Bestuursleden Henry van Tol, Petra van Leeuwen en Hilda van Tol met wethouder Guus Elkhuizen

Paradijs aan de plas

Wethouder Guus Elkhuizen nam vrijdag 16 oktober het ideeënboek ‘Paradijs aan de plas’ in ontvangst. Het boek werd overhandigd door het bestuur van de coöperatieve Belangenvereniging Pardijsweg Noord-West (Natte Kant). In het boek wordt beschreven hoe een tuindersgebied gaat transformeren naar een ‘Paradijs aan de Paradijsweg’. 

Deze gebiedsontwikkeling is een initiatief van de tuinders en de bewoners. Drie glastuinbouwbedrijven verplaatsen en bij andere tuinders wordt glas opgeruimd om ruimte te maken voor ruim 11 ha. natuur en water. Ook komen er wandel- en struinpaden met bruggetjes, bankjes en (aanleg)steigers. Daarnaast wordt er ruimte gemaakt voor prachtige woonkavels met een vaarverbinding naar de Langeraarse Plassen. 

In een inrichtingsplan worden er afspraken gemaakt over het behoud, de aanleg en het beheer van de natuur. De voorzitter van de coöperatie Henry van Tol vertelt: “Het gebied is al prachtig, maar we willen er een echt Paradijs van maken. Door van tevoren afspraken goed vast te leggen, werken we met zijn allen aan een ‘Paradijs aan de Paradijsweg’!”

Wethouder Guus Elkhuizen beaamt de woorden van Henry van Tol. “Het doel van dit project is om dit samenlevingsinitiatief te laten slagen. Ruim 40 woningen komen in de plaats van verouderd glas. De samenleving wilde dit en is aan de slag gegaan de Langeraarse Plassen beter toegankelijk en leefbaarder te maken. Zowel de waterkwantiteit als de kwaliteit verbetert en het maakt het de waterkant beter zichtbaar en leefbaarder. Ik waardeer het initiatief van de coöperatie enorm. Het initiatief draagt bij aan het ‘vergroenen’ van onze gemeente.”


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 14:10

Gratis sportspreekuur ProMove voorziet in behoefte

Het gratis sportspreekuur bij ProMove bewegen & gezondheid, op locatie de Vijverhof in Nieuwkoop en bij AnyTime Fitness in Ter Aar, voorziet al jaren in de behoefte voor het laagdrempelig beoordelen van een klacht of blessure.

Overige vandaag 10:41

Oud Papenveer komt tot leven

Misschien is het weleens opgevallen dat op diverse plekken in Langeraar info-bordjes hangen waarop een deel van de geschiedenis van de woonkern te lezen is; oa. over het St. Antonius Rustoord, de kerk en over verschillende andere markante plekken (zoals de Grote brug). Sinds kort hangt er ook een in Papenveer: aan het hek van het speeltuintje over de brug bij driesprong Bloemenstraat/Sluispad.

Muziek gisteren 21:00

Dixieland Jubilee in Kaleidoskoop 28 april

Na een buitengewoon geslaagd Nieuwkoop Jazzfestival met meer dan 400 bezoekers, is er aanstaande zondag weer een swingende Dixieland Jubilee in het restaurant van Theater Kaleidoskoop. Het huisorkest Dixie Six All Stars speelt van 15.00 tot 17.30 uur en staat garant, zo is ruimschoots gebleken, voor een gezellige middag van dixieland, swing en New Orleans jazz. Lekkere, dansbare oude stijl jazz en vaak is de dansvloer pal voor de band dan ook druk bezet.