Loek Sassen

’Postkampioen’ met pensioen

De post kwam in Langeraar, op zaterdag 31 juli voor één keer later, dan men gewend is. Allemaal het gevolg van het feestelijk onthaal bij de Strooplikker - door familieleden en (oud-)collega’s georganiseerd - alwaar postbode René Hoogervorst (64) - na een dienstverband van 39 jaar - nog één keer zijn (brom-)fietstas kwam laden, alvorens aan zijn laatste rondje te beginnen.

Het komt niet zo vaak voor; een werknemer die ’n leven lang hetzelfde werk doet en toch bij 4 verschillende werkgevers op de loonlijst stond: van PTT, via TPG en TNT naar: PostNL.

Zwager en oud-collega Fred van Kesteren bracht een origineel PTT-jasje mee (1982), en in een korte toespraak memoreerde hij, hoe de nieuwe pensionado het vak destijds bij hem leerde.

Hoogervorst: “Ik heb het werk altijd graag gedaan, maar bij het groter worden, is het wel wat onpersoonlijker geworden. De mooiste tijd was wel toen we ’s morgens nog met elkaar eerst de post sorteerden in Ter Aar (Middelweg, brandweerkazerne). Je kende iedereen en we hebben daar veel gelachen. Tegenwoordig moeten we eerst naar Amsterdam om de post te sorteren. Gelukkig hoefde ik daar - door corona - niet zo vaak naar toe…. En wat ik ook niet ga missen, is de wekker, die ’s morgens om 5.00 uur afloopt!

En wat ik nu ga doen, dat weet ik nog niet…ik heb thuis eerst nog wat klussen te doen: schutting zetten en moet nog keer m’n dak op. Daarna zie ik het wel; misschien tennis of walking football?!”

Loek Sassen


Meer nieuws

Advertorial Voor Kinderen gisteren 17:02

Lichaam betrekken bij behandeling binnen de jeugdhulpverlening

Er komt steeds meer aandacht voor het betrekken van het lichaam bij behandelingen binnen de hulpverlening. Niet alleen meer praten of uit een werkboek werken tijdens behandeling, maar ook doen met het lichaam. Op deze manier komt een meer integrale behandeling tot stand en kunnen soms patronen worden doorbroken die al jarenlang gaande zijn. In deze blog wordt stilgestaan bij hoe De Praktijk4Kids het lichaam integreert in behandelingen en waarom!

Advertorial Sport gisteren 13:50

Een webshop ingericht voor jouw voetbalvereniging

Sinds kort is het mogelijk om bij Plutosport een clubwebshop in te richten voor jouw eigen club! En dat is niet alleen heel interessant voor de club, maar ook heel handig voor de leden.

Politie 21 sep. 2021 16:09

Wapeninleveractie #DropIt

In de Week van de Veiligheid van 11 tot en met 17 oktober doet de gemeente Nieuwkoop mee aan de landelijke inleveractie van wapens. In deze week kan iedereen ongestraft zijn wapen inleveren.