Petra Haring Boele

Opnieuw blauwalg gemeld in zwemwater Meijepark Nieuwkoop

Op 5 juni trok Omgevingsdienst Midden Holland de melding voor blauwalg in het zwemwater aan het Meijepark in Nieuwkoop in. Maar nu wordt opnieuw gewaarschuwd voor blauwalg.

Er geldt het hele zwemseizoen een negatief zwemadvies in het zwemwater aan het Meijepark omdat het zwemwater al enkele jaren steeds slecht is. De Omgevingsdienst meldt wel nog steeds de waterkwaliteit. Nu is er opnieuw blauwalg vastgesteld.

Op 27 mei meldden zij dat er blauwalg in het zwemwater zat, maar deze waarschuwing werd op 5 juni weer ingetrokken. Nu meldt de Omgevingsdienst opnieuw dat er blauwalg in het water zit. Bij het zwemmen tussen blauwalg kan huidirritatie ontstaan. Bij het inslikken van het zwemwater bestaat de kans op maag- en darmklachten.

De gemeente kondigde eerder maatregelen aan om de kwaliteit van het zwemwater te verbeteren. Uit de steiger rondom het zwemwater zijn delen weggehaald zodat er een betere doorstroming ontstaat.


Meer nieuws

Natuur en recreatie vandaag 10:41

Zo verliep World Cleanup Day in Nieuwkoop

Zaterdag 19 september was het weer zover: World Cleanup Day. Bij 's werelds grootste schoonmaakbeurt hebben dit jaar meer dan 180 landen samengewerkt om de planeet een grote schoonmaakbeurt te geven. Met in totaal 39.324 deelnemers, verdeeld over 2.517 opruimacties, is Nederland weer een stuk schoner. Ook de inwoners van gemeente Nieuwkoop hebben hieraan meegeholpen.

Calamiteiten 19 sep. 2020 13:17

Grote file op N207 door ongevallen

Op zaterdag heeft er aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden op de Oostkanaalweg (N207). Hierdoor ontstond een file, waarin drie auto's vervolgens op elkaar botste. Dit zorgde voor een nog grotere file. 

Evenementen 18 sep. 2020 16:10

Een 'super zonnebloempicknick' in Nieuwveen

Ruim 40 Nieuwveense Zonnebloemgasten werden op 5 september getrakteerd op een picknick bij de Riga Range. Deze activiteit werd georganiseerd door De Zonnebloem Nieuwveen en gesponsord door de Rotary Ter Aar e.o. Naast alle inzet van de Zonnebloemvrijwilligers waren ook Rotarians aanwezig om hand en spandiensten te verlenen tijdens de picknick. ''Superfijn!''