Gerlach van Beinum

Programma Kaleidoskoop

Zaterdag 2 maart 2024 20.15 uur

Theater: Beatrice van der Poel zingt Brel

Iedere zanger of zangeres die zingt of wil zingen wordt vroeger of later gegrepen door Jacques Brel. Hij was niet alleen een groot schrijver van zijn eigen repertoire, maar bovenal was hij een ongelofelijke performer van zijn eigen werk. Een uitvoeringskunstenaar van grote klasse, die zijn liedjes met de grootst mogelijk intensiteit voor het publiek ten gehore bracht. Iedere zanger wil graag dat niveau halen. Brel is natuurlijk vertaald en hertaald in het Nederlands en ook dan blijven die chansons overeind. Na Liesbeth List en Jeroen Willems doet nu Beatrice van der Poel een gooi naar de meest opmerkelijke vertolking van het werk van Jacques, daarin bijgestaan door pianist Leo Bouwmeester. Good old Frits Spits was meer dan lovend over deze uitvoeringen.

Voor tickets: www.theater-kaleidoskoop.nl

Tekst gaat verder onder de foto

Beatrice van der Poel


Vrijdag 23 februari 2024 20.15 uur

Film: La ragazza del futuro

De zoon van de burgemeester is een baasje in het dorp. Als hij zijn ogen op een meisje laat vallen kan dat meisje zich maar beter gewonnen geven. De film speelt zich af in de jaren zestig van de vorige eeuw op het eiland Sicilië. Lia gaat eerst op zijn avances in. Maar later bedenkt zij zich. De zoon van de burgemeester drukt tegen haar zin in door met een aanranding. De hele goegemeente gaat achter het burgemeesterszoontje staan en vindt dat zij moet trouwen om haar eer te redden. Lia denkt daar echt anders over en trotseert alle gezag van het dorp. Deze film is uit het leven gegrepen. Hoe sterk kan een eenling zijn?

Voor tickets: www.theater-kaleidoskoop.nl

Tekst gaat verder onder de foto

la ragazza del futuro

Zaterdag 9 maart 2024 20.15 uur

Film: Gerlach - de laatste boer

Onder de rook en uitstoot van Schiphol ligt -in deze Hollandse polder- zeer vruchtbare grond die door Gerlach onze laatste boer wordt bewerkt voor de akkerbouw: bieten, graan en ander eetbaar lekkers. Maar al vele jaren wordt Gerlach lastig gevallen door de moderniteit in de vorm van groei van Schiphol, projectontwikkelaars en andere types boeren -de zogeheten vastgoedboeren- die een oogje op zijn huis en zijn akkers laten vallen. Al vele jaren trotseert hij al hun onzin en aanbiedingen en boert hij stoïcijns voort. Gerlach trotseert weer en wind en de klimaatverandering, maar al doende ook het idee, dat altijd alles maar sneller moet en zo houdt hij ons een spiegel voor. Ook hier geldt: hoe sterk kan de eenling zijn?

Voor tickets: www.theater-kaleidoskoop.nl


Meer nieuws

Sport gisteren 13:32

Nieuwkoop - FC Oudewater; de analyses achteraf

Vooraf gezien was het duel tussen Nieuwkoop en FC Oudewater een belangrijke in de strijd om weg te blijven van de promotie-/degradatieplaatsen. Onze verslaggever Adrie van Lith sprak na afloop van deze wedstrijd met beide trainers...

Pareltjes uit onze samenleving gisteren 11:43

Pareltjes uit onze samenleving: Leo Kooyman

In de serie “pareltjes uit onze samenleving” geven wij aandacht aan bijzondere mensen, die veel voor de Nieuwkoopse gemeenschap betekenen. Zonder vrijwilligers kunnen verenigingen, clubs, stichtingen en genootschappen niet bestaan. Vrijwilligers kun je nooit genoeg hebben en gelukkig zijn er vele mensen, die zich in hun vrije tijd willen inzetten voor een ander. Zodra onze redacteur Theo Leliveld vindt dat er iemand meer in de schijnwerpers moet worden gezet plaatst de eindredactie het bijbehorende artikel. Deze keer: Leo Kooyman, oud voorzitter VON Nieuwkoop.