Plutosport.nl
Advertorial Sport

Padel voor beginners, dit zijn dé tips!

Padel is populair! De padelbanen schieten als paddenstoelen uit de grond en je kunt zelfs tegenwoordig padel lessen volgen. In je omgeving ken je vást wel iemand die met enig regelmaat aan het padellen is en jou overtuigt om ook te beginnen. Plutosport.nl geeft jou als beginner wat handige tips! 

Gebruik het juiste racket! 

Als je misschien denkt dat je als beginner wel met een tennisracket op de padelbaan kunt verschijnen, heb je dat mis! Bij het spelen van padel heb je een padelracket nodig. Bij padel heb je de keuze uit drie verschillende rackets: een druppelvormige, een diamantvormige en een rond padelracket. Een beginner kan het beste een rond racket kiezen, aangezien dit een lichtgewicht racket is. Een rond padel racket heeft een grote “sweetspot” dit is de zone waar je de bal het makkelijkst mee kan raken. Ook is het verstandig om een padelracket te kiezen die veel grip heeft, hierdoor vergroot je de kans dat je de bal lekker raakt. 

Geef jezelf de tijd om padel te leren spelen 

Gun jezelf de tijd om padel te leren! Het helpt vaak om te gaan padellen met mensen die het al vaker hebben gespeeld en vraag ook naar hun persoonlijke ervaringen. Wellicht overbodig maar als je met ervaren spelers speelt, word je vanzelf beter. Leer jezelf ook aan om niet te ver of te dichtbij van de bal te gaan staan. Liever dat je wat stappen meer zet om de bal te halen dan dat je achteruit moet lopen! Houd het spel simpel en rustig! 

Het leukste aan een potje padel is als de bal lekker in het spel kan blijven en je veel lol hebt met elkaar! Als beginner speel je de bal rustig en focus je je om het spel onder de knie te krijgen. Communiceer met elkaar en mocht het allemaal te snel gaan vraag dan of je tegenstander wat meer hogere ballen speelt zodat het spel wordt vertraagd. Bij padel mag je de achterwanden betrekken, maak hier ook rijkelijk gebruik van door de bal te laten stuiteren via de achterwand. Zo houd je ook de rust in je spel! 

Geen beginner meer? Heb je al vaker op de baan gestaan en ben je eraan toe om een stapje verder te gaan? Wordt dan een complete speler en leer jezelf dan op rechts (forehand) en links (backhand) te spelen. Zo kun je zowel een verdedigende als aanvallende rol op je nemen en word je dus een complete speler. Je kunt dan ook gaan kijken naar een druppelvormig padelracket zodat je jouw kracht en balcontrole kunt toepassen. Ben je na het lezen van deze blog helemaal enthousiast om te gaan padellen? Scoor hier jouw padeluitrusting!

 


Meer nieuws

Calamiteiten 28 sep. 2023 22:08

Huiszoeking in Ter Aar in zaak plofkraken

In een groot onderzoek van de Nederlandse en Duitse politie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van een serie plofkraken. In onder andere Ter Aar werden huiszoekingen verricht.

Calamiteiten 27 sep. 2023 22:19

Passanten redden bestuurster uit auto te water in Vrouwenakker

Woensdagmiddag rukten de hulpdiensten massaal uit voor een voertuig te water aan de Ruigekade in Vrouwenakker. Aldaar was een bestuurster met haar auto de Amstel ingereden. Enkele toevallige passanten redden haar uit het voertuig. (Foto: Politie Kaag & Braassem)

Dieren 27 sep. 2023 15:44

Blauwtong vastgesteld in Ter Aar

In Ter Aar is blauwtong vastgesteld. Deze niet besmettelijke ziekte onder herkauwers, vooral schapen, runderen en geiten, wordt vooral verspreid door knutten (meurzen zoals wij ze noemen) en muggen.

Gezondheid en welzijn 27 sep. 2023 08:40

Voldoet u aan de Beweegrichtlijn?

Beweegt u wel genoeg? Veel mensen zijn geneigd deze vraag met “Ja” te beantwoorden maar in de praktijk blijkt dat slechts 4 van de 10 volwassenen voldoet aan de beweegrichtlijn.

Cultuur 26 sep. 2023 19:46

Naar de Kaleidoskoop

Wat staat er de komende week op het programma bij Kaleidoscoop? In dit bericht de agenda voor de komende week.

Sport 26 sep. 2023 16:38

5 jaar wandelvoetbal bij Altior

Waar en wanneer kun je zo’n 80 grijze (en kale) mannen bij elkaar in een voetbalkantine zien? Welnu, dat kon afgelopen vrijdag (22 september) bij Altior, dat een Walking Football-toernooi organiseerde met deelnemers, afkomstig uit alle windstreken van Nederland: Monnickendam, Voorschoten, Dordrecht, Maarssen, Amstelveen, Hoofddorp, Kamerik en natuurlijk van Altior zelf, met twee teams: Tikkietrug en Effe Breed.