Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

“Misschien uit de directe omgeving wat minder deelnemers, omdat veel tennissers in de gemeente Nieuwkoop ook meededen aan de toernooien in Zevenhoven en Noorden en zichzelf misschien liever een weekje rust gunden,” zegt 50+commissielid Kees Fransen.

Toch was er ook een groot verschil met voorgaande jaren: het weer was minder stabiel en door de regen moest zelfs verschillende keren worden uitgeweken naar TV Ter Aar en de tennishal in Roelofarendsveen. Extra gezellig was dan wel weer, dat op sommige avonden in de kantine samen voetbal op een groot scherm gekeken kon worden. Tijdens die uitzendingen werd het toernooi dan even stilgezet, tenzij de spelers perse wilden dóórgaan, omdat zij zelf niet veel om voetbal geven. En vanwege de kwartfinale Nederland-Turkije op zaterdagavond begon de feestBingo (met BBQ) wel wat eerder.

Behalve het pakje stroopwafels, die iedere deelnemer bij aanmelding ontvangt, werden de spelers en alle gasten op het terras regelmatig verwend met hapjes volgens het thema van deze week: ’Viva la France’: een broodje Brie, Paturain en andere Franse hapjes.

Fransen kijkt terug op een mooie week: ”Jawel, het is best hard werken, want we zijn hier ’s morgens al behoorlijk vroeg om alle banen tip-top in orde te maken, maar het is weer goed gelopen, gezellig, niet veel blessures, lekker gegeten en er is volop tevredenheid: bij de spelers, kijkers en ook binnen de club. Behalve de spelers is er ook steeds veel publiek - vaak oud-deelnemers - die het (uitgebouwde) terras gezellig maken!"


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.