Pas op voor inbrekers in de zomervakantie

Het is zomervakantie, dat betekent ook dat inbrekers extra actief zijn. Ga jij een dagje uit of op vakantie? Lees dan uit voorzorg deze tips tegen inbraken.

  • Geef je woning een bewoonde indruk
    Geef je woning een bewoonde indruk als je weg bent. Dit kun je doen door de verlichting op een tijdschakelaar te zetten, wat goedkoop speelgoed in de tuin achter te laten, een kopje op tafel te laten staan of wat afwas op het aanrecht. Leg nooit kostbaarheden in het zicht.
  • Licht de buren in als je op vakantie gaat
    Ga je op vakantie? Vertel het vertrouwde buren of familie. Zij kunnen een oogje in het zeil houden en je woning een bewoonde indruk te geven, door bijvoorbeeld de post weg te halen, de planten water te geven of af en toe hun auto op de oprit te zetten. Licht je liever je buren niet in? Vraag dan bijvoorbeeld om tijdelijk je kranten- of tijdschriftabonnement stop te zetten.
  • Bel 112 bij verdachte situaties
    Vraag je buren om bij verdachte situaties 112 te bellen en doe dit zelf ook andersom.

De belangrijkste tip is ervoor zorgen dat je goede sloten op je ramen en deuren hebt. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) en herkent u aan het SKG-logo, 1, 2 of 3 sterren en het ® teken.

Weten hoe veilig jouw woning is? Neem een kijkje op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/woninginbraak. Op www.politie.nl vind je aanvullende informatie en tips.


Meer nieuws

Coronacrisis in Nieuwkoop vandaag 09:12

Aangepast bron- en contactonderzoek vanwege toename coronabesmettingen

Doordat het aantal personen dat positief test op corona hard oploopt, moet GGD Hollands Midden maatregelen nemen. Ze zijn overgeschakeld naar een risicogestuurd bron- en contactonderzoek, waarbij mensen zelf hun contacten dienen te informeren als blijkt dat ze besmet zijn.

Algemeen gisteren 16:51

Is een bijzondere begraafplaats mogelijk in Nieuwkoop?

Een inwoner van de gemeente Nieuwkoop heeft aangegeven familieleden, die nu elders zijn begraven, op een bijzondere begraafplaats te willen herbegraven om op die manier eeuwige grafrust te waarborgen. Maar is dit wel mogelijk in Nieuwkoop?

Voor Kinderen gisteren 12:53

Speeltuin de Zudde wordt opnieuw ingericht als openbare speeltuin

Speeltuin de Zudde werd begin april 2020 definitief gesloten, omdat de speeltoestellen niet meer voldeden aan de vereiste veiligheidseisen. De gemeente Nieuwkoop nam het beheer over en tovert de locatie om tot openbare speeltuin, wat toegankelijk is voor iedereen.