Sponsorcampagne ’Langeraar fietst op tegen kanker’ op schema

Een groep van 28 man (waarvan de meesten wonen of geboren zijn in Langeraar of Ter Aar) gaat meedoen aan de Alpe d’Huzes, hèt sportieve evenement in Frankrijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek door KWF.

“Met nog zo’n week of 6 te gaan, hebben we ons doel al bereikt: ruim 60.000 Euro hebben we al op de teller!" zegt teamlid en één van de initiatiefnemers, Thom Egberts. “Maar er màg nog meer bij! Verschillende teamleden organiseerden activiteiten, die meehielpen het gestelde doel te bereiken. Deelnemer Richard Servaas bijvoorbeeld ’haalde’ met de Spinningmarathon die hij in samenwerking met Sportcentrum Nieuwkoop organiseerde, een groot bedrag op en kwam daarmee persoonlijk al op ruim € 4000,-. Anderen organiseerden gesponsorde diners bij henzelf of hun familie thuis. En op 12 mei volgt nog een actiedag met Sport en Spel en het Rad van Fortuin bij RKSV Altior.”

Hij gaat door: ”De fysieke voorbereidingen gaan ook goed: we hebben al getraind in Limburg en in de omgeving van Arnhem. En met Pinksteren ’doen’ we nog de Ronde van Vlaanderen, ook wel bekend als Vlaanderens Mooiste."

Ook de winkeliersvereniging van Ter Aar draagt een steentje bij; zij betalen de shirtjes voor de Avondvierdaagse, die eind mei door IKC De Vaart wordt georganiseerd. De gehele opbrengst van verkochte shirtjes komt ten goede aan ’Langeraar fietst op tegen kanker’. “Bovendien storten ook wij van Dice Musica ’83 de vergoeding voor ons optreden op de laatste avond van 4-daagse, in de pot van ’Langeraar fietst op tegen kanker.” vertelt Patrick-John (PJ) vd Vlugt.

Wie deze groep Ter Aarders nog een bijdrage wil doen, kan hiertoe een van onderstaande linken gebruiken. (Maar óók om te zien, wie allemaal in de verschillende teams meedoen):

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/langeraarfietstoptegenkankeri

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/langeraarfietstoptegenkanker2

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/langeraarfietstoptegenkanker3


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!