Sonja Verhoeff

Sneeuw in april, winterse buien houden vandaag nog aan in Nieuwkoop

In het paasweekend werd ook Nieuwkoop getrakteerd op (natte) sneeuw. In kortstondige buien vielen de vlokken, gepaard met veel wind en wat hagel, uit de lucht. En deze winterse buien liggen nog niet achter ons.

April doet wat hij wil. Deze oude weerspreuk blijkt nog altijd op te gaan. Waar we vorige week nog aan het genieten waren van temperaturen boven de 20 graden, hebben velen nu maar weer hun winterjas uit de kast gehaald. Met zo’n 4 á 5 graden Celsius op de thermometer en de winterse buien, is er van voorjaar momenteel nog niet echt sprake.

De rest van de dag krijgen we nog te maken met winterse buien, die elkaar in rap tempo op kunnen volgen. Tussen de buien schijnt vaak de zon, dus witte straten of daken zijn maar van korte duur. Door de stevige noordwestenwind voelt het daarbij alsof het vriest. Vanavond dalen de temperaturen, waardoor het plaatselijk ook glad kan zijn.

Woensdag is er ook nog kans op winterse buien, al is de verwachting wel dat het minder buiig zal zijn dan vandaag en gister. Er is meer ruimte voor zon en wolken. De noordwestenwind houdt wel aan. Heb jij het niet zo op de winterse buien? Goed nieuws, want voor donderdag wordt er rustig weer voorspeld.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 10:52

Jworxout: ''I will, I can, I do!''

''Als je bedenkt wat jij wil bereiken, geloof er dan in dat jij dit kan en doe het dan ook. Maar vaak is er een stemmetje in je hoofd die van alles naar jou schreeuwt.''

Advertorial Sport 10 apr. 2021 13:19

Hockeyclub Nieuwkoop op zoek naar nieuwe talenten

De Nieuwkoopse hockeyvereniging telt momenteel al twee damesteams. Die hockeyelftallen zijn zo vol geraakt dat de club nu een derde team wil oprichten. Hiervoor hebben zij nog wat versterkingen nodig. 

Wonen en bouwen 10 apr. 2021 10:46

Wonen en zorgen tegelijk

De eerste (pre-)mantelzorgwoningen in de gemeente zijn met succes gerealiseerd!

Algemeen 10 apr. 2021 09:10

Fraudegevoelige brief van Nextdoor in omloop in Nieuwkoop

In Nieuwkoop kwam op veel adressen een verdachte brief op de mat. In de brief worden bewoners uitgenodigd om lid te worden van een zogenaamde buurtapp genaamd: Nextdoor. Deze app is in opspraak vanwege identiteitsfraude. Een tip van de redactie: verscheur de brief. 

Advertorial Verkeer en vervoer 9 apr. 2021 16:33

Toyotarijders meest merktrouw

Is uw volgende auto ook weer een Toyota? De kans is groot van wel. EDM onderzocht met het brandswitchmodel de merkloyaliteit van autobezitters in Nederland. Wat blijkt? Nederlanders zijn steeds minder merktrouw, maar Toyotarijders juist steeds meer. Zelfs dure merken zoals BMW en Mercedes-Benz scoren minder goed. Gemiddeld is 50% van de occasionkopers merktrouw, bij nieuwe auto’s is dat 66%. De meest merktrouwe autobezitters? Toyota rijders!