GGD Hollands Midden

Ruim 60 herhaalprikken op eerste prikdag in gemeente Nieuwkoop

Op donderdag 12 januari was de eerste dag dat inwoners uit gemeente Nieuwkoop een corona herhaalprik konden halen. Ruim 60 mensen haalden een corona herhaalprik

Hollands Midden had ’s morgens een pop-up vaccinatielocatie in het Centrum Jeugd en Gezin in Nieuwkoop. ’s Middags prikte het team in Partycentrum Parola in Langeraar/Ter Aar. Met de pop-up vaccinatielocaties wil GGD Hollands Midden zo veel mogelijk mensen de gelegenheid bieden om makkelijk en herhaalprik te halen.

De eerste prikken

“De eerste prikken in Nieuwkoop waren voor het echtpaar Nefkens-Siermann uit Nieuwkoop. Ze kregen niet alleen herhaalprikken maar ook een bos bloemen”, aldus GGD Hollands Midden.

De komende drie weken kun je op deze locaties ook nog terecht voor een herhaalprik.

  • Nieuwkoop, Centrum Jeugd en Gezin, De Verbinding 1: donderdag 19, 26 januari en 2 februari van 10:00 tot 12:00 uur.
  • Langeraar/Ter Aar: Partycentrum Parola, Langeraarseweg 37: donderdag 19, 26 januari en 2 februari van 14:00 tot 16:00 uur.

Zonder afspraak

Je kunt de tijdelijke pop-ups binnenlopen zonder van tevoren een afspraak gemaakt te hebben. Wel moet je ouder zijn als 12 jaar en je moet de basisserie coronaprikken hebben afgerond. “Bovendien moet het minimaal drie maanden geleden zijn dat je de laatste coronaprik of coronabesmetting had. Heb je na 19 september 2022 al een herhaalprik gekregen? Dan kan je niet nog een herhaalprik halen bij de GGD. Je bent dan al voldoende beschermd”, aldus GGD Hollands Midden.


Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 15:45

NeuroFitGym

Dat ProMove, bewegen & gezondheid diverse beweegactiviteiten zoals de FysioSport, Pilates en wandelgroepen aanbiedt is bij velen bekend. Maar ook de NeuroFitGym valt onder het beweegaanbod van ProMove.

Gemeente gisteren 12:50

Veel reacties op enquĂȘte flexwoningen

In december heeft de gemeente een enquête uitgezet om de behoefte aan flexwoningen onder de inwoners te onderzoeken. Ruim 400 inwoners hebben gereageerd. Meer dan de helft gaf aan zelf interesse te hebben in een flexwoning of iemand te kennen die interesse heeft.     

Advertorial Overige 30 jan. 2023 13:35

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Wonen en bouwen 27 jan. 2023 15:25

Positieve reacties op ontwerp Weteringplein

Op de goed bezochte inloopavond over het ontwerp van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte van het Weteringplein in Nieuwveen op 25 januari waren veel positieve reacties te horen: ‘Het is mooi om te zien dat er echt gewerkt is met onze ideeën’, en ‘Het zijn mooie gebouwen, passend bij het dorpse karakter van Nieuwveen’.