Programma Kaleidoskoop

Vrijdag 24 november 2023, 20.15 uur

Film: What’s love got to do with it

Liefde, verliefd, verbintenissen, huwelijk. Dit alles kun je op verschillende manieren aanvliegen. Hier in dit deel van de wereld wordt de vrije partnerkeuze gebaseerd op de romantische liefde sterk aanbevolen. Misschien is het wel bijna een norm. Dit beeld wordt zeker versterkt door Hollywood. Daar is een heel genre ontwikkeld van feelgood movies en romcoms gebaseerd op de romantische liefde. Maar in een andere cultuur wordt soms met heel andere ogen gekeken naar relatie- en paarvorming. En huwelijksfeesten lopen ook anders. Verwacht geen documentaire maar een speelfilm die zich afspeelt in Pakistan en Engeland en waarbij de regisseur heeft geput uit eigen ervaring. Lang leve de veelkleurigheid van de mensheid.

Tekst gaat verder onder de foto

whats-love-got-to-do-with-it-movie

Zaterdag 18 november 2023 20.15 uur

Theater: Ernest Beuving met “Een van de 70’s.”

Mis het niet. We hebben deze man al eerder met succes in ons theater gehad met zijn kijk op Leonard Cohen. Hij heeft zich nu de zeventiger jaren toegeëigend en op die jaren een programma gebouwd.

Niet echt die jaren zelf maar alles wat zich in die jaren aandiende aan cabaret, muziek en vertier. Zijn slagzin voor dit programma is: “vroeger is ook niet meer wat het nooit geweest is.” Ofwel een retroshow met niet alleen maar een roze geromantiseerde bril op vroeger. Ernest Beuving is niet bang voor letterbakken, macramé en de vreemde kleurencombinaties die toen in de mode waren en zingt ook nog.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!