Open dagen Futura Ter Aar trekken veel bekijks

Op 1 november is de kleinschalige woonzorglocatie voor ouderen van Futura Zorg aan de Aalscholverlaan 52 in Ter Aar opgeleverd. Gedurende de eerste twee weken hebben medewerkers hard gewerkt om alles gereed te maken, zodat begin november de allereerste bewoners hun intrek konden nemen in het nieuwe Futurahuis. Begin december was er voor belangstellenden gelegenheid om hier een kijkje te nemen, de sfeer te proeven en kennis te maken met de nieuwe bewoners en medewerkers. Het was druk!

In de centrale huiskamer valt meneer van Horssen (80), een van de eerste bewoners, op in z’n zwarte pak met rode strik. “Dit is een goed huis. Ik woonde in een appartement in Noordwijk, maar het werd voor mij allengs moeilijker om alleen te wonen…M’n huisarts zei op zeker moment: “Zo gaat het niet meer; u kunt beter een huishoudster of vriendin in huis nemen..!" Dat wilde ik niet, want dan moet je thuis blijven. En ik ben vaak onderweg. Ik was jarenlang lid van koor Excelsior in Katwijk, maar vanavond moet ik zingen in Leiden…”

Hij gaat verder: “Mijn dochter woont in Nieuwkoop en zij vertelde mij over dit nieuwe Futurahuis in Ter Aar. We gingen kijken en het voelde gelijk goed; het is een mooi gebouw en het zijn allemaal aardige mensen. Er hangt wel ’n prijskaartje aan hoor, maar het eten is geweldig en er is hier aandacht voor de medemens; van de medewerkers, maar ook wij als bewoners hebben veel contact met elkaar. Hier vind ik het erg om alleen te zijn. En ik weet al hoe de magnetron werkt, dus als ik ’s avonds eens later thuiskom, kan ik zelf m’n diner wel opwarmen…”

Ook mevrouw Haak-Roos (“zeg maar Jet!”) heeft het naar haar zin. ”Ik woonde in Alphen in een penthouse, maar het huishouden werd mij teveel; ik moest steeds vaker hulp aan mensen om mij heen vragen. Ik was op 14 november de vierde bewoner hier. En hier ben ik blij; het eten is lekker en het is gezellig! Ik heb al mijn kerstspullen aan Futura gedoneerd, want die kan ik zelf niet meer kwijt… Gisteren kwam m’n nieuwe huisarts kennismaken; ik vond hem direct al ’n aardige man!"

Cynthia Slotema (managementassistente) “Het is vandaag lekker druk; veel omwonenden en familieleden van (toekomstige?) bewoners komen graag even kijken. We hebben hier 20 appartementen; 3 geschikt voor x 2 personen en 17 éénpersoons. Futura BV biedt particuliere woonzorg, nu op 8 locaties in Nederland: oa. in Oudewater, Boskoop, Oud Beijerland, Waalwijk, Nieuwveen en nu dus ook in Ter Aar. In alle Futura-huizen is iedere dag 24 uur per dag zorg aanwezig. Naast de zorg wordt ook de was en de schoonmaak gedaan en iedere dag ontbijt, lunch en diner verzorgd; alles inbegrepen in de huurprijs van het appartement. Wat voor ons belangrijk is, is het welzijn van onze bewoners en zij daarbij vooral eigen regie houden: dat is Kwaliteit van Leven. Wij nemen - met professionele medewerkers - alle zorg uit handen, zodat familie en kennissen zich als vrijwilligers kunnen richten op andere dingen: een wandeling of samen de krant lezen… En als bewoners dat willen kunnen zij zich ook verdienstelijk maken door bijvoorbeeld een handje te helpen in de keuken of tuin."

Harry Verbeek is de locatiebeheerder in Ter Aar en zet eerst z’n emmer even opzij “je bent hier eigenlijk van alles tegelijkertijd: manager, gastheer, maar ook conciërge, als het nodig is….!”

Wie de Open dagen heeft gemist, is - op afspraak - altijd welkom. Een afspraak maken kan met een mailtje aan: teraar@futurazorg.nl of met een telefoontje naar: 0172-551226.


Meer nieuws

Gezondheid en welzijn 13 jul. 2024 16:32

Ontdek moleculaire waterstof en hyperbare zuurstof-sessie

Je verwacht het niet, als je op de bel drukt bij een garagedeur op Wagnerstraat 8 in Nieuwkoop. Maar als de vriendelijke Ewelina Worszylo (42) (Ewela Woro voor vrienden en bekenden) je binnenlaat, gaat een wereld voor je open.

Milieu en duurzaamheid 11 jul. 2024 09:44

Actieplan circulaire economie Groene Hart bekrachtigd

Tijdens het jaarevenement van het Bestuurlijk Platform Groene Hart hebben Jacques Rozendaal en Frank Rijkaart namens elf gemeenten in het Groene Hart en de provincie Zuid-Holland het Actieplan Circulaire Economie Groene Hart bekrachtigd. Provincie Zuid-Holland en Platform Groene Hart Werkt! hebben begin 2024 het initiatief genomen om een Circulair Actieplan op te stellen samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden. Dit regionale plan is nu gereed. De elf bij het platform aangesloten gemeenten hebben het plan omarmd en steunen de initiatieven.

Calamiteiten 10 jul. 2024 17:23

Broodje veroorzaakt brand in Nieuwkoop

Aan de Waterleliestraat in Nieuwkoop werd woensdagmiddag een woningbrand gemeld. Het liep gelukkig met een sisser af.

Sport 10 jul. 2024 14:35

Strooplikkerstoernooi weer succesvol afgesloten

Als vanouds was het Strooplikkerstoernooi (41e editie) weer een oer-gezellige week met veel tennisplezier voor de spelers èn publiek uit de wijde omgeving (Zoetermeer, Den Haag, Oude Wetering, Rotterdam etc.).

Mijn Club 10 jul. 2024 09:12

Mijn Club: Postduivenvereniging De Witpen

Het eerste wat opvalt bij binnenkomst in clubgebouw de WenS: géén oude(re) mannen in ’n grijze stofjas, maar in plaats daarvan: jonge mannen met een biertje aan de bar. ”Nee, dat was misschien vroeger wel zo, maar nu echt niet meer".

Natuur en recreatie 9 jul. 2024 13:43

40 jaar 4Daagse Nijmegen

Het was in 1984 een groepje collega’s, die bij de Raad van Arbeid in Leiderdorp werkten en zin kregen om samen aan de Vierdaagse mee te gaan doen. Zoveel jaar na het begin is het  onduidelijk of zij indertijd méér zin hadden om daar te gaan stappen òf echt te gaan te lopen?! Het werd uiteindelijk: Wandelen èn stappen!