Pareltjes uit onze samenleving: Wilfred Geerlof

In de serie “pareltjes uit onze samenleving” geven wij aandacht aan bijzondere mensen, die veel voor de Nieuwkoopse gemeenschap betekenen. Zonder vrijwilligers kunnen verenigingen, clubs, stichtingen en genootschappen niet bestaan. Vrijwilligers kun je nooit genoeg hebben en gelukkig zijn er vele mensen, die zich in hun vrije tijd willen inzetten voor een ander. Zodra onze redacteur Theo Leliveld vindt dat er iemand meer in de schijnwerpers moet worden gezet plaatst de eindredactie het bijbehorende artikel…

Voorzitter
Voorzitter van NSV’46, zijn vader was voorzitter van VV Zwammerdam. Met Wilfred Geerlof is gelijk een team ingestapt wat de Technische Commissie vormt. Heeft echt het idee dat we stappen aan het maken zijn met NSV’46. De overwegingen om voorzitter te worden? NSV’46 zat niet echt vast, maar moesten wel dingen gebeuren zoals nieuwe trainers, nieuwe sponsoren. Was zelf al jaren trainer/leider van de jeugd maar ook net gestopt en stond dus aan de bekende zijlijn. Na diverse gesprekken ingestapt en geen moment spijt van.

Voetbal is verslavend
Wat maakt voetballen zo verslavend? Bij ons thuis is voetbal met de paplepel erin gegoten. Vader Piet heeft altijd zelf gevoetbald bij Woubrugge, ARC en natuurlijk Zwammerdam. Het feit dat ik werd geboren en dat hij in de Kuip zat, zegt genoeg over het voetbaldier zijn denk ik. De verslaving zal nooit stoppen.

Visie
Hoe jammerlijk het ook is we zien bij veel verenigingen hun ledenaantal verminderen en komen ook voor kosten te staan zoals ouderdom gebouwen. Waarom dan niet met elkaar in 1 accommodatie! Ook vanuit de Gemeente stuurt men hier zeer op aan om zoveel mogelijk bewegingen op een complex te krijgen. Net als VVZ zit NSV’46 op een goede locatie waar al de nodige voorzieningen al zijn. Buiten dat geeft het wellicht ook weer ruimte voor nieuwe woningen waardoor inwoners niet uit hun dorp weg zullen gaan. Geloof er in dat hierdoor verenigingen ook weer gaan groeien in een mooi nieuw onderkomen.

Op de locatie van NSV kan een nieuwe multifunctionele accommodatie komen, met de school, een sportzaal en ruimte voor álle verenigingen, jongerenwerk en kinderopvang. Voorzieningen zitten bij elkaar en kunnen gebruik maken van de sportvelden, waardoor deze intensiever gebruikt worden. Op de plek van de school en gymzaal willen we graag de dringend gewenste woningen, voor ouderen en starters. Kortom, een win-winsituatie voor de Noordenaren.”

Voorvechter van NEO radio
Het is een voorzitter van het meerjarenbeleid. De voorvechter van NEO radio heeft aangegeven dat NEO radio vanaf het nieuwe kalenderjaar 2024 verschillende uitzendingen (waaronder de sportuitzendingen) vanuit de commissiekamer bij NSV'46 gemaakt zullen worden.

Meer dan een vereniging
Je levensmotto? Uit alles het goede naar boven willen halen.

Wat is voor jou ‘Meer dan een vereniging’? Een vereniging is zoveel meer dan bv voetbal alleen. Het is de plek waar men na een werkweek kan ontspannen. Je kinderen ziet spelen. Waar ouderen elkaar blijven ontmoeten en vrijwilligers veel werk voor de samenleving verzetten en daar zet Wilfred Geerlof zich graag voor in.

Sociale betrokkenheid
Ga voor participatie, vrijheid, eigen verantwoordelijkheid, sociale betrokkenheid en het goede evenwicht daartussen. Staat voor vrijwilligers, verenigingen en goede sportaccommodaties. Sport en verenigingen verbinden mensen en sporten en bewegen is gezond. Gebouwen en voorzieningen van (sport)verenigingen en onderwijs zijn heel goed multifunctioneel te gebruiken.

Heeft een eigen bedrijf Zoetemelk Media Services
Met een eigen productieafdeling printen ze alles van klein tot heel groot. Ook door een eigen studio en montage op locatie kunnen ze veel klanten ont zorgen. Het ondernemen zit in zijn bloed zowel voor ze club, dorp als bedrijf. Is goed voorbeeld voor andere mensen. De onmisbare schakel, erg gedreven en betrokkenheid valt op. Mentor, mensen op weg helpen. Zorgzaam, zorgvuldig, stabiele factor, het levert voldoening op, fijn mens.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 09:29

Dorpsraad Rondom de Plassen organiseert Zorgmarkt

Vergrijzing is voor iedereen inmiddels een bekend begrip. De vergrijzing in Nederland neemt toe, omdat de gemiddelde leeftijd stijgt. Door het stijgende aantal ouderen moeten er ook steeds meer zorgvoorzieningen bijkomen. Tegelijkertijd is het zorgsysteem in Nederland nogal veranderd. De centrale overheid heeft de verantwoordelijkheid voor veel taken gedelegeerd aan de gemeenten en zorgverzekeraars, vanuit de gedachte dat deze de betreffende taken goedkoper en beter kunnen uitvoeren omdat zij de burgers en de thuissituatie beter kennen dan de landelijke overheid. Belangrijk bij de invulling van de zorg is de participatiesamenleving, waarin mensen actief deelnemen aan activiteiten die het welzijn van medeburgers bevorderen.

Sport gisteren 20:11

Terugblikken en Vooruitkijken 24 februari

Eindelijk zal er na twee inhaalronden weer een volledig programma worden gespeeld in de diverse voetbalcompetities. Toch hebben de diverse ploegen niet stilgezeten. Er is driftig doorgetraind in deze periode en ook heeft men wat oefenwedstrijden gespeeld. Onze verslaggever Theo Leliveld peilde de stemming in de diverse kampen... 

Levensbeschouwing gisteren 14:20

Wat is de zin van het leven? en Wie ben ik?

Als zulke vragen je bezighouden, is Alpha misschien iets voor jou!" zegt pastor Heleen van de Reep. "In een aantal bijeenkomsten (12 avonden en 1 weekend (vrijdagavond en zaterdagmorgen) praten we over zaken zoals geloof en zingeving. Alpha wordt in allerlei kerken in Nederland georganiseerd, maar wij werken vanuit de katholieke kerk. Alpha is gezellig, laagdrempelig en absoluut niet saai! De sfeer is open en ontspannen en om deel te nemen hoef je niet vroom of super gelovig te zijnHet is voor iedereen, of je nu een vaste kerkganger bent of iemand die er  maar af en toe eens komt. Ook mensen van een ander geloof en mensen die de kerk alleen maar van de buitenkant kennen, zijn van harte welkom.

Sport gisteren 00:00

Ben Heemskerk Toernooi 2024

Voor de twintigste keer in de zestigjarige geschiedenis van Biljartvereniging Harago uit Ter Aar zal het Ben Heemskerk Toernooi gaan plaatsvinden. Een evenement waaraan ieder zichzelf respecterende biljarter kan laten zien of hij de finaledag van dit toernooi kan gaan bereiken...

Gezondheid en welzijn 20 feb. 2024 15:51

ProMove voegt oefeningen toe aan website

Zoals velen inmiddels al weten, is de fysiotherapiepraktijk Bakker & de Vos per mei 2022 van naam veranderd. Door het pensioen van Teun Bakker en de intrede van Erik Ettema kreeg de praktijk de naam ProMove, bewegen & gezondheid. Hierbij is ook de website vernieuwd en daar is nu iets nieuws aan toegevoegd.