Overzicht zaterdagvoetbal 10 februari

Deze zaterdag was er een beperkt programma voor de clubs. In dit carnavalsweekend ging de aandacht vooral naar de wedstrijd Zevenhoven-Altior in de derde klasse A...

Naast bovengenoemde derby waren er nog vier wedstrijden in deze klasse. Ook Aarlanderveen kwam in actie. De geplaagde ploeg van Sander van Dijk nam het op het eigen Poldersportpark tegen ASC, dat in de eerste periode prima presteerde, maar daanrna in een vrije val is geraakt op de ranglijst. Het duel Sportief-Bolnes werd voor de derde keer in successie afgelast vanwege de slechte gesteldheid van het veld op het Govert van Tilburg Sportpark.

Zevenhoven - Altior

Beide ploegen hadden de punten keihard nodig in hun strijd tegen degradatie en om eventueel nacompetitie voor lijfsbehoud te ontlopen. Zowel Altior als Zevenhoven snakten naar een driepunter. Voor Altior was dit in 2024 nog niet het geval geweest. De laatste winst dateerde alweer van zaterdag 2 december (DoCoS thuis, 1-0) Zevenhoven pakte verrassend de winst in Bodegraven tegen ESTO op 27 januari, maar wist hieraan geen passend vervolg te geven. Zodoende stonde er twee teams aan de aftrap die op een resultaat gebrand waren. Altior begon goed, maar Zevenhoven kreeg de eerste kans. Mike van Tol wist zijn team te behoeden voor een vroege achterstand. Niet veel later kreeg Altior een strafschop te nemen na een overtreding op Luuk den Haan. Tom van der Weijden moest zijn meerdere erkennen in doelman Sven Bakker, de vervanger van de geblesseerde Jordy Aartman, die de penalty op miraculeuze wijze keerde. Dat alles gebeurde in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Het gaf aan dat de teams vooral speelde om te winnen. Berry Peters strafte een fout in de defensie van Altior na twintig minuten wedstrijd genadeloos af, nadat doelman Van Tol de bal los liet: 1-0. Echter kreeg Zevenhoven een domper te incasseren, toen routinier Maurits Splinter even later geblesseerd moest afhaken en zich noodgedwongen moest laten vervangen. De strijd binnen de lijnen was hartverwarmend om te zien, maar het niveau van de wedstrijd was niet hoogstaand. Na enkele hoekschoppen van Altior werd er uit een van die corners de gelijkmaker ingekopt. Een strak aangesneden voorzet van Rick Keijzer werd door Ed van der Weijden na eenendertig minuten ingeknikt: 1-1.  Vlak voor rust ontstond er een scrimmage voor het Langeraarse doel, waarbij een verdediger de bal met de hand beroerde: Strafschop. Op slag van rust nam de in de selectie teruggekeerde Damon Boon plaats achter de bal. In tegenstelling tot de eerder gegeven strafschop werd deze wel benut: 2-1.

Een morele tik voor Altior. Vraag was hoe de oranjehemden na de rust uit de kleedkamer kwam en belangrijker: Met welk strijdplan. Met veel offensieve intenties trokken de Langeraarders ten strijde, maar wel met in het achterhoofd om niet teveel ruimte te laten achter de eigen defensie. Een goede kopkans in het begin van het tweede bedrijf leverde niet het gewenste resultaat op. In deze fase dicteerde de formatie van Arjan van der Laan het spel, overigens zonder tot echt grote kansen te komen in het vervolg. Zevenhoven zette hier een enorme vechtlust tegenover en wist in de fysieke strijd Altior de baas te blijven. Opnieuw moest doelman Bakker aan de bak om de gelijkmaker te voorkomen maar Zevenhoven bleek ook gevaarlijk in de omschakeling. Binnen een kwartier wist Altior via Luuk den Haan, die een simpel tikje van Tom van der Weijden op waarde schatte, te promoveren tot een doelpunt: 2-2. Tien minuten later brak Ed van der Weijden namens Altior door en schoof het leer onder de kansloze Zevenhovense goalie: 2-3. Nu was het Zevenhoven dat de achtervolging moest gaan inzetten. Met name de spelhervattingen leverden hachelijke momenten op voor de doelen. Nu miste het schot van Peters de richting (net naast) om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Scheidsrechter Sinke uit Bodegraven moest alle zeilen bijzetten om het duel goed te kunnen leiden, omdat de strijd en intensiteit van de teams hoog was. Beide trainers besloten veelvuldig te wisselen om het spel nog enigszins te beïnvloeden.  Zevenhoven probeerde druk te zetten op het Langeraarse doel, maar hierdoor kreeg Altior countermogelijkheden. Nervositeit maakte zich meester van zowel de staf als de spelers. In de blessuretijd ging Zevenhoven va banque om iets te forceren. Altior zette een vesting neer voor het eigen doel en stelde Tim Heikoop als enige frontsoldaat op om de afvallende ballen in het bezit van Altior te houden. Er kwam ook na de minuten blessuretijd geen verandering meer in de stand: 2-3.

(Foto: Gerard Haak)


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn vandaag 09:29

Dorpsraad Rondom de Plassen organiseert Zorgmarkt

Vergrijzing is voor iedereen inmiddels een bekend begrip. De vergrijzing in Nederland neemt toe, omdat de gemiddelde leeftijd stijgt. Door het stijgende aantal ouderen moeten er ook steeds meer zorgvoorzieningen bijkomen. Tegelijkertijd is het zorgsysteem in Nederland nogal veranderd. De centrale overheid heeft de verantwoordelijkheid voor veel taken gedelegeerd aan de gemeenten en zorgverzekeraars, vanuit de gedachte dat deze de betreffende taken goedkoper en beter kunnen uitvoeren omdat zij de burgers en de thuissituatie beter kennen dan de landelijke overheid. Belangrijk bij de invulling van de zorg is de participatiesamenleving, waarin mensen actief deelnemen aan activiteiten die het welzijn van medeburgers bevorderen.

Sport gisteren 20:11

Terugblikken en Vooruitkijken 24 februari

Eindelijk zal er na twee inhaalronden weer een volledig programma worden gespeeld in de diverse voetbalcompetities. Toch hebben de diverse ploegen niet stilgezeten. Er is driftig doorgetraind in deze periode en ook heeft men wat oefenwedstrijden gespeeld. Onze verslaggever Theo Leliveld peilde de stemming in de diverse kampen... 

Levensbeschouwing gisteren 14:20

Wat is de zin van het leven? en Wie ben ik?

Als zulke vragen je bezighouden, is Alpha misschien iets voor jou!" zegt pastor Heleen van de Reep. "In een aantal bijeenkomsten (12 avonden en 1 weekend (vrijdagavond en zaterdagmorgen) praten we over zaken zoals geloof en zingeving. Alpha wordt in allerlei kerken in Nederland georganiseerd, maar wij werken vanuit de katholieke kerk. Alpha is gezellig, laagdrempelig en absoluut niet saai! De sfeer is open en ontspannen en om deel te nemen hoef je niet vroom of super gelovig te zijnHet is voor iedereen, of je nu een vaste kerkganger bent of iemand die er  maar af en toe eens komt. Ook mensen van een ander geloof en mensen die de kerk alleen maar van de buitenkant kennen, zijn van harte welkom.

Sport gisteren 00:00

Ben Heemskerk Toernooi 2024

Voor de twintigste keer in de zestigjarige geschiedenis van Biljartvereniging Harago uit Ter Aar zal het Ben Heemskerk Toernooi gaan plaatsvinden. Een evenement waaraan ieder zichzelf respecterende biljarter kan laten zien of hij de finaledag van dit toernooi kan gaan bereiken...

Gezondheid en welzijn 20 feb. 2024 15:51

ProMove voegt oefeningen toe aan website

Zoals velen inmiddels al weten, is de fysiotherapiepraktijk Bakker & de Vos per mei 2022 van naam veranderd. Door het pensioen van Teun Bakker en de intrede van Erik Ettema kreeg de praktijk de naam ProMove, bewegen & gezondheid. Hierbij is ook de website vernieuwd en daar is nu iets nieuws aan toegevoegd.