Ingezonden

SV Nieuwkoop

SV Nieuwkoop heeft twee voorzitters: “Ja, dat hebben we al jaren en bevalt ons prima: we hebben meerdere keren per week telefonisch contact, kunnen over lastige kwesties altijd even sparren en al het werk ’n beetje verdelen”, zegt Adri Balvert, voorzitter met de portefeuille ’opstallen/velden’. Mark Cornelissen is zijn collega voor ’(voetbal-)technische zaken’.

SV Nieuwkoop werd opgericht in 1944, vlak vóór het einde van WO ll. Het initiatief werd genomen door pater Pouw, kapelaan van de katholieke kerk. Opmerkelijk daarbij is dat Pouw van mening was dat het geen RK-vereniging mocht worden. Leden van alle gezindten zijn vanaf het eerste moment welkom bij de voetbalclub. Toch werden de competitiewedstrijden aanvankelijk alleen op zondag gespeeld. “In 2014 hebben we besloten, om een zaterdagvereniging te worden, waarbij een meerderheid van onze senioren en ons standaard elftal (’t Vlaggenschip) in de zaterdagcompetitie uitkomen. Wèl is er nog de mogelijkheid om op recreatief niveau op zondag te spelen, als daar behoefte aan is."

"Feitelijk hebben we de keuze aan de spelers zelf gelaten, toen bleek dat heel wat jonge spelers moeite hadden met de overstap - toen zij van de junioren naar de senioren kwamen - naar de zondag. Bovendien was de combinatie van prestatief voetbal en de ’stapavond op zaterdag voor veel spelers niet optimaal om op de beste manier hun sport te beleven. Bijkomend voordeel voor ons is, dat we  nu weer - in de zaterdagcompetitie - ( KNVB District West 2, 3e klasse) wat vaker streekgenoten tegenkomen: oa. SV Aarlanderveen, Alphia, TAVV, CVC Reeuwijk en FC Oudewater. Er hangt altijd een gezellige spanning en sfeer rondom die wedstrijden”, zegt Cornelissen. Daarom zorgen we ook meestal voor wat extra’s tijdens ’de derde helft’: een discotheek ofzo."

Hij vervolgt: “We hebben nu zo’n 550 voetballende leden en dat aantal groeit nog steeds. Voor jongens is voetbal meestal nog 1e keuze en ook het aantal vrouwen en meisjes zit in de lift. We hebben nu 1 senioren-dameselftal (VR1) en 5 meisjes-teams: allen op zaterdag. Behalve de voetballers hebben we ook heel wat vrijwilligers op de ledenlijst. Dat is hard nodig voor onderhoud aan de velden en allerlei hand- en spandiensten op ons complex (4,5 velden, 1 kunstgras). We zijn ook blij, dat ons complex naast de basisscholen ligt; onze velden worden door de scholen ook gebruikt voor gymles, toernooien en tijdens de pauzes. En op zondagmorgen hebben we het ’mini-voetbal; kinderen vanaf 5 jaar kunnen dan naar hartelust met elkaar ’n balletje trappen. Bij alles wat we doen hebben we vrijwilligers nodig, dat zijn de mensen die onze club draaiende houden. Je moet er dan ook altijd voor waken, dat je hen niet overvraagt!”

Balvert: “We bestaan dankzij de kantineomzet en contributie van de leden, maar voor een krachtige, actieve en ambitieuze club is méér nodig. Daarom hebben we in 2003 onze Business-Club opgericht: bijna 80 bedrijven, die onze club financieel ondersteunen. En natuurlijk de ’Vrienden van SV Nieuwkoop’: particulieren, die de club steunen. Met die extra inkomsten, kunnen we extra’s aanschaffen of dingen organiseren, die niet binnen de reguliere vereniging-begroting passen. Bijvoorbeeld: het Vijfhuizentoernooi (genoemd naar de familie, die al 5 generaties een belangrijke rol speelt binnen SV Nieuwkoop) op Hemelvaartsdag: daar doen wel 80 teams (1000 spelers) aan mee: uit alle windstreken van Nederland. En op 11 juni het volleybaltoernooi, dat we samen met de Waterlanders organiseren; van oudsher bestaan er al veel sportieve contacten tussen voet- en volleyballers”.

De volgende

Balvert: “Onze buurman hier is hondenclub ’De Polderwakers’. Dat maakt nieuwsgierig, dus ga ik op zoek naar voorzitter Meinard Verlaan en je leest het over 2 weken.


Meer nieuws

Calamiteiten 25 nov. 2022 15:27

Auto gestolen in Nieuwveen

In Nieuwveen is in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 november een auto gestolen.

Natuur en recreatie 24 nov. 2022 13:05

Smienten massaal terug naar de Nieuwkoopse Plassen

Boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten ziet eindelijk grote groepen smienten terugkeren naar zijn natuurgebied. “Ze zijn echt weken later dan normaal, waarschijnlijk vanwege het warme najaar”, concludeert de boswachter van de Nieuwkoopse Plassen. “Nu het gefluit weer te horen is in het gebied, mag van mij de winter beginnen!”

Advertorial Winkels 23 nov. 2022 15:38

Alleen deze week nog tot 20% korting bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Is je matras aan vervanging toe? Is de levensduur van je boxspring nu echt voorbij? En/of ligt je kussen niet meer lekker? Loop dan eens binnen bij Dutch Dream in Ter Aar. Hier krijg je nu namelijk op alles waar je op slaapt tot wel 20% korting!

Mijn Club 23 nov. 2022 10:13

DN-IJszeilvereniging Nieuwkoop

“Maar we zijn geen échte vereniging zoals de meeste anderen: met bijbehorend clubgevoel en gezelligheid vóór, tijdens en na onze activiteiten", zegt voorzitter Leendert Lekkerkerker (69). "Wij zijn eigenlijk opgericht, omdat je in Nieuwkoop - als enige gemeente in Nederland - een vergunning nodig hebt om te mogen ijszeilen."

Advertorial Gezondheid en welzijn 22 nov. 2022 10:27

Meer energie en rust door het coaching traject van Jworxout

Moeilijk in slaap komen doordat het chaos is in je hoofd? Jworxout leert jou hoe jij een lichaam kan creëren die vóór je werkt en niet tegen. Je neemt de klachten voor lief, omdat je niet weet hoe je hieruit moet komen. Door deel te nemen aan een van de coaching trajecten van Jworxout, breng je alle zes domeinen weer in balans.