Remember Liemeer Experience op 6 september

[Nieuwveen] Fred Schröder, bestuurslid van Golf- & CountryClub Liemeer: “Iedere golfclub organiseert ’open dagen’ en zijn dan blij met 30 tot 40 bezoekers. Wij organiseren nu voor de vierde keer de ’Liemeer Experience’ en in de vorige jaren liep het aantal bezoekers op van 190 in 2017 tot vorig jaar bijna 400 bezoekers!'' 

Hij vervolgt: ''Kijk, àlle golfclubs timmeren aan de weg en het is belangrijk dat mensen zelf kunnen zien hoe het bij zo’n club toegaat. Waarschijnlijk denken nog heel wat mensen dat golf een elitaire sport zou zijn. Bij G&CC Liemeer hebben we de ervaring dat we ons doel beter bereiken met de Liemeer Experience: we pakken groots uit en organiseren veel verschillende dingen. Voor klein en groot, voor mensen met en zonder golfervaring! Wij huren van de Nederlandse Golf Federatie (NGF) voor één dag het zogenaamde Golf-RAAK-funpark, hetgeen vooral voor de jeugd (6 tot 18 jaar) een leuke manier is om spelenderwijs een beetje gevoel te krijgen voor de golfsport. En workshops voor mensen die nog niet golfen, met begeleiding door onze pro’s, maar voor gevorderden ook: masterclasses over diverse onderwerpen, bijvoorbeeld: Hoe sla je een bal uit een bunker? Eerst een bespreking/theorie, dan wordt het wordt voorgedaan en dan vooral: zelf doen!''

Deelname aan de Liemeer Experience is kosteloos, maar men moet van tevoren wel inschrijven. De groepen mogen niet groter zijn dan 10 personen. ''Alle activiteiten zijn buiten en passen binnen ons corona-protocol, die we hebben afgestemd met de gemeente.”

Voor het hele gezin is er de Family putting game, waarbij men een aantal ballen moet slaan door poortjes. Hierbij gaat het vooral om de lol die je met elkaar kunt beleven, maar er zijn ook leuke prijsjes te verdienen. Bovendien kun je natuurlijk ook met een groepje van drie tot vier de baan in om een aantal holes te lopen met begeleiding. Op en naast de parkeerplaats staan een aantal kraampjes met informatie over verschillende onderwerpen (onder andere yoga), maar er staat ook een aanbieder van golfkleding: golfdiva.nl en onze ’Liemeer’-honing is op de markt te koop!

Schröder: “Het belooft weer een mooie happening te worden: er is voor iedereen wel wat bij: families, groepjes collega’s, buren of vrienden en met hulp van 35 vrijwilligers, die deze dag hand- en spandiensten verrichten, hopen we weer veel mensen een leuke dag te bezorgen. En: als mensen het leuk vinden, is dat wellicht een goed moment om één stap verder te gaan en in te schrijven voor Golfstart: een all-in pakket voor de beginnende golfer voor slechts €99,00. Of zich te oriënteren op een winterabonnement: een uitstekende manier om in de winter (november tot maart) te kunnen golfen en de golfclub te leren kennen.”

Veel meer informatie over de verschillende abonnementen staat op www.golfclubliemeer.nl en voor een impressie van de Liemeer Experience kijk je op www.golfisleuk.nl. Of kijk het filmpje van vorig jaar: 

Loek Sassen


Meer nieuws

Sport vandaag 21:56

Terugkijken zaterdag 23 maart

Aangezien er tijdens de paasdagen geen programma is voor "de onzen" kijken we vooral terug met diverse betrokkenen. Ook sprak Theo Leliveld met coach Arnout Okkinga van Hockeyvlub Nieuwkoop en Jop van der Pijl, speler van Novo Stars (basketbal) Vooral dat laatste interview is het horen meer dan waard...

Cultuur vandaag 14:28

Programma Kaleidoskoop

Het programma van Kaleidoskoop met deze keer: De Kindermuziekweek, Film: the Old Oak (ook mogelijk met buffet) en Theater: de Mannen van Naam met “Sterke verhalen en mooie liedjes.”

Sport vandaag 08:55

Geslaagde Waterlanders volleybalclinic voor team van Jumbo Bas Bobeldijk

Op donderdagavond 21 maart was Sporthal de Steupel in Nieuwkoop het toneel voor een energieke volleybalclinic, georganiseerd door de selectietrainers van Volleybalvereniging Waterlanders. De clinic trok de aandacht van acht enthousiaste medewerkers van Jumbo Bas Bobeldijk uit Nieuwkoop, die zich hadden ingeschreven voor dit sportieve uitje.

Sport gisteren 15:02

Eindelijk weer….!

“Jaaah…, want het is wel 7 jaar geleden dat we onze laatste onderlinge turnwedstrijden konden organiseren", zegt trainer Micha Esman (19) van sportvereniging Kwiek. "Sowieso kon dat tijdens de coronajaren niet en ook door de samenvoeging van Kwiek met gymnastiekvereniging de Zevensprong (Zevenhoven) en Advendo (Ter Aar) - resp. 2020 en 2022 - lukte het gewoon niet om dat óók nog te organiseren..! Maar het is voor de kinderen natuurlijk wel leuker om ergens naar toe te trainen en aan (groot-)ouders te laten zien, wat ze geleerd hebben.”

Maatschappij gisteren 09:57

Initiatief ’Langeraar fietst op tegen kanker’ krijgt opvolging

Sportcentrum Nieuwkoop (Nieuwveenseweg 39a) organiseert op vrijdag 5 april een zogenoemde ’Spinning Marathon’. Doel is om zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor het team van Richard Servaas (team 2), één van de drie teams die op 6 juni meedoen aan Alpe d’Huzes, hèt sportieve evenement in Frankrijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek door KWF.

Politie 26 mrt. 2024 21:26

Inbraken in de gemeente Nieuwkoop vaak succesvol

Inbraken in de gemeente Nieuwkoop zijn vaak succesvoller dan in andere Zuid Hollandse gemeenten. Het aantal inbraken valt relatief mee, maar bij maar liefst 84,4% is de inbraak geslaagd. Hiermee staat Nieuwkoop op de 3e plek in de provincie Zuid Holland.