SUP-spektakel op Langeraarse Plassen

Voor het tweede jaar op rij organiseert Rotary Ter Aar het zgn. SUP (Standing Up Peddling) onder het motto ’gezellig samen suppen voor het goede doel’. "Al heel wat suppers hebben zich opgegeven, maar aanmelden kan nog tot 4 juni,” zegt Rotary-lid Peter van Eijk, …op de website (https://www.rotaryteraar.nl/sup.html.) staat alle informatie èn het inschrijfformulier. De inloop op het Papeneiland (Kerkpad) is vanaf 11:00 uur en de start is om 12:00 uur.”

Met name de 5-persoons-planken zijn aantrekkelijk voor ’n groepje collega’s, familieleden of sportmaatjes. Het wordt ’n puur recreatieve tocht en is géén snelheidswedstrijd! We denken zo rondom 16.00 uur de barbecue aan te steken, waarna we de wisselbeker uitreiken. Wat wel belangrijk is… - voor zowel de deelnemers als de toeschouwers - … dat het lekker weer is. Daarom houden we wel een reserve-datum achter de hand: zondag 2 juli.

Hij vervolgt: “Ook voor niet-suppers hebben we ook een leuke aanbieding: zij kunnen meevaren met een rondvaartboot over de plassen (€ 5,00 pp) , met uitleg over de plassen en alle werkzaamheden op de Noordplas door dhr. Jan van Tol: vertrek om 11:00 en 12:00 uur. Bovendien hebben we ook een zgn. VIP-boot; rondvaart onder genot van luxe hapjes en drankjes,(€ 50,00 pp, 13:00 en 14:00 uur). Toeschouwers/wandelaars kunnen de suppers aanmoedigen vanaf het Kerkpad, de Langeraarseweg, Geerweg en Smidskade. Maar het belooft op het Papeneiland óók gezellig te worden: mensen ontmoeten onder genot van een tapbiertje of glaasje wijn. En eventueel iets te eten (tegen betaling) van de BBQ.

Bovendien staat nog een fooienpot klaar; de opbrengst van het SUP-event ’23 komt geheel ten goede aan Stichting Buurt Oproep Bus, destijds opgericht om zelf het vervoer van inwoners van Ter Aar te organiseren: op maat, binnen een straal van 17 km vanuit Langeraar. De Stichting draait geheel met vrijwilligers en op eigen kracht; van de gehele exploitatie komt slechts een klein deel van gemeentesubsidie, een deel komt van lidmaatschappen en verzorgde ritten en de rest van sponsors en ’vrienden’ van de BOB.


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.