Pareltjes uit onze Samenleving: Gerhard Burgmeijer

In de serie “pareltjes uit onze samenleving” geven wij aandacht aan bijzondere mensen, die veel voor de Nieuwkoopse gemeenschap betekenen. Zonder vrijwilligers kunnen verenigingen, clubs, stichtingen en genootschappen niet bestaan. Vrijwilligers kun je nooit genoeg hebben en gelukkig zijn er vele mensen, die zich in hun vrije tijd willen inzetten voor een ander. Zodra onze redacteur Theo Leliveld vindt dat er iemand meer in de schijnwerpers moet worden gezet plaatst de eindredactie het bijbehorende artikel…

Geeft leiding aan het bestuur.

Voorzitter is Gerhard Burgmeijer: is een geboren Nieuwvener, heb er niet altijd gewoond, maar wel altijd gevoetbald. Begon bij de D-tjes, maar kwam nooit verder dan het tweede….Op zeker moment kwam hij in het bestuur. Verantwoordelijk voor ontwikkeling en uitvoeren verenigingsbeleid.

Een vereniging ben je samen!

Vind wel belangrijk, want je kunt iets organiseren, maar je draagt daarvoor ook de verantwoordelijkheid en dan helpt het wel, als de leden je kennen. Bij ons geldt, ook voor de leden: Een vereniging ben je samen! Lid zijn van een club betekent ook, dat er iedere week, behalve de training en ’n partijtje voetbal, werk aan de winkel is: leider zijn van een elftal, training geven of organiseren van een feest- of bingoavond. Aan ouders van nieuwe (jeugd-)leden vragen we ook altijd: “Wat kunt ú doen voor onze club?” Bijvoorbeeld op zaterdag de pupillen naar de gastclub brengen of liever ’iets technisch’? Want ook: bij ons ligt iedere zaterdag, voor alle spelers, een schoon gewassen tenue klaar; ze hoeven zelf alleen hun eigen voetbalschoenen maar mee te nemen!

Ambitie

Streven is om in de toekomst meer een ’Omnisport’-vereniging te worden: we hebben ’n prachtige locatie, maar die ligt meestal leeg; ongebruikt! Wij kunnen, onzes inziens, véél meer bieden: jeu de boules, beachvolley en misschien nog veel meer?! Wij denken ook na, hoe je zelf kan bijdragen aan een vitale gemeenschap. Niet alleen praten, maar je moet ook bereid zijn om ’n echte bijdrage te leveren. Daarom: misschien is onze plek wel heel geschikt voor het nieuw te bouwen IKC met een sporthal erbij? Die slag hebben we gemist.

Vrijwilligers

Gerhard Burgmeijer is heel trots op zijn leden en vrijwilligers.

Vooral dankzij onze vrijwilligers hebben we ’n prachtig complex, wat goed onderhouden wordt.

Sociaalbindende factor binnen het dorp

Als voetbalvereniging hebben wij de ambitie een gezellig sociaalbindende factor binnen het dorp Nieuwveen te zijn met als spil een sfeervolle accommodatie die bol staat van de activiteiten voor zowel senioren als jeugd. Je doet het met elkaar en een individuele handeling doet er toe. Gerhard Burgmeijer zijn de longen waarlangs deze organisaties nog kan ademen.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 09:29

Dorpsraad Rondom de Plassen organiseert Zorgmarkt

Vergrijzing is voor iedereen inmiddels een bekend begrip. De vergrijzing in Nederland neemt toe, omdat de gemiddelde leeftijd stijgt. Door het stijgende aantal ouderen moeten er ook steeds meer zorgvoorzieningen bijkomen. Tegelijkertijd is het zorgsysteem in Nederland nogal veranderd. De centrale overheid heeft de verantwoordelijkheid voor veel taken gedelegeerd aan de gemeenten en zorgverzekeraars, vanuit de gedachte dat deze de betreffende taken goedkoper en beter kunnen uitvoeren omdat zij de burgers en de thuissituatie beter kennen dan de landelijke overheid. Belangrijk bij de invulling van de zorg is de participatiesamenleving, waarin mensen actief deelnemen aan activiteiten die het welzijn van medeburgers bevorderen.

Sport gisteren 20:11

Terugblikken en Vooruitkijken 24 februari

Eindelijk zal er na twee inhaalronden weer een volledig programma worden gespeeld in de diverse voetbalcompetities. Toch hebben de diverse ploegen niet stilgezeten. Er is driftig doorgetraind in deze periode en ook heeft men wat oefenwedstrijden gespeeld. Onze verslaggever Theo Leliveld peilde de stemming in de diverse kampen... 

Levensbeschouwing gisteren 14:20

Wat is de zin van het leven? en Wie ben ik?

Als zulke vragen je bezighouden, is Alpha misschien iets voor jou!" zegt pastor Heleen van de Reep. "In een aantal bijeenkomsten (12 avonden en 1 weekend (vrijdagavond en zaterdagmorgen) praten we over zaken zoals geloof en zingeving. Alpha wordt in allerlei kerken in Nederland georganiseerd, maar wij werken vanuit de katholieke kerk. Alpha is gezellig, laagdrempelig en absoluut niet saai! De sfeer is open en ontspannen en om deel te nemen hoef je niet vroom of super gelovig te zijnHet is voor iedereen, of je nu een vaste kerkganger bent of iemand die er  maar af en toe eens komt. Ook mensen van een ander geloof en mensen die de kerk alleen maar van de buitenkant kennen, zijn van harte welkom.

Sport gisteren 00:00

Ben Heemskerk Toernooi 2024

Voor de twintigste keer in de zestigjarige geschiedenis van Biljartvereniging Harago uit Ter Aar zal het Ben Heemskerk Toernooi gaan plaatsvinden. Een evenement waaraan ieder zichzelf respecterende biljarter kan laten zien of hij de finaledag van dit toernooi kan gaan bereiken...

Gezondheid en welzijn 20 feb. 2024 15:51

ProMove voegt oefeningen toe aan website

Zoals velen inmiddels al weten, is de fysiotherapiepraktijk Bakker & de Vos per mei 2022 van naam veranderd. Door het pensioen van Teun Bakker en de intrede van Erik Ettema kreeg de praktijk de naam ProMove, bewegen & gezondheid. Hierbij is ook de website vernieuwd en daar is nu iets nieuws aan toegevoegd.