Ingezonden

Rotary SUP-Event op Langeraarse plassen

Rotary Ter Aar is de plaatselijke afdeling van de internationale organisatie, waarvan de leden zich inspannen om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen, overal in de wereld, te verbeteren. Een Rotary-club stelt zich ten doel om, met kennis en kunde van de leden, doelen in de plaatselijke of zelfs internationale samenleving te helpen met activiteiten en financiële middelen.

Rotary Ter Aar liet al vele jaren van zich horen met de door haar georganiseerde ’Aarlandenrit’: een recreatieve oldtimer-toerrit door het Groene Hart, waarbij de opbrengst - bijeengebracht door deelnemers en sponsors - ten goede kwam van verschillende doelen. In Bangladesh en Portugal hebben ze donaties mogen ontvangen maar ook dichter bij huis: zwembad Aarweide en de lokale muziekverenigingen. In al die jaren bracht de Aarlandenrit meer dan € 200.000 op.

Ook de jaarlijkse rondvaart met bewoners van Ipse de Bruggen wordt volledig betaald uit de opbrengsten van acties, die door Rotary Ter Aar worden georganiseerd. “Maar de Aarlandenrit doen we niet meer”, zegt Peter van Eijk als lid en voorzitter van de comunity service van de Rotary. “Door diverse oorzaken werd het steeds lastiger en ook kwam er meer kritiek op de uitstoot van oude auto’s. Zeker in deze tijd, waarin klimaat en milieu een dagelijks onderwerp is!”

“Maar het goede nieuws is dat we een zéér milieu-vriendelijk alternatief hebben gevonden: het Rotary-SUP Event op de Langeraarse plassen! Op zondag 12 juni starten we vanaf het Papeneiland in de Langeraarse Plassen om 10:00 uur. Wij huren een aantal 5-(XXL), 3- (tandem) en 1-persoons (single) SUP-boarden, die we ter beschikking stellen aan de deelnemers. De deelnamekosten zijn € 100 per persoon. De opbrengst van het SUP-event komt geheel ten goede aan een nieuwe elektrische duofiets voor huize Aarhoeve.”

Voor de deelnameprijs krijgen de ’suppers’ vooraf koffie met de vermaarde Langeraersche Stroopkoek, de beschikking over een plank, consumptie onderweg en achteraf een drankje en een hapje/bbq op het Papeneiland. Bovendien mogen teams van 5 deelnemers, 2 personen extra laten meegenieten van alle hapjes/drankjes/bbq etc. Ook mogen zij op of rondom het eiland een commerciële boodschap tonen en desgewenst een advertentie plaatsen op de website.

“En", vervolgt van Eijk, "teams krijgen voor ieder teamlid een fraai polo-shirt met een zelfgekozen opdruk! Met name de 5-persoons-planken zijn aantrekkelijk voor een groepje collega’s, familieleden of sportmaatjes. Het wordt een puur recreatieve tocht met diverse activiteiten onderweg, maar het is géén snelheidswedstrijd! We denken zo rondom 16:00 uur de barbecue aan te steken, waarna we de (nieuwe) wisselbeker uitreiken en de nieuwe fiets overhandigen aan Ron Sanders, manager Wonen van huize Aarhoeve."

Hij vervolgt: “Men kan natuurlijk ook meedoen met een eigen board en toch het goede doel steunen: dan is de prijs voor het hele pakket (deelname, hapjes/drankjes/bbq) veel lager: € 50 pp. Meedoen, zonder alle catering en bijkomende extra’s kost dan € 25 pp. Alle exacte informatie èn het inschrijfformulier staat op https://www.rotaryteraar.nl/rotary-sup-event-html.

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 juni.

Loek Sassen


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 11:39

Zolderbrand in Nieuwkoop

Op de Beethovenlaan in Nieuwkoop heeft een korte brand gewoed op de zolder van een woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand, omdat het vuur waarschijnlijk in het dak zat.

Advertorial Sport 2 jul. 2022 14:28

AJAX KOMT NAAR NIEUWKOOP!

Goed nieuws, want in de zomervakantie van dit jaar organiseert Ajax een Ajax voetbalkamp bij SV Nieuwkoop. Van maandag 8 t/m vrijdag 12 augustus kunnen jongens en meiden tussen de 6 en 16 jaar oud een week lang trainen als een Ajax-speler.

Evenementen 2 jul. 2022 10:20

Kindervakantiespelen Ter Aar is terug

Na bijna drie jaar is de kindervakantiespelen Ter Aar terug. Nadat in 2019 de week helaas een minder goede afloop had aan het einde en er daarna ook nog 2 jaar van Corona achteraan kwam. Kijkt de organisatie nu gelukkig weer positief vooruit naar een nieuwe editie nummer 44.

Advertorial Winkels 1 jul. 2022 15:30

Krijg een GRATIS boxspring bij Dutch Dream Slaapcomfort!

Ben je op zoek naar een nieuwe boxspring? Zijn je matrassen doorgezakt en is je bed aan vervanging toe? Wacht dan niet langer. De hele maand juli krijg je bij Dutch Dream Slaapcomfort namelijk een boxspring CADEAU!

Wonen en bouwen 1 jul. 2022 12:46

Verhoging starterslening

Jongeren of starters die hun eerste koopwoning willen aanschaffen kunnen bij de gemeente terecht voor een starterslening. Gemeente Nieuwkoop gaat deze starterslening verhogen.