Rotonde op de Aardamseweg/Westkanaalweg

De komst van het Integraal Kindcentrum (IKC) in Ter Aar heeft invloed op het verkeer in de kern Ter Aar. Om te zorgen dat het verkeer goed doorstroomt, komt er een rotonde op de kruising Aardamseweg/Westkanaalweg. Voordat we starten met de aanleg van de rotonde, maken we de locatie hier klaar voor.

Aanbrengen voorbelasting

Begin dit jaar is er een laag zand/grond aangebracht op de locatie van de rotonde. Dit noemen we voorbelasten, zodat de grond zo min mogelijk gaat verzakken. De voorbelasting blijft naar verwachting tot eind oktober 2020 liggen. Dit is langer dan we hadden verwacht.

Werkzaamheden kabels en leidingen

Zodra de voorbelasting is weggehaald gaan we direct aan de slag met het verleggen van de kabels en leidingen. Dit zou eind januari klaar moeten zijn. Omdat de winterperiode geen goede tijd is om te asfalteren, stellen we de aanleg van de rotonde uit tot april 2021. De rotonde kan dan, als alles goed gaat, in mei 2021 in gebruik genomen worden, ruim voor de opening van het IKC.


Meer nieuws

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 13:04

Aalsmeerbaan weer in gebruik

Je hebt het misschien wel gemerkt. De Aalsmeerbaan op Schiphol is weer in gebruik. Dat betekent weer meer landende en startende vliegtuigen over onze gemeente.

Sport vandaag 12:42

Voetbalplezier voor de Nieuwkoopse jeugd in laatste vakantieweek

In de laatste week van de vakantie wordt er in samenwerking met De Complete Techniek voor de jeugd uit de gemeente Nieuwkoop een paar gezellige uren voetbal georganiseerd bij SV Nieuwkoop. Drie uur lang kunnen leeftijdsgenoten gezellig een balletje trappen onder leiding van gediplomeerde trainers.

Sport vandaag 10:41

Hoe gaat het met de sportscholen in Nieuwkoop?

1 juli mochten de sportscholen hun deuren weer openen. Zowel de sporters als de sportschoolmedewerkers stonden te popelen om weer te mogen starten. Zo ook Sportcentrum Nieuwkoop. Hoe is het hen de eerste week vergaan?

Algemeen gisteren 16:27

Winactie: win een diner voor twee bij Lkkr!

Diner voor twee bij Lkkr in Nieuwkoop? Yes please! Deze week kun je bij ons een diner voor twee personen met een drankje bij het restaurant winnen. Hoe? Check de website!

Overige gisteren 15:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk in Ter Aar. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit. 

Overige gisteren 13:51

Een chatgesprek helpt u verder

Bij veel verkoopwebsites verschijnt tegenwoordig een chatknop die uitnodigt om bij vragen te chatten. Bij zorg- en welzijnsinstellingen komt dit minder voor. Maar Tom in de buurt heeft wel zo’n chatknop, waar niet een chatbot (computer) achter zit maar wijkcoaches die direct kunnen reageren en inwoners verder kunnen helpen.