Programma Kaleidoskoop

Vrijdag 24 november 2023, 20.15 uur

Film: What’s love got to do with it

Liefde, verliefd, verbintenissen, huwelijk. Dit alles kun je op verschillende manieren aanvliegen. Hier in dit deel van de wereld wordt de vrije partnerkeuze gebaseerd op de romantische liefde sterk aanbevolen. Misschien is het wel bijna een norm. Dit beeld wordt zeker versterkt door Hollywood. Daar is een heel genre ontwikkeld van feelgood movies en romcoms gebaseerd op de romantische liefde. Maar in een andere cultuur wordt soms met heel andere ogen gekeken naar relatie- en paarvorming. En huwelijksfeesten lopen ook anders. Verwacht geen documentaire maar een speelfilm die zich afspeelt in Pakistan en Engeland en waarbij de regisseur heeft geput uit eigen ervaring. Lang leve de veelkleurigheid van de mensheid.

Tekst gaat verder onder de foto

whats-love-got-to-do-with-it-movie

Zaterdag 18 november 2023 20.15 uur

Theater: Ernest Beuving met “Een van de 70’s.”

Mis het niet. We hebben deze man al eerder met succes in ons theater gehad met zijn kijk op Leonard Cohen. Hij heeft zich nu de zeventiger jaren toegeëigend en op die jaren een programma gebouwd.

Niet echt die jaren zelf maar alles wat zich in die jaren aandiende aan cabaret, muziek en vertier. Zijn slagzin voor dit programma is: “vroeger is ook niet meer wat het nooit geweest is.” Ofwel een retroshow met niet alleen maar een roze geromantiseerde bril op vroeger. Ernest Beuving is niet bang voor letterbakken, macramé en de vreemde kleurencombinaties die toen in de mode waren en zingt ook nog.


Meer nieuws

Cultuur gisteren 12:17

Wordt Nederland preutser? Ontdek het zelf in de expositie BLOOTGEWOON-2

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar heeft de Modeltekengroep Nieuwkoop gemeend dit jaar een vervolgexpositie te maken met als titel BLOOTGEWOON-2. Heeft u vorig jaar gemist, kom dan nu kijken in de herkansing. En was u vorig jaar wel van de partij? Kom dan ook want er is weer veel nieuws te zien en te beleven.

Rechtszaak 9 dec. 2023 14:34

Gemeente Nieuwkoop zet beroep tegen natuurvergunning Schiphol door

De gemeenteraad van Nieuwkoop heeft besloten het beroep tegen de natuurvergunning van Schiphol voort te zetten. Schiphol kreeg de vergunning in september. De raad ziet dat er voldoende juridische gebreken zijn om de vergunning aan te vechten.

Maatschappij 8 dec. 2023 10:40

Kerstmarkt bij Ipse de Bruggen Nieuwveen

Niet vergeten: Op donderdag 14 december is de Kerstmarkt in tuincentrum de Olifant, achter op landgoed Ursula in Nieuwveen. “Klanten zijn welkom van 10:00 tot 17:00 uur, zegt dagbestedings-begeleider Joke Loos. “We verkopen van alles: kerststukjes, vogelvoerstukken, insectenhotels en nog véél meer. En alles zelf gemaakt door onze cliënten: vriendelijk geprijsd en van alles bestaat er maar één!”

Muziek 7 dec. 2023 13:25

Kerstsamenzang op zondag 17 december

“Ja, we mogen weer: op zondagmiddag om 15:00 uur in de H. Adrianuskerk in Langeraar!” zegt Louis Hoogervorst, lid van de werkgroep Kerstsamenzang, bestaande uit vertegenwoordigers van de hervormde-, gereformeerde- en katholieke kerk. “We kregen vorig jaar zoveel leuke reacties; veel oudere mensen blijken liever overdag nog op pad te gaan, dan in het donker en er waren trouwens ook heel wat gezinnen met jonge kinderen. Ondanks dat het overdag is, zorgen we tòch dat de kerk sfeervol wordt verlicht.”

Dieren 6 dec. 2023 21:57

Honden mogen weer los in deel park Buytenwech

Honden mogen weer loslopen in het noordelijke deel van park Buytenwech in Nieuwkoop. De gemeente had eerder bepaald dat dit niet meer mocht na meldingen van bezorgde inwoners over de combinatie loslopende honden en spelende kinderen. De gemeente draait dit besluit nu terug.