Bakker & De Vos
Advertorial Sport

Sportspreekuur weer drukker bezocht

Nieuwkoop/Ter Aar - Met de huidige versoepelingen van het coronabeleid zijn de meeste vormen van bewegen en sporten weer opgestart. Dit is ook te merken aan het aantal bezoekers van het Sportspreekuur bij Bakker & De Vos.

Veel wedstrijdsporten hebben het afgelopen jaar stilgelegen en bij het opstarten daarvan na een lange rustperiode moet het lichaam weer de kans krijgen zich geleidelijk aan te passen aan de belasting die ervan gevraagd wordt tijdens het sporten. Dit geldt zeker voor de zogenaamde explosieve sporten zoals voetbal, hockey, volleybal of basketbal. Bij het springen en sprinten is de belasting op spieren en pezen fors en het weefsel moet daar weer langzaam aan wennen. Daar is helaas niet altijd tijd voor met soms blessures tot gevolg. Overigens geldt dit ook bij duursporten zoals hardlopen, al is het daar meer de tijdsduur van de belasting die een rol speelt.

Gratis Sportspreekuur

Bij blessures of andere fysieke problemen is een bezoek aan het gratis Sportspreekuur van Bakker & De Vos een goed idee. Tijdens het sportspreekuur wordt de blessure beoordeeld en geeft de sportfysiotherapeut advies over hoe met de blessure om te gaan of hoe deze te behandelen.

Het spreekuur wordt gehouden op afspraak op de dinsdagavond van 18:00 – 19:00 uur in de praktijk aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop. LET OP: het blijft noodzakelijk om je vooraf aan te melden.

De Sportfysiotherapeuten van Bakker & De Vos hebben, naast hun eigen ervaring als sporter, ruime ervaring in de behandeling en begeleiding van sporters. Ze zijn specialisten in het begeleiden van sporters met blessures terug naar hun normale wedstrijdniveau. 

Dus bij klachten of blessures? Blijf er niet mee doorlopen maar vraag advies en maak een afspraak! Bel 0172-575261/603195, mail naar info@bakkerendevos.nl of stuur een WhatsApp bericht naar 06-57821791.


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog gisteren 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport gisteren 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...

Sport 17 apr. 2024 12:16

Kom mountainbiken bij UWTC!

Bij UTWC in Uithoorn kun je je nu opgeven voor gratis mountainbikelessen op een heel gaaf parcours! De lessen zijn voor de jeugd van 10 tot 14 jaar.