Pixabay

Opnieuw stijging aantal nieuwe coronabesmettingen

De afgelopen week is het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuwkoop opnieuw gestegen. Er zijn 39 besmetting meer gemeld dan de week ervoor. Het aantal besmettingen in Nederland zijn ook gestegen. Toch zullen er tijdens de persconferentie dinsdagavond enkele versoepelingen worden aangekondigd. En de avondklok? Die blijft nog even.

Het totaal aantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuwkoop lag afgelopen week op 101, dit ten opzichte van 62 nieuwe coronabesmettingen die week ervoor. Het aantal ziekenhuisopnamen is afgelopen week wel gedaald ten opzichte van de week ervoor. Waar GGD Hollands Midden in week 6 nog 1 ziekenhuisopname meldde, staat dit aantal nu op 0 ziekenhuisopnamen.

Enkele versoepelingen mogelijk

Tijdens het overleg in het Catshuis is gesproken over de coronamaatregelen en of er versoepelingen mogelijk zijn. Dat blijkt het geval, al zijn het maar enkele versoepelingen. Zo mogen kappers naar alle waarschijnlijkheid de deuren vanaf 2 maart weer openen. Na de voorjaarsvakantie mogen ook middelbare scholen weer open voor alle leerlingen. Studenten van het mbo kunnen ongeveer één dag in de week leskrijgen. Aan winkelen op afspraak wordt ook gedacht.

Volgens demissionair minister Hugo de Jonge zijn de cijfers nog niet heel goed en staan we aan de vooravond van de derde golf. Een maatregel die dan ook vrijwel zeker nog blijft is de avondklok. Deze wordt naar verwachting met drie weken verlengd. De reden hierachter is dat als de avondklok verlengd wordt, er versoepelingen op andere gebieden mogelijk zijn.


Meer nieuws

Advertorial Gezondheid en welzijn vandaag 16:14

1 jaar Gezondheidscentrum “De Aar”

Het is alweer een jaar geleden dat Gezondheidscentrum “De Aar” in Ter Aar haar deuren opende. Dat het zo’n turbulent jaar zou worden kon niemand voorspellen.

Advertorial Sport vandaag 08:51

Ouder-Kind maandchallenge van Jworxout en YOFI van start

Vandaag, maandag 1 maart, start de Ouder-Kind maandchallenge van Jworxout en YOFI. De challenge staat in het teken van dagelijkse weetjes, unieke recepten en uitdagende work-outs. ‘’Alles om aan jouw gezondheid te werken in deze gekke tijd.’’