Marcel Broeks

SUP-event promoveert tot PAPENEILAND FESTIVAL

“De twee vorige edities waren zeker succesvol, met mooie opbrengsten voor ’n nieuwe duofiets (’22) en de BOB-bus (’23), maar we hopen nu toch nog iets meer publiek te trekken; we willen er op zondag 9 juni ’n ècht dorpsfeest van maken! We beginnen al om 11:00 uur met de inloop en ontvangst van de SUP-teams", zegt lid van Rotary Ter Aar - en mede-organisator van het Festival - Peter van Eijk.

“We gaan het nog groter aanpakken en kregen voor alle extra activiteiten ook nog € 5.000 van de Postcode Loterij Buurtfonds. Het Papeneiland staat die dag bol van alle gezellige activiteiten: een dag vol waterpret voor jong en oud!"

De basis blijft wel het Suppen (Standing Up Peddling): staande op ’n soort surfplank (alleen of in een team van 3 of 5 personen; zo snel mogelijk naar de volgende opdracht of relaxed peddelen over de twee Langeraarse Plassen. Daarnaast zijn er op het eiland leuke dingen te doen voor kinderen, georganiseerd door Surfclub Ter Aar, Scouting Wapata, RKSV Altior, Ter Aarse IJsclub en TC Langeraar. Kinderen kunnen, door mee te doen, een stempelkaart volmaken en na afloop een lekker ijsje en verrassing halen bij de IJsboerderij. Ouders kunnen dan gewoon lekker zitten (of hangen) met een hapje (BBQ) en ’n drankje en genieten van de muziek van DJ Tom. Òf kunnen mee met één van de rondvaarten. Om 11:00 en 12:15 uur vertrekt de rondvaartboot (van museum CHV) voor een rondje over een van de twee plassen (€ 5,00 pp) en om 13:30 en 14:45 uur vertrekt de zgn. VIP-boot, dan krijgen de aanwezigen ook luxe hapjes en drankjes aan boord en geeft de heer Jan van Tol uitleg over het plassengebied (€ 50,00 pp). (Vooraf aanmelden via www.Rotaryteraar.nl).

Gedurende de dag kunnen bezoekers ook lootjes kopen, waarna de prijsuitreiking aan het einde van de middag zal plaatsvinden: de hoofdprijs is een professioneel SUP-board, aangeboden door Boardguru.nl. Andere prijzen zijn bijvoorbeeld 10 gratis surf- (of foil-)lessen van de surfclub, maar ook barbecue-bonnen, een privé-rondleiding (4 p) in het ’MINI’-museum in Aarlanderveen, tegoedbonnen van oa. de Gemakswinkel en manege Vossenburch en nog andere prijzen.

Van Eijk tot besluit: “Het belangrijkste voor ons is er weer ’n mooie dag van te maken èn zo’n € 10.000 over te houden die ten goede komt aan het goede doel van 2024: verduurzaming van de installaties van Zwembad Aarweide”.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!