Sportblessure? Nu aanpakken!

Veel sportcompetities zijn inmiddels afgelopen of zijn bijna afgelopen. Voor veel sporters treedt een periode met meer rust aan en hierdoor is er eindelijk tijd om slepende blessures te laten herstellen.

Meestal weten sporters wel van het bestaan van de sportfysiotherapeut. Echter, vaak wordt, bij een langer durende blessure, gedacht dat het met rust wel over zal gaan. Maar, zodra na de zomervakantie de training hervat wordt, blijkt dat de blessure toch opnieuw optreedt en dat men met de rust weinig is opgeschoten. Zeker voor die wedstrijdsporters is het nu zaak fit te worden zodat het volgende seizoen met minder problemen zal verlopen.


De sportfysiotherapeut is dé deskundige bij uitstek om een sportblessure te beoordelen, te onderzoeken en vervolgens aan te geven hoe daarmee om te gaan; soms door rust te nemen, maar veel vaker door aangepast te trainen en actief te werken aan het herstel. Veel blessures zijn bijvoorbeeld het gevolg van een verminderde stabiliteit en spiercontrole van de romp en door hier gericht aan te werken zijn problemen in het nieuwe seizoen te voorkomen.


Voor sportmedische begeleiding kunt u terecht bij ProMove, bewegen en gezondheid waar de sportfysiotherapeuten Mark de Vos, Kim van der Pijl en Tessa van Eijk garant staan voor een deskundige behandeling en begeleiding op maat. Vaak wordt daarbij samengewerkt met één van de manueel therapeuten.
Tevens kan er gebruik gemaakt worden van het GRATIS sportspreekuur op dinsdagavond van 18.00 - 19.00 uur in de praktijk aan de Vijverhof 1 in Nieuwkoop of het sportspreekuur op onze dependance bij AnyTime Fitness Ter Aar op dinsdag- en vrijdagochtend van 9:00-10:00 uur. Om hiervan gebruik te maken dient u wel even een afspraak te maken.

Wilt u nadere informatie of een afspraak maken voor het sportspreekuur of voor sportmedische begeleiding? Neem dan, geheel vrijblijvend, contact op met ProMove, bewegen & gezondheid.
- Telefoonnummer 0172-575261
- E-mail naar info@promove.nu
- WhatsApp bericht naar 06-57821791.
- Meer informatie kunt u ook vinden op www.promove.nu

 


Meer nieuws

Verkeer en vervoer 16 jul. 2024 14:51

Werkzaamheden N231 Blokland en Achterweg

De provincie voert onderhoud uit op de provinciale weg N231 (Blokland en Achterweg) van 29 juli tot en met 19 augustus 2024. De weg is dan afgesloten.

Maatschappij 15 jul. 2024 14:52

BandGebeuren haalt 1500 euro op voor Bunkamp Noorden

Het bedrag werd maandag jl. overhandigd door Allan den Hertog, en Benjamin Verduijn aan bestuursleden van de organisatie Frank Kalshoven en Learoyd van der Haven. BandGebeuren 2024 werd zondag 26 mei gehouden. Het is een evenement waar een aantal bands optreedt. Die bands waren eerder dit jaar bij loting samengesteld uit een groep van tegen de dertig muzikanten.

Natuur en recreatie 15 jul. 2024 10:14

Ingebruikstelling Vuilwaterstation in Nieuwkoop

Vrijdagmiddag 5 juli jl. is in Nieuwkoop aan De Hoogt (in de bocht van de Nieuwveenseweg naar de Noordenseweg) een vuilwaterstation in gebruik genomen. Dit vuilwaterstation maakt het mogelijk om het zogenaamde 'zwarte water' (afvalwater van het toilet) op een milieuverantwoorde manier af te voeren.

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.