Plutosport.nl
Advertorial Sport

Padel voor beginners, dit zijn dé tips!

Padel is populair! De padelbanen schieten als paddenstoelen uit de grond en je kunt zelfs tegenwoordig padel lessen volgen. In je omgeving ken je vást wel iemand die met enig regelmaat aan het padellen is en jou overtuigt om ook te beginnen. Plutosport.nl geeft jou als beginner wat handige tips! 

Gebruik het juiste racket! 

Als je misschien denkt dat je als beginner wel met een tennisracket op de padelbaan kunt verschijnen, heb je dat mis! Bij het spelen van padel heb je een padelracket nodig. Bij padel heb je de keuze uit drie verschillende rackets: een druppelvormige, een diamantvormige en een rond padelracket. Een beginner kan het beste een rond racket kiezen, aangezien dit een lichtgewicht racket is. Een rond padel racket heeft een grote “sweetspot” dit is de zone waar je de bal het makkelijkst mee kan raken. Ook is het verstandig om een padelracket te kiezen die veel grip heeft, hierdoor vergroot je de kans dat je de bal lekker raakt. 

Geef jezelf de tijd om padel te leren spelen 

Gun jezelf de tijd om padel te leren! Het helpt vaak om te gaan padellen met mensen die het al vaker hebben gespeeld en vraag ook naar hun persoonlijke ervaringen. Wellicht overbodig maar als je met ervaren spelers speelt, word je vanzelf beter. Leer jezelf ook aan om niet te ver of te dichtbij van de bal te gaan staan. Liever dat je wat stappen meer zet om de bal te halen dan dat je achteruit moet lopen! Houd het spel simpel en rustig! 

Het leukste aan een potje padel is als de bal lekker in het spel kan blijven en je veel lol hebt met elkaar! Als beginner speel je de bal rustig en focus je je om het spel onder de knie te krijgen. Communiceer met elkaar en mocht het allemaal te snel gaan vraag dan of je tegenstander wat meer hogere ballen speelt zodat het spel wordt vertraagd. Bij padel mag je de achterwanden betrekken, maak hier ook rijkelijk gebruik van door de bal te laten stuiteren via de achterwand. Zo houd je ook de rust in je spel! 

Geen beginner meer? Heb je al vaker op de baan gestaan en ben je eraan toe om een stapje verder te gaan? Wordt dan een complete speler en leer jezelf dan op rechts (forehand) en links (backhand) te spelen. Zo kun je zowel een verdedigende als aanvallende rol op je nemen en word je dus een complete speler. Je kunt dan ook gaan kijken naar een druppelvormig padelracket zodat je jouw kracht en balcontrole kunt toepassen. Ben je na het lezen van deze blog helemaal enthousiast om te gaan padellen? Scoor hier jouw padeluitrusting!

 


Meer nieuws

Voor Kinderen gisteren 14:20

Coach4you Nieuwkoop zoekt dringend nieuwe coaches m/v

Coach4you werkt al op 22 plaatsen in Nederland, waaronder: Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Kaag & Braassem. Coach4you helpt kinderen die dat nodig hebben, als zij van basisonderwijs overstappen naar de brugklas in het voortgezet onderwijs.

Mijn Club 11 jun. 2024 14:59

Mijn Club: Stichting Historische Kring Liemeer

“Je vooraankondiging van dit stukje alsof het zou gaan over St Historische Kring Nieuwveen’ klopt niet", begint secretaris Frits Mesman. "Ooit werd St. Historische Kring Zevenhoven opgericht, toen de collectie bodemvondsten (scherven en aardewerk) van Dirk van den Bosch, die hij vond op zijn land aan de Kousweg, werd tentoongesteld in de toenmalige RK Basisschool Johannes de Doper."

Politie 11 jun. 2024 12:54

Opnieuw babbeltruc, nu in Nieuwkoop

De politie waarschuwt voor babbeltrucs in Nieuwkoop. Eerder werden de oplichtingspraktijken al in Woubrugge en Leimuiden toegepast. Wijkagent Angelique roept op om ouders, ooms, tantes enzovoort te waarschuwen.

Natuur en recreatie 11 jun. 2024 08:46

Bijenoase in park Buytewech in Nieuwkoop

In Park Buytewech in Nieuwkoop is een gebied aangewezen welke mag worden omgetoverd tot een bijenoase. Een nieuwe plek waar wilde bijen, hommels, vlinders, andere insecten, amfibieën, vissen en andere (zoog-)dieren kunnen leven.

Gezondheid en welzijn 10 jun. 2024 13:06

Jong in beweging met diverse leuke activiteiten

Tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd van 10 tot en met 16 juni organiseren we vrijdag 14 juni 'Jong in Beweging'. Dit is een evenement voor alle jeugd (tot 23 jaar) in onze gemeente. 14 juni is er vanaf 15.00 uur van alles te doen bij Nicolaas Boys in Nieuwveen. Je kunt gamen, voetballen, springen, meewerken aan een groot spandoek en een speur-kleurtocht doen. Ook is er kinderyoga, een drumworkshop, bijen en vlinders knutselen, tekenen en kunst maken met tegeltjes. Voor de allerkleinsten is er een mini hindernisbaantje.