Overzicht zaterdagvoetbal 3 februari

Ronde veertien stond voor deze dag op het programma en dat betekende dat dit de reprise is van speelronde één. Dat dateerde alweer van september 2023. Nu op de eerste zaterdag van februari stonden die ploegen weer tegenover elkaar...

Nieuwkoop speelde destijds op eigen veld tegen RCL en wist deze toendertijd winnend af te sluiten. TAVV deed hetzelfde tegen Aarlanderveen, terwijl Zevenhoven afsloot met een nederlaag in Reeuwijk. Altior was kansloos tegen Soccer Boys. Nicolaas Boys ging in september onderuit in eigen huis tegen Roodenburg. NSV'46 moest wachten omdat het treffen tegen Floreant werd uitgesteld. Sportief tenslotte werd in Driebruggen overrompeld door WDS. Hoe zou dat dit keer gaan lopen?

RCL - Nieuwkoop   0-0

De ploeg met de minst aantal tegendoelpunten versus de ploeg die moeizaam tot scoren komt. Het eerste kwartier was duidelijk voor de gastheren, maar defensief had Nieuwkoop de zaken prima op orde. Nieuwkoop zelf kwam er een paar keer goed uit, maar Westerduin had het vizier niet op scherp staan. Na rust werd het duel wat fysieker en de scheidsrechter van dienst moest alle zeilen bijzetten om de kemphanen  uit elkaar te houden. Mede door de enorme strijd binnen de lijnen ontstonden er weinig  kansen waardoor het dan ook een logisch gevolg was dat de netten niet werden beroerd: 0-0.

Aarlanderveen - TAVV   2-3

Een onvervalste derby was er te spelen op het Poldersportpark. Vorige week ging de koploper verrassend onderuit in Reeuwijk, terwijl TAVV met enig fortuin Zwammerdam wist te kloppen. In de beginfase zette Aarlanderveen flink druk op de Ter Aarse defensie. TAVV kwam er mondjesmaat uit en worstelde zich uit de wurggreep. Tegen de verhouding in kwam TAVV via Mike Keijzer op voorsprong: 0-1. Even later werd Bouwhuis onreglementair gestuit en was de penalty een logisch gevolg. Nouwens faalde niet: 1-1. Opnieuw kwam TAVV na rust op voorsprong via Verzaal, maar Nouwens bracht de ploegen weer naast elkaar: 2-2. De geheel vrijstaande Van der Hout bracht TAVV voor de derde keer deze middag aan de leiding: 2-3 met nog ruim een kwartier op de klokken. Aarlanderveen trok manmoeidg ten aanval, maar doelman Pater liet zich niet meer verrassen. Hierdoor leed Aarlanderveen opnieuw een nederlaag en moet het de koppositie uit handen geven.

Zevenhoven - RVC'33   1-2

Als men in ogenschouw neemt hoe men destijds in Reeuwijk speelde in met name de eerste helft kon Zevenhoven na de verrassende winst vorige week in Bodegraven deze wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien. De thuisploeg begon furieus aan het duel en wist zichzelf in een goede positie te manoeuvreren: 1-0. Vlak na rust moest de ploeg van Danny ter Hoeve een tegenslag incasseren: 1-1. De voorsprong van Zevenhoven van voor de rust werd even later definitief omgebogen in een Reeuwijkse voorsprong: 1-2. Hiermee werd dezelfde uitslag bereikt als destijds in Reeuwijk en hield Zevenhoven opnieuw een katterig gevoel over aan deze wedstrijd.

Soccer Boys - Altior   4-2

Volgens trainer Arjan van der Laan zijn de Bleiswijkers tot nu toe de sterkste formatie die men is tegengekomen. Good-old Jeroen Sassen was de verrassing in de opstelling van de Langeraarders tussen de palen. Soccer Boys begon, na wat speldenprikjes van de gasten, beter in de wedstrijd te komen. Op last van de assistent-scheidsrechter werd een Bleiswijkse treffer geannuleerd, maar dat bleek uitstel van executie: 1-0. Met hangen en wurgen wist Altior deze stand richting de rust te trekken. Het overwicht van de Bleiswijkers betaalde zich na de rust verder uit middels een tweede goal van de thuisspelende oranjehemden: 2-0. Na de derde treffer van Soccer Boys kreeg Altior een strafschop te nemen. Aanvoerder Tom van der Weijden nam zijn verantwoordelijkheid: 3-1. Even later viel de wedstrijd definitief in het slot: 4-1. Het slotakkoord was wederom voor Van der Weijden, want met zijn tweede kalktrap van de middag bepaalde hij de eindstand op 4-2.

Roodenburg - Nicolaas Boys   0-4

De Leidse formatie zag zijn hoofdtrainer Mo Bougrine met de winterstop vertrekken naar zijn liefde Foreholte. Ook bij Nicolaas Boys is de sympathieke oefenmeester geen onbekende. Na elf minuten kwamen de gasten via Fitz McClean op voorsprong: 0-1.  Zes minuten later rondde Fabio dos Santos de volgende Nieuwveense aanval succesvol af: 0-2. Opnieuw MaClean was de gevierde man na de volgende aanval van de groenzwarten: 0-3. Hiermee gingen de ploegen richting de thee. Na rust kon de ene ploeg (Roodenburg) niet en de andere (Nicolaas Boys) wilde niet meer. Toch waren de Leidenaren nog zo vriendelijk om de Nieuwveners een vierde treffer te schenken door de bal achter de eigen doelman te werken: 0-4.

NSV'46 - Floreant   3-1

Ondanks het verlies vorige week tegen FC Oegstgeest zag trainer Dennis Tijssen voldoende aanknopingspunten om deze wedstrijd met veel zelfvertrouwen in te gaan.NSV'46 nam direct het initiatief en na enkele mogelijkheden onbenut te hebben gelaten nam Kamiel Disseldorp met zijn treffer zijn ploeg op sleeptouw: 1-0. Even later bracht Van Koert Pieterse in stelling en die krulde de bal feilloos achter de Boskoopse goalie: 2-0. Even later ramde Jeffrey Pieterse de bal kiezelhard tegen de touwen: 3-0. Na de rust liet NSV'46 de Boskopers beter in de wedstrijd komen en dat resulteerde in een treffer van invaller Blok: 3-1. Floreant beet wat meer van zich af en het leek erop dat NSV'46 het wel goed vond. Floreant probeerde het wel, maar NSV'46 bleek in de omschakeling zeker zo gevaarlijk, al ging het in de eindfase niet altijd even zorgvuldig met de mogelijkheden om. De drie punten werden dan ook gekoesterd door de Noordenaren, die met deze uitslag goed bovenin blijven meedraaien.

Sportief - WDS   0-1

Na het foutenfestival in Gouderak diende er zich een nieuwe uitdaging aan voor de mannen van trainer Jan Wouters.  WDS was optisch de betere, maar in tegenstelling tot een week eerder was de verdediging van de Green White Army ditmaal wat stabieler van aard. Sportief kreeg wat mogelijkheden, maar kon geen vuist maken in offensieve zin. Derhalve sloten de ploegen de rijen met de bekende brilstand: 0-0. Na rust werd de score geopend middels een frommeldoelpunt van Driebrugse makelij: 0-1. Verkerk wist oog in oog met de doelman niet tot succes te komen. Het bleek een van de weinige offensieve oprispingen van de thuisploeg, waardoor een nederlaag niet te verwijden bleek.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 09:29

Dorpsraad Rondom de Plassen organiseert Zorgmarkt

Vergrijzing is voor iedereen inmiddels een bekend begrip. De vergrijzing in Nederland neemt toe, omdat de gemiddelde leeftijd stijgt. Door het stijgende aantal ouderen moeten er ook steeds meer zorgvoorzieningen bijkomen. Tegelijkertijd is het zorgsysteem in Nederland nogal veranderd. De centrale overheid heeft de verantwoordelijkheid voor veel taken gedelegeerd aan de gemeenten en zorgverzekeraars, vanuit de gedachte dat deze de betreffende taken goedkoper en beter kunnen uitvoeren omdat zij de burgers en de thuissituatie beter kennen dan de landelijke overheid. Belangrijk bij de invulling van de zorg is de participatiesamenleving, waarin mensen actief deelnemen aan activiteiten die het welzijn van medeburgers bevorderen.

Sport gisteren 20:11

Terugblikken en Vooruitkijken 24 februari

Eindelijk zal er na twee inhaalronden weer een volledig programma worden gespeeld in de diverse voetbalcompetities. Toch hebben de diverse ploegen niet stilgezeten. Er is driftig doorgetraind in deze periode en ook heeft men wat oefenwedstrijden gespeeld. Onze verslaggever Theo Leliveld peilde de stemming in de diverse kampen... 

Levensbeschouwing gisteren 14:20

Wat is de zin van het leven? en Wie ben ik?

Als zulke vragen je bezighouden, is Alpha misschien iets voor jou!" zegt pastor Heleen van de Reep. "In een aantal bijeenkomsten (12 avonden en 1 weekend (vrijdagavond en zaterdagmorgen) praten we over zaken zoals geloof en zingeving. Alpha wordt in allerlei kerken in Nederland georganiseerd, maar wij werken vanuit de katholieke kerk. Alpha is gezellig, laagdrempelig en absoluut niet saai! De sfeer is open en ontspannen en om deel te nemen hoef je niet vroom of super gelovig te zijnHet is voor iedereen, of je nu een vaste kerkganger bent of iemand die er  maar af en toe eens komt. Ook mensen van een ander geloof en mensen die de kerk alleen maar van de buitenkant kennen, zijn van harte welkom.

Sport gisteren 00:00

Ben Heemskerk Toernooi 2024

Voor de twintigste keer in de zestigjarige geschiedenis van Biljartvereniging Harago uit Ter Aar zal het Ben Heemskerk Toernooi gaan plaatsvinden. Een evenement waaraan ieder zichzelf respecterende biljarter kan laten zien of hij de finaledag van dit toernooi kan gaan bereiken...

Gezondheid en welzijn 20 feb. 2024 15:51

ProMove voegt oefeningen toe aan website

Zoals velen inmiddels al weten, is de fysiotherapiepraktijk Bakker & de Vos per mei 2022 van naam veranderd. Door het pensioen van Teun Bakker en de intrede van Erik Ettema kreeg de praktijk de naam ProMove, bewegen & gezondheid. Hierbij is ook de website vernieuwd en daar is nu iets nieuws aan toegevoegd.