Strooplikkertoernooi weer in de startblokken

Van zaterdag 29 juni tot zondag 7 juli organiseert TennisClub Langeraar (TCL) hun - ’regionaal wereld-beroemde’ - Strooplikkertoernooi voor de 41e keer.

Belangrijk extra onderdeel is ook dit jaar weer het 50+ toernooi, vanaf maandag 1 t/m vrijdag 6 juli van ca. 10:30 tot 17:00 uur: alleen dubbelpartijen voor dames, heren en mix. Vanaf 17:00 uur start dan het Open Toernooi voor iedereen vanaf 17 jaar. “Net als vorig jaar worden de spelers ingedeeld op basis van ’actuele rating’," zegt Stan vd Kroon, lid van de Open Toernooicommissie. "De categorieën HE en DE (vanaf niveau 4) spelen Super Tiebreak: tot 10 punten met tenminste twee punten verschil, hetgeen betekent ook dat we het publiek kunnen trakteren op méér spannende wedstrijden in een kortere tijd; er is minder risico dat partijen eindeloos uitlopen en moeten doorgaan tot in de kleine uurtjes. HD, GD en DD spelen wel drie normale sets."

“En we bouwen het hele middenterrein (grasveld) weer vol met ons (mobiele) terras, zodat iedereen vanaf het terras àlle banen kan overzien.” zegt Kees Fransen van de 50+ commissie. Stan: “Ja, en wat ook leuk is: we verzorgen iedere avond weer een warme avondmaaltijd voor deelnemers en toeschouwers die grotendeels buiten op het terras wordt bereid," zegt Stan. "En we hebben op vrijdagavond natuurlijk weer onze feestavond; gratis toegankelijk voor deelnemers en publiek, die het vrij staan om eventueel verkleed te komen zodat zij passen in het decor van ons thema: ’Vive la France’. Op zaterdagavond organiseren we een Feest-Bingo met BBQ, verzorgd door Kevin Sebel en tennistrainer Mario den Blanken. Ons thema komt ook tot uitdrukking in aankleding van de banen en de hapjes, die geserveerd worden tijdens de openingstijden."

De mogelijkheid om in te schrijven loopt nog tot 23 juni via www.tclangeraar.nl. "We kunnen voor het Open Toernooi zo’n 200 inschrijvingen verwerken en het aantal aanmeldingen loopt op dit moment al heel aardig, vooral van mensen uit de regio die hier al jaren meedoen en deze week in hun agenda al hadden geblokt!” Kees: “Ook voor het ’overdag-50+ toernooi’ kunnen er nog wel wat bij, want afhankelijk van het aantal inschrijvingen kunnen we iedere dag misschien iets vroeger of juist later beginnen. De 50-plussers spelen in een poule, zodat zij gedurende die week tenminste drie wedstrijden kunnen spelen.”

Op vrijdag 6 juli worden de finales van het 50+ toernooi gespeeld en op de zater- en zondag erna zijn de finales van het Open Toernooi (ook overdag).


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!