Pixabay

Oplichters actief die ‘versnelde vaccinatie’ aanbieden

De coronacrisis brengt nieuwe vormen van oplichting met zich mee. Eerder werd er al gewaarschuwd voor babbeltrucs aan de deur, nu waarschuwt GGD Hollands Midden voor oplichters die een zogenaamde versnelde vaccinatie aanbieden.

Er zijn oplichters actief die mensen opbellen met het bericht dat ze in aanmerking komen voor een ‘versnelde vaccinatie’. Daarna sturen ze een tikkie van € 71,95”, zegt GGD Hollands Midden. De oplichters doen zich voor als onderdeel zijnde van Team Thuiszorg. De GGD benadrukt dat zij nooit opbellen voor een versnelde vaccinatie, omdat dit niet aan de orde is. Daarnaast zijn vaccinaties gratis. Daarom wordt geadviseerd: “Maak geen geld over, maar meld dit bij de politie.”

Hoeveel mensen er in de telefoontjes zijn ingetrapt is niet bekend, maar er hebben wel al meerdere mensen gebeld naar de GGD om hier melding van te maken. Volgens de GGD is het zorgelijk dat het ‘Team Thuiszorg’ beschikt over geboortedata van de mensen die zij bellen over de zogenaamde versnelde vaccinaties. Als mensen betalen, wordt beloofd dat zij de locatie waar de vaccinatie wordt toegediend krijgen doorgestuurd. Er wordt ook gesuggereerd dat het bedrag gedeclareerd kan worden bij de zorgverzekera


Meer nieuws

Coronacrisis in Nieuwkoop gisteren 19:23

Geen nieuwe versoepelingen, wel ‘correcties’ op huidige maatregelen

’Als de verwachting uitkomt dat begin zomer iedereen die wil minimaal één keer gevaccineerd is, dan is dat het moment dat we weer grote stappen richting het normale leven kunnen zetten’’, zo begint premier Rutte zijn speech. Toch zijn er voor nu nog geen nieuwe versoepelingen. Wel wordt een aantal maatregelen gecorrigeerd. 

Advertorial Cultuur gisteren 14:57

Expositie Lies Roos bij Bakker & De Vos

Nieuwkoop,  Sinds de afgelopen week is er weer een nieuwe expositie te zien bij Bakker & De Vos, Centrum voor bewegen en gezondheid, op de Vijverhof in Nieuwkoop.

Gemeente gisteren 12:43

Gemeente Nieuwkoop sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Sinds 1 maart 2021 is de gemeente Nieuwkoop officieel aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem (MMA). Met als doel de veiligheid in de gemeente vergroten. ''Het vergroten van de veiligheid is niet alleen een taak van politie en justitie. Ook inwoners en gemeente hebben een rol. Samen met de andere gemeenten in het district Alphen aan den Rijn – Gouda hebben wij een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.''  

Coronacrisis in Nieuwkoop gisteren 09:09

Aantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuwkoop daalt

In week 8 steeg het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nieuwkoop met 105 nieuwe besmettingen. Een week later, in week 9, werden er 82 nieuwe besmettingen gemeld door de GGD.