Overzicht zaterdagvoetbal 25 mei

Met recht kon deze laatste ronde als "zinderende zaterdag" worden bestempeld. Wie zou zich kampioen kunnen kronen in de derde klasse? Wie speelt zich alsnog veilig? Wie zijn veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud? Wie mag de herkansingen in voor promotie en wie degradeert er? Vandaag de antwoorden:

Voor de "onzen" stond er ook nog iets op het spel. Zowel Nieuwkoop, Nicolaas Boys als Altior moesten aan de bak richting handhaving. NSV'46 had nog een mogelijkheid om zich via de periode te plaatsen voor het toetje. Of dat allemaal lukte leest u in onderstaand artikel:

Nieuwkoop - Foreholte   1-0

Foreholte was reeds veilig, maar dat kon nog niet gezegd worden van de thuisploeg die overigens wel in goede doen steekt. Nieuwkoop begon voortvarend aan het duel, maar langzamerhand kwam het initiatief bij de bezoekers te liggen. Enigszins tegen de veldverhouding in kwam Nieuwkoop aan de leiding via Dave Verhage, die een goede aanval bekroonde: 1-0. Deze stand werd naar de rust getild. In de tweede helft veranderde het spelbeeld amper en moest Boekestein zijn niet geringe kwaliteiten tonen. Dat deed hij met verve, waardoor Nieuwkoop verzekerd is van nog een jaar tweede klasse. Een passend afscheid voor trainer Boris van Es en enkele spelers kreeg hiermee cachet.

TAVV - DoCoS   0-1

Ook deze wedstrijd was van cruciaal belang voor de Leidenaren in dit geval. TAVV speelde zich vorige week veilig in Zwammerdam, dat overigens de enig overgebleven concurrent van DoCoS is betreft de P/D-plaatsen. De Leidenaren hielden de rijen knap gesloten en kwamen zelfs op voorsprong via een intikker: 0-1. TAVV was in deze wedstrijd niet bij machte het tij te keren en kon offensief gezien weinig potten breken. DoCoS greep hiermee de laatste strohalm om het derde klasserschap veilig te stellen, want concurrent Zwammerdam ging onderuit in Kudelstaart. Er barstte dan ook een klein Leids feestje los na het verlossende fluitsignaal.

Altior - Zevenhoven   4-0

Zou Zevenhoven Altior mee kunnen sleuren in hun gang richting de vierde klasse? Die intenties waren er zeker, want oude getrouwen Zwart en Pellegrom kregen een plaats in de basis van Danny ter Hoeve. De eerste helft bracht niet veel opwinding voor de rust, dus werden de rijen gesloten met de bekende brilstand. Na de rust brak Luuk den Haan de ban namens de Langeraarders: 1-0. Verdediger Tom van Vliet was niet veel later met het hoofd trefzeker: 2-0. Een penalty voor Altior werd benut door Rick Keijzer: 3-0. Dat het voor het scheiden van de markt nog 4-0 werd mag louter voor de statistieken van enige waarde hebben.

Nicolaas Boys - Stompwijk'92   2-1

Aan een punt zouden beide ploegen genoeg kunnen hebben, vooral de Nieuwveners, maar Stompwijk'92 kon zich nog op een andere manier nog belonen middels een periodekampioenschap. Die illusie kon al snel de prullenbak in, omdat Meerburg in Boskoop aan de winnende hand was. Hiermee zou een gelijkspel wel volstaan voor zowel de Nieuwveners als de gasten uit Stompwijk. De wedstrijd kwam eigenlijk pas na rust op gang via Sven Hoogervorst, die met het hoofd en zijn voet succesvol was: 2-0. Stompwijk'92 sputterde nog wat tegen door de aansluitingstreffer op het bord te zetten vlak voor tijd, maar dat had geen invloed meer op handhaving en/of het spelen van wedstrijden voor lijfsbehoud. Zij blijven beiden actief als vierdeklasser in het seizoen 2024-2025.

SJZ - NSV'46   3-6

De Zoeterwoudenaren wisten al na acht weken dat het in aanmerking komt richting promotie. NSV'46 zou hierop nog een virtuele kans kunnen maken maar dan waren de Noordenaren wel afhankelijk van de resultaten op de andere velden. Tegen de veldverhouding in kwam NSV'46 aan de leiding via Florencio Faneyte, die een stormachtige ontwikkeling doormaakte dit seizoen. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Het duurde tot de blessuretijd van de eerste helft toen NSV'46 keihard toesloeg in korte tijd via Van Koert en El Mariami: 1-3. Na rust sloot SJZ maar weer eens aan, maar dat was dan ook het enige wat NSV'46 toeliet. Van 2-4 naar 3-4 om vervolgens het gat te slaan richting het einde van de wedstrijd via Faneyte en Pieterse: 3-6.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!