Ingezonden

SV Nieuwkoop

SV Nieuwkoop heeft twee voorzitters: “Ja, dat hebben we al jaren en bevalt ons prima: we hebben meerdere keren per week telefonisch contact, kunnen over lastige kwesties altijd even sparren en al het werk ’n beetje verdelen”, zegt Adri Balvert, voorzitter met de portefeuille ’opstallen/velden’. Mark Cornelissen is zijn collega voor ’(voetbal-)technische zaken’.

SV Nieuwkoop werd opgericht in 1944, vlak vóór het einde van WO ll. Het initiatief werd genomen door pater Pouw, kapelaan van de katholieke kerk. Opmerkelijk daarbij is dat Pouw van mening was dat het geen RK-vereniging mocht worden. Leden van alle gezindten zijn vanaf het eerste moment welkom bij de voetbalclub. Toch werden de competitiewedstrijden aanvankelijk alleen op zondag gespeeld. “In 2014 hebben we besloten, om een zaterdagvereniging te worden, waarbij een meerderheid van onze senioren en ons standaard elftal (’t Vlaggenschip) in de zaterdagcompetitie uitkomen. Wèl is er nog de mogelijkheid om op recreatief niveau op zondag te spelen, als daar behoefte aan is."

"Feitelijk hebben we de keuze aan de spelers zelf gelaten, toen bleek dat heel wat jonge spelers moeite hadden met de overstap - toen zij van de junioren naar de senioren kwamen - naar de zondag. Bovendien was de combinatie van prestatief voetbal en de ’stapavond op zaterdag voor veel spelers niet optimaal om op de beste manier hun sport te beleven. Bijkomend voordeel voor ons is, dat we  nu weer - in de zaterdagcompetitie - ( KNVB District West 2, 3e klasse) wat vaker streekgenoten tegenkomen: oa. SV Aarlanderveen, Alphia, TAVV, CVC Reeuwijk en FC Oudewater. Er hangt altijd een gezellige spanning en sfeer rondom die wedstrijden”, zegt Cornelissen. Daarom zorgen we ook meestal voor wat extra’s tijdens ’de derde helft’: een discotheek ofzo."

Hij vervolgt: “We hebben nu zo’n 550 voetballende leden en dat aantal groeit nog steeds. Voor jongens is voetbal meestal nog 1e keuze en ook het aantal vrouwen en meisjes zit in de lift. We hebben nu 1 senioren-dameselftal (VR1) en 5 meisjes-teams: allen op zaterdag. Behalve de voetballers hebben we ook heel wat vrijwilligers op de ledenlijst. Dat is hard nodig voor onderhoud aan de velden en allerlei hand- en spandiensten op ons complex (4,5 velden, 1 kunstgras). We zijn ook blij, dat ons complex naast de basisscholen ligt; onze velden worden door de scholen ook gebruikt voor gymles, toernooien en tijdens de pauzes. En op zondagmorgen hebben we het ’mini-voetbal; kinderen vanaf 5 jaar kunnen dan naar hartelust met elkaar ’n balletje trappen. Bij alles wat we doen hebben we vrijwilligers nodig, dat zijn de mensen die onze club draaiende houden. Je moet er dan ook altijd voor waken, dat je hen niet overvraagt!”

Balvert: “We bestaan dankzij de kantineomzet en contributie van de leden, maar voor een krachtige, actieve en ambitieuze club is méér nodig. Daarom hebben we in 2003 onze Business-Club opgericht: bijna 80 bedrijven, die onze club financieel ondersteunen. En natuurlijk de ’Vrienden van SV Nieuwkoop’: particulieren, die de club steunen. Met die extra inkomsten, kunnen we extra’s aanschaffen of dingen organiseren, die niet binnen de reguliere vereniging-begroting passen. Bijvoorbeeld: het Vijfhuizentoernooi (genoemd naar de familie, die al 5 generaties een belangrijke rol speelt binnen SV Nieuwkoop) op Hemelvaartsdag: daar doen wel 80 teams (1000 spelers) aan mee: uit alle windstreken van Nederland. En op 11 juni het volleybaltoernooi, dat we samen met de Waterlanders organiseren; van oudsher bestaan er al veel sportieve contacten tussen voet- en volleyballers”.

De volgende

Balvert: “Onze buurman hier is hondenclub ’De Polderwakers’. Dat maakt nieuwsgierig, dus ga ik op zoek naar voorzitter Meinard Verlaan en je leest het over 2 weken.


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 11:03

Gemeenteraden buigen zich over Ziendeweg

De gemeenteraden van Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop bogen zich donderdagavond over het voornemen van Alphen om de Ziendeweg voor doorgaand verkeer te sluiten. In Alphen aan den Rijn werd de raad gevraagd wensen en bedenkingen tegen het voornemen te uiten. In Nieuwkoop kwam een motie op tafel.

Cultuur vandaag 09:10

Reis door Nederland Doeboek voor ouderen

Het Reis door Nederland Doeboek voor ouderen is uit. Het zesde doeboek dat speciaal voor senioren is ontwikkeld. “Al ligt het niveau in dit doeboekje wel iets hoger dan de voorgaande edities”, vertellen de makers Eske Beumkes en Anke Steffers.

Sport gisteren 21:56

Terugkijken zaterdag 23 maart

Aangezien er tijdens de paasdagen geen programma is voor "de onzen" kijken we vooral terug met diverse betrokkenen. Ook sprak Theo Leliveld met coach Arnout Okkinga van Hockeyvlub Nieuwkoop en Jop van der Pijl, speler van Novo Stars (basketbal) Vooral dat laatste interview is het horen meer dan waard...

Cultuur gisteren 14:28

Programma Kaleidoskoop

Het programma van Kaleidoskoop met deze keer: De Kindermuziekweek, Film: the Old Oak (ook mogelijk met buffet) en Theater: de Mannen van Naam met “Sterke verhalen en mooie liedjes.”

Sport gisteren 08:55

Geslaagde Waterlanders volleybalclinic voor team van Jumbo Bas Bobeldijk

Op donderdagavond 21 maart was Sporthal de Steupel in Nieuwkoop het toneel voor een energieke volleybalclinic, georganiseerd door de selectietrainers van Volleybalvereniging Waterlanders. De clinic trok de aandacht van acht enthousiaste medewerkers van Jumbo Bas Bobeldijk uit Nieuwkoop, die zich hadden ingeschreven voor dit sportieve uitje.

Sport 27 mrt. 2024 15:02

Eindelijk weer….!

“Jaaah…, want het is wel 7 jaar geleden dat we onze laatste onderlinge turnwedstrijden konden organiseren", zegt trainer Micha Esman (19) van sportvereniging Kwiek. "Sowieso kon dat tijdens de coronajaren niet en ook door de samenvoeging van Kwiek met gymnastiekvereniging de Zevensprong (Zevenhoven) en Advendo (Ter Aar) - resp. 2020 en 2022 - lukte het gewoon niet om dat óók nog te organiseren..! Maar het is voor de kinderen natuurlijk wel leuker om ergens naar toe te trainen en aan (groot-)ouders te laten zien, wat ze geleerd hebben.”