en je zoekt een leuke bezigheid? Dat vult iedereen zelf in maar Giel van Rijn uit Langeraar schreef gewoon een boek! “Tsja, zie het als een eerbetoon aan mijn voorouders, maar ook om iets van de geschiedenis van Langeraar en kennis van oude ambachten - uit de tijd zònder elektriciteit - vast te willen leggen voor de generaties ná ons!”

Advertorial Cultuur gisteren 12:53

Alles over de start van het nieuwe theaterseizoen

Het programma is klaar, de brochure wordt gedrukt en Castellum maakt zich op voor de verkoop van een nieuw en bruisend theaterseizoen. Er mag alvast verklapt worden dat Waylon, Peter Pannekoek en Van der Laan & Woe in 22/23 naar Castellum komen en er staat nog veel meer moois op stapel...