Bianca Verhage

Politie lanceert ‘Coppie Koffie tuktuk’ voor de gemeente Nieuwkoop

Jeroen Kok van politie Nieuwkoop en bedenker Gideon Goudriaan hebben in het bijzijn van collega’s en geïnteresseerden traditioneel het lintje doorgeknipt en daarbij het startschot gegeven van ‘Coppie Koffie’. Met deze tuktuk kunnen de bewoners onder het genot van een kop koffie vragen stellen, overlast melden of gewoon een praatje maken met de wijkagent.

Hiermee is Nieuwkoop de tweede deelnemer in de pilot van dit mooie voertuig. Jeroen Kok is trots op wat er bereikt is. ‘’Om op een laagdrempelige manier binnen het bereik van de inwoners te komen is een winst voor zowel de politie als de inwoners van de gemeente Nieuwkoop. Tenslotte kun je een politieman of -vrouw uittekenen met een kop koffie in de hand’’ grapt Kok. In een eerder stadium heeft de politie met een originele tuktuk al eens geprobeerd om tussen de mensen te staan en dat leverde mooie resultaten op.

Een informatiepost

Met deze moderne en duurzame tuktuk (2.0 zoals de politie zelf zegt) hebben de bewoners een informatiepost om onder het genot van een kop koffie vragen stellen, overlast te melden of gewoon een praatje te maken met de wijkagent. Door zichtbaar aanwezig en bereikbaar te zijn in wijken en buurten en op een actieve manier in contact te komen met inwoners, weet de politie wat er speelt.

‘’Uit ervaring blijkt dat de stap naar het bureau voor vele mensen best lastig is’’, vertelt Goudriaan. ‘’Met dit voertuig heeft de politie alles wat ze onderweg nodig hebben bij zich en kunnen ze op een rustige maar officiële manier toch hun verhaal kwijt of om informatie vragen’’, vervolgt hij. ‘’Dit leverde in Eindhoven al wat goede gesprekken op.’’

Wanneer de Coppie Koffie tuktuk ook echt te zien is in de gemeente zal via deze site op korte termijn gedeeld worden.


Meer nieuws

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 09:12

Aangepast bron- en contactonderzoek vanwege toename coronabesmettingen

Doordat het aantal personen dat positief test op corona hard oploopt, moet GGD Hollands Midden maatregelen nemen. Ze zijn overgeschakeld naar een risicogestuurd bron- en contactonderzoek, waarbij mensen zelf hun contacten dienen te informeren als blijkt dat ze besmet zijn.

Algemeen gisteren 16:51

Is een bijzondere begraafplaats mogelijk in Nieuwkoop?

Een inwoner van de gemeente Nieuwkoop heeft aangegeven familieleden, die nu elders zijn begraven, op een bijzondere begraafplaats te willen herbegraven om op die manier eeuwige grafrust te waarborgen. Maar is dit wel mogelijk in Nieuwkoop?

Voor Kinderen gisteren 12:53

Speeltuin de Zudde wordt opnieuw ingericht als openbare speeltuin

Speeltuin de Zudde werd begin april 2020 definitief gesloten, omdat de speeltoestellen niet meer voldeden aan de vereiste veiligheidseisen. De gemeente Nieuwkoop nam het beheer over en tovert de locatie om tot openbare speeltuin, wat toegankelijk is voor iedereen.