Stappen voor de hersenstichting

Nog n paar weken: in de derde week van juli gaat de Wandelvierdaagse in Nijmegen weer van start. Wie er al lang voor aan het trainen zijn: Ger Pietersen (63) en zijn schoonzoon Volcmar de Vries (50). Ger: Ik heb hem zelf al 3 keer uitgelopen en in 2016 haalde ik met mijn prestatie 1100 op voor Alzheimer Nederland. En nu lopen we voor de Hersenstichting."

Veel mensen hebben of kennen wel iemand heeft in zijn directe omgeving of familie met een hersenaandoening. De hersenen zijn ook zó complex, dat het eigenlijk n wonder is, als je in je leven géén hersenproblemen krijgt! En de gevolgen zijn voor patiënten zelf (en hun naaste familieleden) altijd groot: het zet je hele leven op zn kop!  "Mijn vrouw kreeg 20 jaar geleden een herseninfarct (CVA). Dankzij haar positieve levensinstelling heeft zij genoeg kracht en energie om verder te gaan en tòch te genieten van grote en kleine dingen in het leven. Daarom steunen wij de Hersenstichting; de gelden worden besteed aan onderzoeken en preventie om daarmee vroegtijdig problemen te ondervangen."

"We trainen soms samen, maar ook ieder voor zich; Volcmar met een vriend en ik loop vaak in mn eentje een rondje in en rondom Nieuwveen. Onlangs ben ik nog naar mijn zoon in Den Haag gelopen; dan kom je op plekken waar je met de auto weleens langs rijdt, maar nog nooit hebt gelopen; heel mooi! Het is eigenlijk gewoon een prettige verslaving; je hoeft nergens bij na te denken, gewoon je ene been voor het andere blijven zetten. Toch, om blessures te voorkomen moet je voor n dagelijkse tocht van 50 kilometer wel goed voorbereiden: een pet, juiste kleding en goede schoenen mee natuurlijk. en een grote pot talkpoeder. Ondanks dat Volcmar en ik altijd genoeg gespreksstof hebben, neem ik ook mijn koptelefoon mee; ik ben zelf groot fan van de Golden Earring en omdat oprichter en gitarist George Kooymans in 2021 moest stoppen vanwege de diagnose ALS (spierziekte), neem ik hem ook mee in mijn gedachten, als dank en respect voor de vele concerten en de mooie muziek, die hij maakte.

De Vierdaagse Sponsorloop heeft in de loop van jaren ruim 4,2 miljoen opgehaald voor meer dan 250 goede doelen. "Op onzeteller staat nu ruim 700, maar er kan nog meer bij." Wie ook een bijdrage wil storten, ga naar www.devierdaagsesponsorloop.nl, klik dan op button Goede doelenen zoek op team Ger en Volcmar. Via Ideal is het simpel een zelfgekozen bedrag te doneren.

Loek Sassen

 


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...