Rotary Ter Aar

Rotary Ter Aar eo. reikt bijzondere onderscheiding uit

Rotaryclub Ter Aar heeft onlangs de Paul Harris Fellow Award, vernoemd naar de oprichter van Rotary International, uitgereikt aan Kees Haverkamp.

Haverkamp - die zelf geen lid is - heeft zich méér dan verdienstelijk gemaakt door zich jarenlang enthousiast en belangeloos in te zetten voor de verschillende activiteiten, die de Rotary organiseert. Zoals bijvoorbeeld destijds voor de Aarlandenrit, een tocht door het Groene Hart voor klassieke auto’s en sportieve cabrio’s. De rit werd in 2019 voor het laatst gereden. Ook is hij één van de drijvende krachten achter de Rotary Bike Challenge, die op 7 april jl. weer heeft plaatsgevonden en ruim 27.000 Euro opbracht voor de stichting Spieren voor Spieren. “Haverkamp zorgt dat de deelnemende fietsers mooie en veilige routes kunnen rijden door het Groene Hart”, zegt voorzitter van de werkgroep Dennis vd Werff. Hij wil nooit wat hebben voor zijn inspanningen. ”Geef dat maar aan het goede doel”, zegt hij wanneer we hem willen bedanken voor zijn hulp en inzet.”

Rotary Ter Aar bestaat sinds 1991 en is één van de 500 Rotary-clubs in Nederland. De Rotary stelt zich ten doel om, met kennis en kunde van de leden, doelen in de lokale, nationale en zelfs internationale samenleving te helpen met financiële middelen.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!