Ingezonden

Rotary SUP-Event op Langeraarse plassen

Rotary Ter Aar is de plaatselijke afdeling van de internationale organisatie, waarvan de leden zich inspannen om vanuit een gedeelde passie en betrokkenheid het welzijn van mensen, overal in de wereld, te verbeteren. Een Rotary-club stelt zich ten doel om, met kennis en kunde van de leden, doelen in de plaatselijke of zelfs internationale samenleving te helpen met activiteiten en financiële middelen.

Rotary Ter Aar liet al vele jaren van zich horen met de door haar georganiseerde ’Aarlandenrit’: een recreatieve oldtimer-toerrit door het Groene Hart, waarbij de opbrengst - bijeengebracht door deelnemers en sponsors - ten goede kwam van verschillende doelen. In Bangladesh en Portugal hebben ze donaties mogen ontvangen maar ook dichter bij huis: zwembad Aarweide en de lokale muziekverenigingen. In al die jaren bracht de Aarlandenrit meer dan € 200.000 op.

Ook de jaarlijkse rondvaart met bewoners van Ipse de Bruggen wordt volledig betaald uit de opbrengsten van acties, die door Rotary Ter Aar worden georganiseerd. “Maar de Aarlandenrit doen we niet meer”, zegt Peter van Eijk als lid en voorzitter van de comunity service van de Rotary. “Door diverse oorzaken werd het steeds lastiger en ook kwam er meer kritiek op de uitstoot van oude auto’s. Zeker in deze tijd, waarin klimaat en milieu een dagelijks onderwerp is!”

“Maar het goede nieuws is dat we een zéér milieu-vriendelijk alternatief hebben gevonden: het Rotary-SUP Event op de Langeraarse plassen! Op zondag 12 juni starten we vanaf het Papeneiland in de Langeraarse Plassen om 10:00 uur. Wij huren een aantal 5-(XXL), 3- (tandem) en 1-persoons (single) SUP-boarden, die we ter beschikking stellen aan de deelnemers. De deelnamekosten zijn € 100 per persoon. De opbrengst van het SUP-event komt geheel ten goede aan een nieuwe elektrische duofiets voor huize Aarhoeve.”

Voor de deelnameprijs krijgen de ’suppers’ vooraf koffie met de vermaarde Langeraersche Stroopkoek, de beschikking over een plank, consumptie onderweg en achteraf een drankje en een hapje/bbq op het Papeneiland. Bovendien mogen teams van 5 deelnemers, 2 personen extra laten meegenieten van alle hapjes/drankjes/bbq etc. Ook mogen zij op of rondom het eiland een commerciële boodschap tonen en desgewenst een advertentie plaatsen op de website.

“En", vervolgt van Eijk, "teams krijgen voor ieder teamlid een fraai polo-shirt met een zelfgekozen opdruk! Met name de 5-persoons-planken zijn aantrekkelijk voor een groepje collega’s, familieleden of sportmaatjes. Het wordt een puur recreatieve tocht met diverse activiteiten onderweg, maar het is géén snelheidswedstrijd! We denken zo rondom 16:00 uur de barbecue aan te steken, waarna we de (nieuwe) wisselbeker uitreiken en de nieuwe fiets overhandigen aan Ron Sanders, manager Wonen van huize Aarhoeve."

Hij vervolgt: “Men kan natuurlijk ook meedoen met een eigen board en toch het goede doel steunen: dan is de prijs voor het hele pakket (deelname, hapjes/drankjes/bbq) veel lager: € 50 pp. Meedoen, zonder alle catering en bijkomende extra’s kost dan € 25 pp. Alle exacte informatie èn het inschrijfformulier staat op https://www.rotaryteraar.nl/rotary-sup-event-html.

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 juni.

Loek Sassen


Meer nieuws

Cultuur vandaag 14:28

Programma Kaleidoskoop

Het programma van Kaleidoskoop met deze keer: De Kindermuziekweek, Film: the Old Oak (ook mogelijk met buffet) en Theater: de Mannen van Naam met “Sterke verhalen en mooie liedjes.”

Sport vandaag 08:55

Geslaagde Waterlanders volleybalclinic voor team van Jumbo Bas Bobeldijk

Op donderdagavond 21 maart was Sporthal de Steupel in Nieuwkoop het toneel voor een energieke volleybalclinic, georganiseerd door de selectietrainers van Volleybalvereniging Waterlanders. De clinic trok de aandacht van acht enthousiaste medewerkers van Jumbo Bas Bobeldijk uit Nieuwkoop, die zich hadden ingeschreven voor dit sportieve uitje.

Sport gisteren 15:02

Eindelijk weer….!

“Jaaah…, want het is wel 7 jaar geleden dat we onze laatste onderlinge turnwedstrijden konden organiseren", zegt trainer Micha Esman (19) van sportvereniging Kwiek. "Sowieso kon dat tijdens de coronajaren niet en ook door de samenvoeging van Kwiek met gymnastiekvereniging de Zevensprong (Zevenhoven) en Advendo (Ter Aar) - resp. 2020 en 2022 - lukte het gewoon niet om dat óók nog te organiseren..! Maar het is voor de kinderen natuurlijk wel leuker om ergens naar toe te trainen en aan (groot-)ouders te laten zien, wat ze geleerd hebben.”

Maatschappij gisteren 09:57

Initiatief ’Langeraar fietst op tegen kanker’ krijgt opvolging

Sportcentrum Nieuwkoop (Nieuwveenseweg 39a) organiseert op vrijdag 5 april een zogenoemde ’Spinning Marathon’. Doel is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het team van Richard Servaas (team 2), één van de drie teams die op 6 juni meedoen aan Alpe d’Huzes, hèt sportieve evenement in Frankrijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek door KWF.

Politie 26 mrt. 2024 21:26

Inbraken in de gemeente Nieuwkoop vaak succesvol

Inbraken in de gemeente Nieuwkoop zijn vaak succesvoller dan in andere Zuid Hollandse gemeenten. Het aantal inbraken valt relatief mee, maar bij maar liefst 84,4% is de inbraak geslaagd. Hiermee staat Nieuwkoop op de 3e plek in de provincie Zuid Holland.

Natuur en recreatie 26 mrt. 2024 13:33

Fietsgroep Langeraar io.

Bart van Poppel en zijn vrouw Rita wonen sinds 4 jaar in Langeraar en zijn enthousiaste fietsers; in binnen- en buitenland maakten zij al vele mooie tochten. Bart: “Eén van de redenen om in Langeraar te willen wonen is de prachtige omgeving, waarin je heerlijk kunt fietsen. Mijn vrouw is meer van het tour-fietsen. Zelf ben ik vooral een wielrenner met een wat hoger gemiddelde om daarna weer lekker bij te komen.”