Eigenaresse Janny Man en de nieuwe sushi chef in de mobiele keuken

Sushi chef aan de slag bij Mandarin

Chinees Specialiteiten Restaurant Mandarin zit ook deze tweede coronagolf niet bij de pakken neer. Doordat de restaurants moesten sluiten, legde eigenaresse Janny Man haar focus op de afhaal- en bezorgservice. Ze wil de bezorgservice nieuw leven inblazen en nam een ervaren sushi chef aan.

Door corona raakte deze sushi chef, met 30 jaar ervaring, zijn baan kwijt. “En doordat we geen gasten in ons restaurant mogen ontvangen, hebben we hier een tijdelijke, mobiele keuken gebouwd waar onze nieuwe chef de sushi kan bereiden”, vertelt Janny Man. “Zo kunnen we de warme en koude keuken gescheiden houden.”

Afgelopen week is het Mandarin-team druk geweest met de uitwerking van het plan. “De uitdaging zit hem erin dat het bereiden van de sushigerechten een aanvulling moet zijn op onze afhaalservice en dat het de logistiek daarvan niet in de weg zit. Daarom starten we met een vast sushimenu, inclusief een poké bowl. Dit menu hebben we de naam Sushi 4 You Mix gegeven.”

De Sushi 4 You Mix is in eerste instantie alleen op woensdag en donderdag te krijgen. Wanneer er duidelijk vraag naar is, breidt Mandarin de besteldagen en eventueel ook de sushi-soorten uit. “En omdat wij met dagverse producten werken, maakt de kok een maximumaantal menu’s per dag.
Wij raden dus aan de sushi van tevoren te bestellen.”

De eerste sushi-dagen zijn woensdag 28 en donderdag 29 oktober. Reserveren kan via 0172-574218.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 09:29

Dorpsraad Rondom de Plassen organiseert Zorgmarkt

Vergrijzing is voor iedereen inmiddels een bekend begrip. De vergrijzing in Nederland neemt toe, omdat de gemiddelde leeftijd stijgt. Door het stijgende aantal ouderen moeten er ook steeds meer zorgvoorzieningen bijkomen. Tegelijkertijd is het zorgsysteem in Nederland nogal veranderd. De centrale overheid heeft de verantwoordelijkheid voor veel taken gedelegeerd aan de gemeenten en zorgverzekeraars, vanuit de gedachte dat deze de betreffende taken goedkoper en beter kunnen uitvoeren omdat zij de burgers en de thuissituatie beter kennen dan de landelijke overheid. Belangrijk bij de invulling van de zorg is de participatiesamenleving, waarin mensen actief deelnemen aan activiteiten die het welzijn van medeburgers bevorderen.

Sport gisteren 20:11

Terugblikken en Vooruitkijken 24 februari

Eindelijk zal er na twee inhaalronden weer een volledig programma worden gespeeld in de diverse voetbalcompetities. Toch hebben de diverse ploegen niet stilgezeten. Er is driftig doorgetraind in deze periode en ook heeft men wat oefenwedstrijden gespeeld. Onze verslaggever Theo Leliveld peilde de stemming in de diverse kampen... 

Levensbeschouwing gisteren 14:20

Wat is de zin van het leven? en Wie ben ik?

Als zulke vragen je bezighouden, is Alpha misschien iets voor jou!" zegt pastor Heleen van de Reep. "In een aantal bijeenkomsten (12 avonden en 1 weekend (vrijdagavond en zaterdagmorgen) praten we over zaken zoals geloof en zingeving. Alpha wordt in allerlei kerken in Nederland georganiseerd, maar wij werken vanuit de katholieke kerk. Alpha is gezellig, laagdrempelig en absoluut niet saai! De sfeer is open en ontspannen en om deel te nemen hoef je niet vroom of super gelovig te zijnHet is voor iedereen, of je nu een vaste kerkganger bent of iemand die er  maar af en toe eens komt. Ook mensen van een ander geloof en mensen die de kerk alleen maar van de buitenkant kennen, zijn van harte welkom.

Sport gisteren 00:00

Ben Heemskerk Toernooi 2024

Voor de twintigste keer in de zestigjarige geschiedenis van Biljartvereniging Harago uit Ter Aar zal het Ben Heemskerk Toernooi gaan plaatsvinden. Een evenement waaraan ieder zichzelf respecterende biljarter kan laten zien of hij de finaledag van dit toernooi kan gaan bereiken...

Gezondheid en welzijn 20 feb. 2024 15:51

ProMove voegt oefeningen toe aan website

Zoals velen inmiddels al weten, is de fysiotherapiepraktijk Bakker & de Vos per mei 2022 van naam veranderd. Door het pensioen van Teun Bakker en de intrede van Erik Ettema kreeg de praktijk de naam ProMove, bewegen & gezondheid. Hierbij is ook de website vernieuwd en daar is nu iets nieuws aan toegevoegd.