Eigenaresse Janny Man en de nieuwe sushi chef in de mobiele keuken

Sushi chef aan de slag bij Mandarin

Chinees Specialiteiten Restaurant Mandarin zit ook deze tweede coronagolf niet bij de pakken neer. Doordat de restaurants moesten sluiten, legde eigenaresse Janny Man haar focus op de afhaal- en bezorgservice. Ze wil de bezorgservice nieuw leven inblazen en nam een ervaren sushi chef aan.

Door corona raakte deze sushi chef, met 30 jaar ervaring, zijn baan kwijt. “En doordat we geen gasten in ons restaurant mogen ontvangen, hebben we hier een tijdelijke, mobiele keuken gebouwd waar onze nieuwe chef de sushi kan bereiden”, vertelt Janny Man. “Zo kunnen we de warme en koude keuken gescheiden houden.”

Afgelopen week is het Mandarin-team druk geweest met de uitwerking van het plan. “De uitdaging zit hem erin dat het bereiden van de sushigerechten een aanvulling moet zijn op onze afhaalservice en dat het de logistiek daarvan niet in de weg zit. Daarom starten we met een vast sushimenu, inclusief een poké bowl. Dit menu hebben we de naam Sushi 4 You Mix gegeven.”

De Sushi 4 You Mix is in eerste instantie alleen op woensdag en donderdag te krijgen. Wanneer er duidelijk vraag naar is, breidt Mandarin de besteldagen en eventueel ook de sushi-soorten uit. “En omdat wij met dagverse producten werken, maakt de kok een maximumaantal menu’s per dag.
Wij raden dus aan de sushi van tevoren te bestellen.”

De eerste sushi-dagen zijn woensdag 28 en donderdag 29 oktober. Reserveren kan via 0172-574218.


Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid gisteren 14:35

Dorpsraad schoont Langeraarse Plassen

Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het bederft uitzicht op de natuur in en op het water. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt.

Advertorial Cultuur gisteren 11:13

Tsjechovs wereldberoemde De Kersentuin komt naar Alphen

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger schitteren in één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire: De Kersentuin van Anton Tsjechov. In deze nieuwe bewerking toont Toneelgroep Maastricht een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De toneelklassieker is op 5 april te zien in Theater Castellum.

Overige 16 mrt. 2023 10:19

Inspraakavond 21 maart: aanleg zonnevelden Nieuwkoop

De taskforce RES van Dorpsraad ’Rondom de Plassen’ maakt zich ernstig zorgen over plannen van de gemeente, om de Vierambachtspolder (de polder ten zuiden van Langeraar) - als één van vier potentiële gebieden - aan te wijzen om daar eventueel 110 voetbalvelden aan zonnepanelen aan te leggen.

Politiek 15 mrt. 2023 22:01

Stembiljetten op bij meerdere stembureau’s

Op enkele stembureau's in de gemeente Nieuwkoop waren de stembiljetten voor de waterschapsverkiezingen op. Hierdoor konden meerdere mensen hun stem niet uitbrengen.