Zonnebloem

Stamppot voor Zonnebloem Ter Aar

Met Wat eten we vandaag?”….Stamppot!!opent Annie Rekelhof van Zonnebloem Ter Aar het stamppotbuffet op donderdagmiddag 25 januari, bij de Vosseburch in Langeraar. Het stamppotbuffet is één van de (8 tot 10) activiteiten, die wij jaarlijks organiseren voor onze gasten", zegt Loes Ravestijn van het bestuur. "En dit is weer de eerste van 2024.

De BOB-bus heeft druk werk om alle gasten, die zelf geen vervoer hebben, uit Ter Aar en Langeraar op tijd naar de plaats van bestemming te brengen. Er komen zon 40 gasten vandaag en er is bewust geen muziek op de achtergrond, want de mensen willen vooral gezellig kwebbelen met elkaar.Voor 12,50 per persoon kunnen deelnemers kiezen uit drie verschillende stamppotten: boeren- en zuurkool of hutspot. Of twee en zelfs alledrie voor mensen moeilijk kunnen kiezenmèt een drankje vooraf en koffie toe. Dan blijkt een rollator ook best handig om een vol bord mee naar je plek te nemen.

Mevrouw van Straalen- de Koning heeft héérlijk gegeten: Ja, lekker zuur-en boerenkool. Met een gehaktbal èn n stukje worst erbij! Dan hoef ik vanavond alleen een sneetje brood of zelfs alleen maar een kopje koffie met een koekje…"

Loek Sassen

 


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!