Bestuursleden Henry van Tol, Petra van Leeuwen en Hilda van Tol met wethouder Guus Elkhuizen

Paradijs aan de plas

Wethouder Guus Elkhuizen nam vrijdag 16 oktober het ideeënboek ‘Paradijs aan de plas’ in ontvangst. Het boek werd overhandigd door het bestuur van de coöperatieve Belangenvereniging Pardijsweg Noord-West (Natte Kant). In het boek wordt beschreven hoe een tuindersgebied gaat transformeren naar een ‘Paradijs aan de Paradijsweg’. 

Deze gebiedsontwikkeling is een initiatief van de tuinders en de bewoners. Drie glastuinbouwbedrijven verplaatsen en bij andere tuinders wordt glas opgeruimd om ruimte te maken voor ruim 11 ha. natuur en water. Ook komen er wandel- en struinpaden met bruggetjes, bankjes en (aanleg)steigers. Daarnaast wordt er ruimte gemaakt voor prachtige woonkavels met een vaarverbinding naar de Langeraarse Plassen. 

In een inrichtingsplan worden er afspraken gemaakt over het behoud, de aanleg en het beheer van de natuur. De voorzitter van de coöperatie Henry van Tol vertelt: “Het gebied is al prachtig, maar we willen er een echt Paradijs van maken. Door van tevoren afspraken goed vast te leggen, werken we met zijn allen aan een ‘Paradijs aan de Paradijsweg’!”

Wethouder Guus Elkhuizen beaamt de woorden van Henry van Tol. “Het doel van dit project is om dit samenlevingsinitiatief te laten slagen. Ruim 40 woningen komen in de plaats van verouderd glas. De samenleving wilde dit en is aan de slag gegaan de Langeraarse Plassen beter toegankelijk en leefbaarder te maken. Zowel de waterkwantiteit als de kwaliteit verbetert en het maakt het de waterkant beter zichtbaar en leefbaarder. Ik waardeer het initiatief van de coöperatie enorm. Het initiatief draagt bij aan het ‘vergroenen’ van onze gemeente.”


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 11:41

Huurders Driekoppenland Noorden plaatsen tijdcapsule

Op 27 oktober 2020 hebben de twaalf nieuwe bewoners van Waterhoen in Noorden een tijdcapsule, met specifieke dingen van 2020, geplaatst in het nieuwbouwproject. Deze tijdcapsules worden ingemetseld en komen pas weer tevoorschijn bij de sloop over vele jaren. Woningstichting Nieuwkoop (WSN) en Vergeer Bouw hebben op deze manier samen met de huurders stilgestaan bij de ‘sprong in de toekomst’ die de nieuwe bewoners gaan maken in deze hypermoderne gasloze woningen.

Advertorial Overige vandaag 10:01

ONNA Letselschade: kosteloos letselschade claimen

Veel mensen weten niet dat je bij letselschade recht hebt op een schadevergoeding. Als je een ongeval overkomt is dat al vervelend genoeg, het is dan fijn als je hulp krijgt bij de afwikkeling van de schade. Je wilt immers niet met de kosten blijven zitten. ONNA Letselschade kan jou hierbij helpen.

Overige gisteren 16:20

Café Freddy’s wordt Sportsbar Ter Aar

De afgelopen tijd was het onzeker wat er met café de Freddy’s in Ter Aar zou gaan gebeuren. Toen kwamen Alphenaren Richard de Knegt en Thomas Runhart met het idee hun concept uit Alphen aan den Rijn ook uit te draaien in Ter Aar.  

Advertorial Overige gisteren 15:30

Prima Systems’ haal- en breng service voor computerreparaties

We blijven en werken op het moment allemaal zo veel mogelijk thuis. Niet vreemd dus dat we véél meer tijd doorbrengen achter de computer of laptop. Maar ineens is je computer of laptop zó traag, of werkt hij niet meer zoals je dat gewend bent. Wat doe je dan?