Gemeente Nieuwkoop

Panna Knock Out Kampioenschappen Nieuwkoop een succes!

Op vrijdag 30 april vond het kampioenschap plaats waarbij zo’n veertig jongeren meededen. Een groot succes met veel blije gezichten!

Vorig jaar organiseerden de jongerenwerkers van Jong in Nieuwkoop in samenwerking met Panna Knock-Out Benelux al de eerste Panna-activiteiten in de gemeente Nieuwkoop. In de zomer van 2020 vonden er zogeheten Summerschools (workshops) onder leiding van tweevoudig wereldkampioen Nasser el Jackson plaats bij verschillende voetbalverenigingen.

Meer dan zestig deelnemers konden samen met Nasser allerlei Panna-moves, passeerbewegingen en trucjes oefenen. Helaas moest het geplande kampioenschap vanwege de coronamaatregelen tot twee keer toe worden uitgesteld. In de afgelopen kerstvakantie gaf Nasser een online workshop en op 23 april konden jongeren hun Panna Skills tijdens workshops komen oefenen ter voorbereiding op het kampioenschap.

Op vrijdag 30 april was het dan eindelijk zo ver. Zo’n veertig jongeren deden mee aan het Panna Knock Out Kampioenschap bij SV Nieuwkoop. In twee leeftijdscategorieën namen de deelnemers het in wedstrijdjes van drie minuten tegen elkaar op. De voetballers die drie wedstrijdjes achter elkaar wonnen, gingen naar de kwartfinales! De finales zelf waren ook heel spannend. Wat was er veel talent aanwezig! Uiteindelijk won in de leeftijd zeven tot en met elf jaar Yasser en was in de leeftijd 12+ Jos de allerbeste. Ook de ouders die buiten het hek stonden te kijken, hebben genoten! De winnaars ontvingen een ticket voor het Nederlands Kampioenschap en een te gek kledingpakket van de Youngboyz.

Hoewel de regen tijdens het opbouwen met bakken uit de hemel viel, was het gelukkig droog tijdens het toernooi. Ook hielpen verschillende jongeren, waaronder de jeugdboa, mee met de organisatie en het fluiten van de wedstrijdjes. Tussendoor gaf Nasser nog wat showtjes weg en konden vrijwilligers het tegen hem opnemen. Al met al een mooie, geslaagde dag!

In de zomervakantie van 2021 organiseert Jong in Nieuwkoop nog veel meer leuke activiteiten, waaronder ook Panna-activiteiten. Check hiervoor de website www.jonginnieuwkoop.nl of het Instagram kanaal @jonginnieuwkoop.

 

 


Meer nieuws

Sport gisteren 14:54

Langeraar fietst op tegen kanker

Begin juni gaan vierentwintig fietsers uit de gemeente Nieuwkoop deelnemen aan de Alpe d'Huzes. Om extra geld in te zamelen is er op zondag 12 mei van alles te doen om de kas te doen spekken...

Calamiteiten 18 apr. 2024 22:40

Schipper te water in Woerdense Verlaat

De hulpdiensten werden donderdagochtend gealarmeerd voor een persoon te water aan de Milandweg in Woerdense Verlaat. Er bleek een schipper te water te zijn geraakt.

Blog 18 apr. 2024 14:32

Uit het (groene) Hart gegrepen: Angstcultuur

In de serie “uit het (groene) hart gegrepen" pakt onze columnist/verslaggever/presentator Theo Leliveld de pen op en laat zijn licht schijnen over zaken met zijn visie. Soms ongepolijst, maar altijd met de beste intenties ventileert hij zijn levenservaring. Dit keer over Angstcultuur.

Sport 18 apr. 2024 10:00

Deze week in Aanvallen en Verdedigen 20 april

Speelronde tweeëntwintig alweer en de beslissingen naderen zijn ontknoping. Met na deze ronde nog vier ronden te gaan staat de maand mei bol van spektakel. Maar eerst deze ronde...

Sport 17 apr. 2024 20:18

Terugblikken en Vooruitkijken 20 april

Er is veel gebeurd op sportgebied en er komt nog zoveel aan... Dit is eigenlijk een korte samenvatting van een lang verhaal. De hockeyers van Nieuwkoop speelden een thuiswedstrijd, de dames van de Waterlanders hadden een pittig potje en vele lopers uit de regio trotseerden de marathon van Rotterdam. Voeg daarnaast het voetbal en het is direct duidelijk dat onze verslaggever Theo Leliveld genoeg praatstof had...