Speeltuin de Zudde wordt opnieuw ingericht als openbare speeltuin

Speeltuin de Zudde werd begin april 2020 definitief gesloten, omdat de speeltoestellen niet meer voldeden aan de vereiste veiligheidseisen. De gemeente Nieuwkoop nam het beheer over en tovert de locatie om tot openbare speeltuin, wat toegankelijk is voor iedereen.

De gemeente vindt het belangrijk dat er een speelplek in deze wijk is, omdat er veel kinderen wonen. Een combinatie van bewegen, sporten en spelen in de buitenruimte lijkt hen erg leuk op deze plek. Door contact met buurtbewoners en voormalig bestuursleden weet de gemeente wat er speelt in de wijk. Zo weten ze dat beide partijen behoefte hebben aan deze speellocatie.

Met een éénmalige financiële bijdrage van € 115.000 kan deze locatie geheel worden vernieuwd. Dit levert een plek op waar bewegen, sporten en spelen in de openbare ruimte wordt gecombineerd. De gemeente wilt een uitdagende speelplek realiseren die uitnodigt om buiten te gaan spelen, actief te bewegen en te ontmoeten voor alle leeftijden.

Het geld wordt gebruikt om natuurlijke speelvoorzieningen, zoals banken, paden en planten te plaatsen. Ook worden er zeven extra parkeervakken gemaakt om de parkeerdruk in de omliggende wijk te verlagen. Om in de toekomst de speeltuin te kunnen onderhouden en vervangen is er jaarlijks een extra storting nodig van € 5.000.

Na de renovatie wordt het terrein opgenomen in het nieuwe beheerplan Speelvoorzieningen om de continuïteit van beheer en onderhoud te waarborgen.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 11:41

Huurders Driekoppenland Noorden plaatsen tijdcapsule

Op 27 oktober 2020 hebben de twaalf nieuwe bewoners van Waterhoen in Noorden een tijdcapsule, met specifieke dingen van 2020, geplaatst in het nieuwbouwproject. Deze tijdcapsules worden ingemetseld en komen pas weer tevoorschijn bij de sloop over vele jaren. Woningstichting Nieuwkoop (WSN) en Vergeer Bouw hebben op deze manier samen met de huurders stilgestaan bij de ‘sprong in de toekomst’ die de nieuwe bewoners gaan maken in deze hypermoderne gasloze woningen.

Advertorial Overige vandaag 10:01

ONNA Letselschade: kosteloos letselschade claimen

Veel mensen weten niet dat je bij letselschade recht hebt op een schadevergoeding. Als je een ongeval overkomt is dat al vervelend genoeg, het is dan fijn als je hulp krijgt bij de afwikkeling van de schade. Je wilt immers niet met de kosten blijven zitten. ONNA Letselschade kan jou hierbij helpen.

Overige gisteren 16:20

Café Freddy’s wordt Sportsbar Ter Aar

De afgelopen tijd was het onzeker wat er met café de Freddy’s in Ter Aar zou gaan gebeuren. Toen kwamen Alphenaren Richard de Knegt en Thomas Runhart met het idee hun concept uit Alphen aan den Rijn ook uit te draaien in Ter Aar.  

Advertorial Overige gisteren 15:30

Prima Systems’ haal- en breng service voor computerreparaties

We blijven en werken op het moment allemaal zo veel mogelijk thuis. Niet vreemd dus dat we véél meer tijd doorbrengen achter de computer of laptop. Maar ineens is je computer of laptop zó traag, of werkt hij niet meer zoals je dat gewend bent. Wat doe je dan?