Bakker & De Vos
Advertorial Sport

Sportspreekuur weer drukker bezocht

Nieuwkoop/Ter Aar - Met de huidige versoepelingen van het coronabeleid zijn de meeste vormen van bewegen en sporten weer opgestart. Dit is ook te merken aan het aantal bezoekers van het Sportspreekuur bij Bakker & De Vos.

Veel wedstrijdsporten hebben het afgelopen jaar stilgelegen en bij het opstarten daarvan na een lange rustperiode moet het lichaam weer de kans krijgen zich geleidelijk aan te passen aan de belasting die ervan gevraagd wordt tijdens het sporten. Dit geldt zeker voor de zogenaamde explosieve sporten zoals voetbal, hockey, volleybal of basketbal. Bij het springen en sprinten is de belasting op spieren en pezen fors en het weefsel moet daar weer langzaam aan wennen. Daar is helaas niet altijd tijd voor met soms blessures tot gevolg. Overigens geldt dit ook bij duursporten zoals hardlopen, al is het daar meer de tijdsduur van de belasting die een rol speelt.

Gratis Sportspreekuur

Bij blessures of andere fysieke problemen is een bezoek aan het gratis Sportspreekuur van Bakker & De Vos een goed idee. Tijdens het sportspreekuur wordt de blessure beoordeeld en geeft de sportfysiotherapeut advies over hoe met de blessure om te gaan of hoe deze te behandelen.

Het spreekuur wordt gehouden op afspraak op de dinsdagavond van 18:00 – 19:00 uur in de praktijk aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop. LET OP: het blijft noodzakelijk om je vooraf aan te melden.

De Sportfysiotherapeuten van Bakker & De Vos hebben, naast hun eigen ervaring als sporter, ruime ervaring in de behandeling en begeleiding van sporters. Ze zijn specialisten in het begeleiden van sporters met blessures terug naar hun normale wedstrijdniveau. 

Dus bij klachten of blessures? Blijf er niet mee doorlopen maar vraag advies en maak een afspraak! Bel 0172-575261/603195, mail naar info@bakkerendevos.nl of stuur een WhatsApp bericht naar 06-57821791.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 09:21

Goed nieuws voor jongeren die een woning zoeken

WSN wil dat er voldoende woningen beschikbaar komen voor jongeren met een lager inkomen. Dat is lastig omdat je lang ingeschreven moet staan voor een woning. Daarom gaat WSN een aantal woningen aanbieden speciaal voor jongeren. De woningen worden aangeboden via de website Huren in Holland Rijnland.

Gemeente gisteren 10:13

‘We blijven in beweging'

De maand september werd uitgeroepen tot 'Nieuwkoop on the Move'-maand. Omdat er eindelijk veel meer mocht, konden de verenigingen het nieuwe seizoen weer opstarten. Dat is op veel plaatsen ook goed van de grond gekomen.

Advertorial Gezondheid en welzijn 26 okt. 2021 15:20

Fysiotherapie bij kaakklachten

Nieuwkoop/Ter Aar - Veel mensen ervaren wel eens klachten in het kaakgebied. Vaak worden deze niet herkend. Nog veel minder bekend is de rol die fysiotherapie bij dit soort klachten kan spelen.

Verkeer en vervoer 26 okt. 2021 12:52

Fietsverlichtingsactie zaterdag 6 november

Het is belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Zeker nu het weer vroeger en langer donker wordt. Ook dit jaar is er daarom weer de fietsverlichtingsactie. Bij vijf rijwielhandelaren uit de gemeente kunt u op zaterdag 6 november gratis uw fietsverlichting laten controleren.

Wonen en bouwen 26 okt. 2021 09:45

Zelfbewoningsplicht nieuwbouwwoningen

Het college van burgemeester en wethouders heeft beleidsregels vastgesteld voor de zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding.