Repair Café agenda

“Wat doe je met een CD-speler die niet meer open wil? Of een stofzuiger die het niet meer doet? Weggooien kan altijd, maar dat is vaak nog zonde," zegt Corrie Korbee van Gilde Nieuwkoop. "Daarom organiseren wij op drie verschillende plekken in gemeente Nieuwkoop bijeenkomsten van het repair café."

Elke 3e maandag vd maand om 14:00 uur in de bibliotheek in Kaleidoskoop in Nieuwkoop (Let op 20 mei is 2e Pinksterdag, dus wordt de eerstvolgende keer: maandag 17 juni.

Elke 4e dinsdag vd maand om 14:00 uur in de bibliotheek in de Vaart/Ter Aar en

elke 2e donderdag vd maand om 19:00 uur in de Mettenburcht in Nieuwveen.

Korbee: “Het is een trend geworden, want steeds meer mensen vinden ook dat we te ver zijn doorgeschoten in de wegwerpmaatschappij. Repareren past in het terugdringen van de afvalberg. We werken met een groepje vrijwilligers, die kennis, kunde en ervaring inzetten om samen dingen te repareren. Het lukt hen om gemiddeld 60% van alle aangeboden artikelen te repareren en weer werkend mee terug te geven met de aanbieder. Bovendien combineren we het Repair Café met Digi café, waar mensen met al hun vragen op gebied van computer, smartphone en tablet terecht kunnen.”

Reparatie van apparaten is gratis, maar als een onderdeel vervangen moet worden, moet die op eigen kosten eerst worden aangeschaft. De reparateurs kunnen dan meestal wel precies aangeven wàt en welk typenummer daarvoor nodig is en waar die voordelig te koop of te bestellen is. Op tafel staat wel een fooienpot, waarin een vrijwillige bijdrage gedaan kan worden.


Meer nieuws

Cultuur vandaag 16:08

Programma Kaleidoskoop

Een nieuw seizoen, met nieuwe sterren en oude bekenden. Vorige week konden we melden dat het programma voor het eerste halfjaar rond is. Daar waren we al trots op. We zijn inmiddels al weer twee stappen verder. Het tweede halfjaar is nu ook bijna helemaal gevuld. Maar het allerleukste nieuws is natuurlijk dat onze website is bijgewerkt en dat je vanaf nu al tickets kunt kopen voor het nieuwe seizoen.

Blog Blog vandaag 15:12

Uit het (Groene) hart gegrepen: SUCCES

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over: Succes.

Sport vandaag 12:00

Kale Kenners ontvangen trainersgilde

Aanstaande vrijdag 24 mei is de laatste Kale Kenners van dit seizoen. Zoals de traditie al jaren geldt zijn de traienrs van "onze" clubs uitgenodigd om met de heren het seizoen af te sluiten.

Natuur en recreatie vandaag 09:28

D66 Groene Hart presenteert fietsroute over Europese Unie

De D66 afdeling in het Groene Hart heeft voor de Europese verkiezingen een fietsroute uitgezet door het Groene Hart. De route gaat langs enkele plekken in het Groene Hart waar de Europese Unie invloed op heeft gehad. Bijvoorbeeld met subsidies. Zo ook een aantal locaties in de gemeente Nieuwkoop.

Sport vandaag 06:00

Terugblikken en Vooruitkijken 25 mei

De laatste ronde is aanstaande en daaraan gekoppeld vallen de beslissingen voor de teams. Zeker voor enkele van hen, op Sportief na want zij zijn klaar, zit de spanning er nog vol op...

Cultuur gisteren 15:47

Ga mee op een rockreis met EigenWijs' nieuwste musicalproductie: "Rock School, de musical"

Musicalgroep EigenWijs, een geliefde naam in de theaterwereld van het Groene Hart, presenteert met trots hun nieuwste en meest dynamische productie tot nu toe: "Rock School, de musical". Deze energieke voorstelling zal op zaterdag 22 en zondag 23 juni te zien zijn in Theater Castellum en belooft een echte rock ervaring te worden voor alle leeftijden.