Eigenaresse Janny Man en de nieuwe sushi chef in de mobiele keuken

Sushi chef aan de slag bij Mandarin

Chinees Specialiteiten Restaurant Mandarin zit ook deze tweede coronagolf niet bij de pakken neer. Doordat de restaurants moesten sluiten, legde eigenaresse Janny Man haar focus op de afhaal- en bezorgservice. Ze wil de bezorgservice nieuw leven inblazen en nam een ervaren sushi chef aan.

Door corona raakte deze sushi chef, met 30 jaar ervaring, zijn baan kwijt. “En doordat we geen gasten in ons restaurant mogen ontvangen, hebben we hier een tijdelijke, mobiele keuken gebouwd waar onze nieuwe chef de sushi kan bereiden”, vertelt Janny Man. “Zo kunnen we de warme en koude keuken gescheiden houden.”

Afgelopen week is het Mandarin-team druk geweest met de uitwerking van het plan. “De uitdaging zit hem erin dat het bereiden van de sushigerechten een aanvulling moet zijn op onze afhaalservice en dat het de logistiek daarvan niet in de weg zit. Daarom starten we met een vast sushimenu, inclusief een poké bowl. Dit menu hebben we de naam Sushi 4 You Mix gegeven.”

De Sushi 4 You Mix is in eerste instantie alleen op woensdag en donderdag te krijgen. Wanneer er duidelijk vraag naar is, breidt Mandarin de besteldagen en eventueel ook de sushi-soorten uit. “En omdat wij met dagverse producten werken, maakt de kok een maximumaantal menu’s per dag.
Wij raden dus aan de sushi van tevoren te bestellen.”

De eerste sushi-dagen zijn woensdag 28 en donderdag 29 oktober. Reserveren kan via 0172-574218.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!