Bianca Verhage

Politie lanceert ‘Coppie Koffie tuktuk’ voor de gemeente Nieuwkoop

Jeroen Kok van politie Nieuwkoop en bedenker Gideon Goudriaan hebben in het bijzijn van collega’s en geïnteresseerden traditioneel het lintje doorgeknipt en daarbij het startschot gegeven van ‘Coppie Koffie’. Met deze tuktuk kunnen de bewoners onder het genot van een kop koffie vragen stellen, overlast melden of gewoon een praatje maken met de wijkagent.

Hiermee is Nieuwkoop de tweede deelnemer in de pilot van dit mooie voertuig. Jeroen Kok is trots op wat er bereikt is. ‘’Om op een laagdrempelige manier binnen het bereik van de inwoners te komen is een winst voor zowel de politie als de inwoners van de gemeente Nieuwkoop. Tenslotte kun je een politieman of -vrouw uittekenen met een kop koffie in de hand’’ grapt Kok. In een eerder stadium heeft de politie met een originele tuktuk al eens geprobeerd om tussen de mensen te staan en dat leverde mooie resultaten op.

Een informatiepost

Met deze moderne en duurzame tuktuk (2.0 zoals de politie zelf zegt) hebben de bewoners een informatiepost om onder het genot van een kop koffie vragen stellen, overlast te melden of gewoon een praatje te maken met de wijkagent. Door zichtbaar aanwezig en bereikbaar te zijn in wijken en buurten en op een actieve manier in contact te komen met inwoners, weet de politie wat er speelt.

‘’Uit ervaring blijkt dat de stap naar het bureau voor vele mensen best lastig is’’, vertelt Goudriaan. ‘’Met dit voertuig heeft de politie alles wat ze onderweg nodig hebben bij zich en kunnen ze op een rustige maar officiële manier toch hun verhaal kwijt of om informatie vragen’’, vervolgt hij. ‘’Dit leverde in Eindhoven al wat goede gesprekken op.’’

Wanneer de Coppie Koffie tuktuk ook echt te zien is in de gemeente zal via deze site op korte termijn gedeeld worden.


Meer nieuws

Blog vandaag 11:11

Ernstige bedreigingen

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Deze keer over Ernstige bedreigingen.

Sport gisteren 19:48

Terugblikken op het afgelopen weekend

De meivakantie wordt geopend met Koningsdag in het weekend. Dus is er geen speelronde in de diverse competities, maar zijn er louter festiviteiten. Onze verslaggever Theo Leliveld keek terug op de sportieve prestaties...  

Sport gisteren 15:09

Jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders genieten van feestelijk kampeerweekend

De jongste leden van Volleybalvereniging Waterlanders gingen in het weekend van 19, 20 en 21 april op volleybalkamp. Een enthousiaste groep van zo'n dertig kinderen vertrok op vrijdagavond op de fiets onder begeleiding naar Boerderij Verhaar in Nieuwkoop. Onder het thema "feestdagen" verkenden de jonge sporters een scala aan feestelijke activiteiten, zorgvuldig georganiseerd door de enthousiaste leden van de Waterlanders Evenementen Commissie.

Gezondheid en welzijn 23 apr. 2024 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.