Rotary Ter Aar fietst voor goede doel

Op zondag 7 april organiseert Rotary Ter aar weer de Bike Challenge, een mooie fietstocht door het Groene Hart. Doel is om, met zo veel mogelijk deelnemers, een mooi bedrag bij elkaar te fietsen. De Rotary organiseert de Bike Challenge al voor de 7e keer en net als vorig jaar is de opbrengst weer bestemd voor de stichting Spieren voor Spieren.

De tocht is geschikt voor ieder, die kan fietsen; voor èchte wielrenners maar is zeker net zo leuk voor recreatieve fietsers. Men kan kiezen uit verschillende afstanden en in een eigen tempo rijden. Het gaat er namelijk niet om, wie het snelste of het verste kan fietsen, maar wie het beste kan voorspellen wat zijn of haar gemiddelde snelheid zal zijn. Deelname aan de fietstocht (40,70 of 120 kilometer) is gratis, maar wel wordt een donatie of sponsoring verwacht. Start en finish is op het parkeerterrein van zwembad Aarweide, Schilkerweg 21, in Ter Aar. Starten kan vanaf 10:00 uur.

Spieren voor Spieren is een organisatie die de krachten bundelt om spierziekten bij kinderen te verslaan. Ruim 20.000 kinderen in Nederland kampen met een spierziekte. Door middel van sportieve acties zoals deze Rotary Bike Challenge wordt geld bij elkaar gebracht voor wetenschappelijk onderzoek, hulpmiddelen en verbetering van het diagnose- en behandeltraject. Zodat het onmogelijke toch mogelijk wordt: spierziekten bij kinderen zo vroeg mogelijk herkennen en behandelen.

Nina van Es (17) uit Roelofarendsveen is namens Spieren voor Spieren ambassadeur bij deze Bike Challenge. Zij hoopt, net als vorig jaar weer, een cheque in ontvangst te kunnen nemen van ruim 30.000 Euro.

Elfstedenkampioen Henk Angenent zet zich al geruime tijd belangeloos in voor Spieren voor Spieren. Hijzelf, maar ook oud-wielerkampioen Steven Rooks, schaatser Bob de Jong en aanstormend schaatstalent Jelle koeleman fietsen op zondag 7 april weer mee.

Inschrijven en informatie: https://rotarybikechallenge.sportenvoorspieren.nl


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!