SUP-spektakel op Langeraarse Plassen

Voor het tweede jaar op rij organiseert Rotary Ter Aar het zgn. SUP (Standing Up Peddling) onder het motto ’gezellig samen suppen voor het goede doel’. "Al heel wat suppers hebben zich opgegeven, maar aanmelden kan nog tot 4 juni,” zegt Rotary-lid Peter van Eijk, …op de website (https://www.rotaryteraar.nl/sup.html.) staat alle informatie èn het inschrijfformulier. De inloop op het Papeneiland (Kerkpad) is vanaf 11:00 uur en de start is om 12:00 uur.”

Met name de 5-persoons-planken zijn aantrekkelijk voor ’n groepje collega’s, familieleden of sportmaatjes. Het wordt ’n puur recreatieve tocht en is géén snelheidswedstrijd! We denken zo rondom 16.00 uur de barbecue aan te steken, waarna we de wisselbeker uitreiken. Wat wel belangrijk is… - voor zowel de deelnemers als de toeschouwers - … dat het lekker weer is. Daarom houden we wel een reserve-datum achter de hand: zondag 2 juli.

Hij vervolgt: “Ook voor niet-suppers hebben we ook een leuke aanbieding: zij kunnen meevaren met een rondvaartboot over de plassen (€ 5,00 pp) , met uitleg over de plassen en alle werkzaamheden op de Noordplas door dhr. Jan van Tol: vertrek om 11:00 en 12:00 uur. Bovendien hebben we ook een zgn. VIP-boot; rondvaart onder genot van luxe hapjes en drankjes,(€ 50,00 pp, 13:00 en 14:00 uur). Toeschouwers/wandelaars kunnen de suppers aanmoedigen vanaf het Kerkpad, de Langeraarseweg, Geerweg en Smidskade. Maar het belooft op het Papeneiland óók gezellig te worden: mensen ontmoeten onder genot van een tapbiertje of glaasje wijn. En eventueel iets te eten (tegen betaling) van de BBQ.

Bovendien staat nog een fooienpot klaar; de opbrengst van het SUP-event ’23 komt geheel ten goede aan Stichting Buurt Oproep Bus, destijds opgericht om zelf het vervoer van inwoners van Ter Aar te organiseren: op maat, binnen een straal van 17 km vanuit Langeraar. De Stichting draait geheel met vrijwilligers en op eigen kracht; van de gehele exploitatie komt slechts een klein deel van gemeentesubsidie, een deel komt van lidmaatschappen en verzorgde ritten en de rest van sponsors en ’vrienden’ van de BOB.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!